Дали умот е посилен од материјата?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Прво разгледај ја физиката и разбери што е енергија, што е маса, што е бран и немој да трескаш зелени зашто изгледаш смешно.
Второ Death Valley е дно на минато езеро за кое се веруваше, определени луѓе и покажаа, дека под тоа дно лежи нова голема количина на вода која всушност со своето движење доведува до движење на целата површина и со тоа доаѓа до поместување на камењата. И дај те молам кажи каква врска има Death Vallеy со темава?!?

Ние спиритуалистите секогаш сме разбрани погрешно...(од луѓето, водени од своите предрасуди)...

Енивеј брат, не ме разубеди, со твоите "аргументи"...јас си стојам на своето...try harder

Ние спиритуалистите секогаш сме разбрани погрешно...(од луѓето, водени од своите предрасуди)...

Енивеј брат, не ме разубеди, со твоите "аргументи"...јас си стојам на своето...try harder
Brat koga kaza deka si spiritualist ke mi kazes sto moki imas ako sakas. Pozdrav.

Па немораш да имаш моќи за да бидеш спиритуалист . Ти што мислиш он може да ја владее пирокинезата ??? Не е тоа да бидеш спируталист . Спиритуалист ти е да ги ставиш духовните пред материјалните вредности .

Јас мислам дека не постои ваква работа.

Ако можеа некои луге со својот ум да поместуваат предмети, тоа немаше да го прават снимајки клипови на јутуб и правејки се важни низ телевизиите. Туку ке живееа супер "лесен" живот и би биле богати.:toe:

Епа со тоа што успеале да помрднат предмет го прави спиритуалист , и бидејќи духот му е поважен од материјалното богатство зашто воопшто би сакал пари??

Епа со тоа што успеале да помрднат предмет го прави спиритуалист , и бидејќи духот му е поважен од материјалното богатство зашто воопшто би сакал пари??

Потполно се сложувам со ова.Не им се важни парите.Духовното е тоа...
И не живеат супер лесен живот поради мрдањето предмети.Не можат да мрднат куќа бе луѓе разбирате...
Тие имаат среќен живот затоа што тоа што го прават ги исполнува духовно и ги прави среќни.Не зеленото во џебот.

И уште една тема која можеше да се развие во сериозна научна дебата стана материјал за тема Религија.
Значи доколку навистина имате нешто што ’држи вода’ да го post-ирате ОК, ако не префрлете ја темава во некој друг форум и таму расправајте за духовноста, спиритуалноста и будистичките свештеници!

Јас мислам дека не постои ваква работа.

Ако можеа некои луге со својот ум да поместуваат предмети, тоа немаше да го прават снимајки клипови на јутуб и правејки се важни низ телевизиите. Туку ке живееа супер "лесен" живот и би биле богати.:toe:

хмм, зошто мислиш дека не постои...
вака, иако регистриран сум на форумов некое време, досега не сум постирал ни порака, единствено само сум разгледувал теми и сл. ама темава ме испровоцира

телекинеза е нешто далеку од измислено.. јас верував иако не 100% во телекинеза меѓутоа сега никој не може да ме убеди дека не постои.
мислам, да не речам тврдам дека секој има таква способност малку, повеќе или многу прашање е само дали ја користи и колку му е развиена.
пред 5-6 дена не се сеќавам од кои причини, меѓутоа читав на интернет и прочитав дека секој може да научи потребни се вежби концентрација и сл.
истиот ден пробав се сконцентрирав добро, исклучив тв, компјутер и сл. и тн и тн.. и guess what... успеав, да успеав...
меѓутоа не од типот дека можам да левитирам или поместувам столици и маси, или да топам лажици... далеку од тоа..
успеав да помрднам Psi wheel, едноставна направа лесно може да ја направите, ако ве интересира повеќе побарајте youtube или google...
по природа немам многу самодоверба, меѓутоа не можев да се негирам самиот себе дека ја „управувам“ таа направа или тркалце или како да го наречам... вежбам неколку дена и мислам дека се подобрувам секој ден, а единствено што забележав дека му делува на хартијата нешто како налик на магнетни бранови, само што магнетот не делува на хартија...
е сеа не можам да го правам тоа кога сакам и каде сакам како сакам секогаш, ми треба концентрација и тн, ама чувството е интересно, едноставно ја сфаќаш материјата како дел од тебе и како да ја гураш со мозокот
ако ве интересира нешто повеќе прашајте слободно..

Не ве разбирам каква контрола врз материјата.Како може да ја контролира материјата.Може само да ја занемарува болката.Например јас си го имам истегнато мускулот и натратено болката ме болеше ама пак ја занемарував болката и одев.

Потполно се сложувам со ова.Не им се важни парите.Духовното е тоа...
И не живеат супер лесен живот поради мрдањето предмети.Не можат да мрднат куќа бе луѓе разбирате...
Тие имаат среќен живот затоа што тоа што го прават ги исполнува духовно и ги прави среќни.Не зеленото во џебот.

а ова, или овие не се спиритуалисти?

Мавни со умот у некоја материја...мавни се у маса на пример па провери шо е појако:)

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
хмм, зошто мислиш дека не постои...
вака, иако регистриран сум на форумов некое време, досега не сум постирал ни порака, единствено само сум разгледувал теми и сл. ама темава ме испровоцира

телекинеза е нешто далеку од измислено.. јас верував иако не 100% во телекинеза меѓутоа сега никој не може да ме убеди дека не постои.
мислам, да не речам тврдам дека секој има таква способност малку, повеќе или многу прашање е само дали ја користи и колку му е развиена.
пред 5-6 дена не се сеќавам од кои причини, меѓутоа читав на интернет и прочитав дека секој може да научи потребни се вежби концентрација и сл.
истиот ден пробав се сконцентрирав добро, исклучив тв, компјутер и сл. и тн и тн.. и guess what... успеав, да успеав...
меѓутоа не од типот дека можам да левитирам или поместувам столици и маси, или да топам лажици... далеку од тоа..
успеав да помрднам Psi wheel, едноставна направа лесно може да ја направите, ако ве интересира повеќе побарајте youtube или google...
по природа немам многу самодоверба, меѓутоа не можев да се негирам самиот себе дека ја „управувам“ таа направа или тркалце или како да го наречам... вежбам неколку дена и мислам дека се подобрувам секој ден, а единствено што забележав дека му делува на хартијата нешто како налик на магнетни бранови, само што магнетот не делува на хартија...
е сеа не можам да го правам тоа кога сакам и каде сакам како сакам секогаш, ми треба концентрација и тн, ама чувството е интересно, едноставно ја сфаќаш материјата како дел од тебе и како да ја гураш со мозокот
ако ве интересира нешто повеќе прашајте слободно..

* Telekinesis believers will tell you that your psychic forces are making this happen. Try concentrating on moving the wheel; visualize energy flowing from your body, out of your hand, and pushing the wheel. Does it work better when you do that? If so, you might want to put that psychic energy to work and make a psi ball or use dowsing rods.

* Scientists will tell you that the warmth of your hands causes the air on that side of the wheel to heat up; since heat rises, the warm air goes up, creating an upward current that spins the psi wheel. Try getting your hand warmer by cupping your hands on your mouth and blowing, then immediately try to rotate the wheel. Does it work better that way? Try sticking your hand in the freezer, then rotate the wheel. Does it work?

Во нашиот ум постојат информации како да се родиме,растиме,развиваме.Така да ум против материја хм,ние преку умот наш управуваме со нашите тела,ние преку умот наш(делот кој што е одговорен за сетилата)ја осознаваме,гледаме,создаваме и уништуваме околината околу нас.Ако не сме ние нема да постои ниту ум ниту материја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom