Јас мислам дека не постои ваква работа.
Ако можеа некои луге со својот ум да поместуваат предмети, тоа немаше да го прават снимајки клипови на јутуб и правејки се важни низ телевизиите. Туку ке живееа супер "лесен" живот и би биле богати.
хмм, зошто мислиш дека не постои...
вака, иако регистриран сум на форумов некое време, досега не сум постирал ни порака, единствено само сум разгледувал теми и сл. ама темава ме испровоцира
телекинеза е нешто далеку од измислено.. јас верував иако не 100% во телекинеза меѓутоа сега никој не може да ме убеди дека не постои.
мислам, да не речам тврдам дека секој има таква способност малку, повеќе или многу прашање е само дали ја користи и колку му е развиена.
пред 5-6 дена не се сеќавам од кои причини, меѓутоа читав на интернет и прочитав дека секој може да научи потребни се вежби концентрација и сл.
истиот ден пробав се сконцентрирав добро, исклучив тв, компјутер и сл. и тн и тн.. и guess what... успеав, да успеав...
меѓутоа не од типот дека можам да левитирам или поместувам столици и маси, или да топам лажици... далеку од тоа..
успеав да помрднам Psi wheel, едноставна направа лесно може да ја направите, ако ве интересира повеќе побарајте youtube или google...
по природа немам многу самодоверба, меѓутоа не можев да се негирам самиот себе дека ја „управувам“ таа направа или тркалце или како да го наречам... вежбам неколку дена и мислам дека се подобрувам секој ден, а единствено што забележав дека му делува на хартијата нешто како налик на магнетни бранови, само што магнетот не делува на хартија...
е сеа не можам да го правам тоа кога сакам и каде сакам како сакам секогаш, ми треба концентрација и тн, ама чувството е интересно, едноставно ја сфаќаш материјата како дел од тебе и како да ја гураш со мозокот
ако ве интересира нешто повеќе прашајте слободно..