Дали верувате во егзорцизам?!

• Креатор на темата Креатор на темата B O K I
  • Време на започнување Време на започнување
И Егзорцизмот на Емили Роуз и Амитвил Хорор и Опседнат и Егзорцист се правени по вистински случки, само треба да се знае дека сите тие се премногу филмски "дотерани" за да бидат повозбудливи. Вистинските случаи кои стојат зад сценаријата во тие филмови се дел од реалноста, како и самоит феномен, но иако е потполно непријатно, сето тоа не е толку спектакуларно како што изгледа на платното (ова исто така може да се дознае од net).
Инаку, како мал, сум слушал за изведување на такви обреди од страна на католички свештеници, на Косово.
За ваквите работи имаше и неколку документарци на Discovery, па дури и една (наша) емисија на МТВ.

bottom line : и нашата и католичката црква го признаваат постоењето на таквата форма на злото (и можноста од инфекција, нели), но сепак сите подцртуваат дека најголема опасност за луѓето е злото кое е нивен сопствен производ.

Пожелно е, членовите да ги избегнуваат постовите што содржат само "не верувам" или "верувам" - целта (и) на оваа тема е да се развие поширока дискусија околу насловот на истата. Исто така, во ред е членовите да се повикуваат на документарци и филмови снимени според вистински настани, но (многу) пожелно е да ги избегнуваат постовите со коментари само околу филмовите - како овој (избришан) пост, на пример:

abe ona emily rose filmot ic ne bese strasen.

Фала :wink:.

Otkako go gledav Egzorcizmot na Emili Rouz mislam deka stvarno e mozno da postoi takvo nesto, duri mi imaat kazuvano i za luge sto stvarno ima sansi da bile opsednati so nekoi demoni poso praele slicni raboti kako devojkava vo filmot.

Тоа се работи што неможат да се докажат,но гледајќи документарци и филмови од вистински настани,верувам дека постојат такви работи,но не дај Боже да ги видам.Тоа демонско опседнување на личноста,поделба на доброто и лошото во едно тело,една душа,можеби доаѓа како доказ дека постои и лошото претставено преку демони.Како што има научно не докажани докази за постоење на Бога,овие се за постоење на лошото,дека уште постои меѓу нас и секогаш ќе биде таа борба меѓу доброто и лошото.

Jас имам добар другар што своевремено бил опседнат со демони.
Порано тоа беше топ-табу тема во населба.И лично ми има кажувано што како ...се.Има и сведоци.
Језиво.

BuSaV напиша:
Otkako go gledav Egzorcizmot na Emili Rouz mislam deka stvarno e mozno da postoi takvo nesto, duri mi imaat kazuvano i za luge sto stvarno ima sansi da bile opsednati so nekoi demoni poso praele slicni raboti kako devojkava vo filmot.
Многу слични симптоми покажувал и он.Многу слични, на моменти и исти.

Дали другар ти бил верник, дали е верник, сега?
Дали егзорцизмот бил извршуван дома или го носеле во манастир и сл.?
Кажи нешто повеќе, ако можеш!

Абе шо е до филмовине со егзорцизам мислам дека се смешни и напорни за гледање ама лично сметам дека е можно оти имам гледано православен егзорцизам во Русија и беше уууууу страшно.:vozbud:

trilobite напиша:
Jас имам добар другар што своевремено бил опседнат со демони.
Порано тоа беше топ-табу тема во населба.И лично ми има кажувано што како ...се.Има и сведоци.
Језиво.
Многу слични симптоми покажувал и он.Многу слични, на моменти и исти.

Ej druze daj ako smees da nikazes nekoi od tie raboti pisi zaso stvarno gleam ne zainteresira so ova...

Значи да повторам,не сум бил ја сведок на тие случки,ама типот се бавел со окултизам ко дете(сатанизам-ко "прав" металец,па бајачки, магии)и така си неминовно си ја навлекол бељата врз себе.
Вриштење, тресење,дерење на чудни јазици,пројава на натприродна сила подигање на двајца возрасни мажи у воздух(по 1 во рака),од кои едниот е минимум 110 кила и го знам лично и сево ова се случувало кога се молеле во црквата за него.Накратко.Но ова е жива реалност и се случува и денес низ светов,најчесто по оние егзотични народи и култури,вуду-муду..шамани,дервиши итд...

Луѓе сатов е 3.30 и јас стално ко некој ненормален овие работи ги читам ко че не треба........
Знам дека постојат забегани работи во светов ама пак и ова.....

Jas posto ne veruvam vo demoni nema i zosto da veruvam voexorsizm no ima i takvi lugje demonot ke vleze vo niv...za ovie lugje postoi samo eden lek(spored mene)...Noz vo vrat i svrsena rabota

Rikiboy напиша:
Jas posto ne veruvam vo demoni nema i zosto da veruvam voexorsizm no ima i takvi lugje demonot ke vleze vo niv...za ovie lugje postoi samo eden lek(spored mene)...Noz vo vrat i svrsena rabota

Колку....ефективно. Некој очито играл преише Resident Evil.

aaaaaaaaanyway...во егорцизам? Да, верувам. Дали верувам дека секој може да изврши егзорцизам? Не. Самиот човек ко човек не може да изврши егзорцизам. Бидејќи и тој самиот е склон кон грев и потенцијално опседнување. Затоа, колку што сум јас известен, Ватикан има отворено посебни курсеви за одредени членови на редовите каде што тие ментално, духовно и физички се припремани за извршување на ваков комплексен и опасен акт.

RealGirL напиша:
Оваа вторава слика мислам дека е од филмот Константин со Кијану Ривс!Многу закон филм ама филм алооо!
Не верувам јас во демонот во мене,ангелот во мене,к** се тресе во ладна вода!!
чисто информативно... втората слика е од филмот The exorsism of emily rose...

ПС: не верувам во егзорсизам...

Jas sum imal susret so natprirodni sili , na pocetok e strasno , posle e dosadno , iskreno me "macea" navecer , ne zboruvam za eben kosmar , tuku za nesto sto te "nalegnuva" dodeka spies , moras da recis "oce nas" da se istavi , istrazuvav na internet na paranormal , svedostva od luge od cel svet , si vikam ova e sosema nova rabota , tamu vo svetot ima mnogu luge sto imaat problemi .Mojot bratuced e pop , go prasav prvin za nego i ovaj rece ke se molel za mene , i demek pravoslavnata crkva nema pravila , za egzorcizam , demek seto e izmisleno po filmovite . Arno ama bev na bajacka i taa mi pomogna . Iskustvo plus . Bitno veruvajte ima , zasto jas sum imal susret so toa sranje , pred mene imase mojot kum .

veruvam vo egzorcizam, zasto posledina na toa sto veruvam vo Bog e da veruvam i deka ima zlo olicetvoreno vo Gavolot i negovite angeli, ama ne veruvam deka denes ima luge koi se dovolno verni na Bog za da mozat da vrsat egzorcizmi.Baska tie sto veruvaat vo Bog nema potreba da se plasat deka ke bidat napadnati od gavolot, zasto Bog toa go vetil vo Biblijata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom