Дали сум јас предавник ?

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
Така е...:) значи Мали ич не се сакалдисувај, треба уште фурни леб бе да јадеш за да дојдеш на некое поситно ПРЕДАВНИЧКО ниво.....еве....да пијуцкаш Kautzen aus Ochsenfurt и да си пљуцкаш на тоа просветлените кози..иако мене некако поише како овци ми се гледаат :)..јеби га ...диоптрија....

......................а бе ...кама....памет не ви иде и тоа тие.... :)
...што ти праи 20 години GETO...тоа бе чудо невидено.....
Concrete, циник стануеш со годините, или таков се раѓаш?
:smir:

Така е...:) значи Мали ич не се сакалдисувај, треба уште фурни леб бе да јадеш за да дојдеш на некое поситно ПРЕДАВНИЧКО ниво.....еве....да пијуцкаш Kautzen aus Ochsenfurt и да си пљуцкаш на тоа просветлените кози..иако мене некако поише како овци ми се гледаат :)..јеби га ...диоптрија....

......................а бе ...кама....памет не ви иде и тоа тие.... :)
...што ти праи 20 години GETO...тоа бе чудо невидено.....

Не знам што не ти е јасно, со што не се слагаш. Ја за мали реков дека не е предавник. А за другото си останувам на моето мислење. Можда и ти имаш таков комплекс или пак не дај боже имаш просветителски комплекс како Бучко:toe:

1. Поради тоа што не се слагам со многу работи кои што ги прави владеачката куро-партија со перманентно перење и затупуење на и онака „просветлен„ народ.
2. Поради тоа што сметам дека ова преминува во шовинизам и е исто со тоа што го прават нашите комшии.
3. Поради тоа што сметам дека владеачката партија не направила апсолутно ништо за подобрување на економскиот живот во Македонија, напротив.
4. Не враќа во древно време, каде луѓето верувале на крави кози и триста глупости.
5. Поради тоа што сметам дека владата или било која друга политичка партија ја заболе баш дали ние ќе одиме у европа или не, тие си имаат дипломатски пасоши и можат да идат на сиртаки во Солун
6. Поради тоа што сметам дека Миленко е едно големо ѓубре со неговите емисии каде што го пере мозокот на народот за да го сака диктаторот грујо, Хаил Зиг!
7. Поради тоа што не се прави воопшто никаква борба против криминалот во Македонија, туку се тоа е само една фарса за замачкување на и онака тупав народ кој е програмиран, сам да не може да мисли.
8. Поради тоа што сметам дека спомениците што се прават се тотално непотребни и сметам дека е потребно да се работи за подобра иднина на овој мутиран народ.
9. Поради тоа што сметам со законите што се воведуваат како на пример оној за прислушкување кој се лапна кај нас без на некој око да му трепне и без да ги знае последиците од тоа.
10. Поради тоа што сметам дека владата го продолжува само она што другите го правеа.
11. Поради тоа што сметам дека владата не прави апсолутно ништо во врска со името и не може да прави.
и ред други работи.

пс. да не заборавиме, јас глупавиот, лично дадов огромна подршка за финансираниот протест од владата во врска со името кој и онака беше уништен повторно од владата наводно со некои каубојци шо запалија некој контињер со ѓубре на улицата, притоа изопачувајќи ја вистината и напаѓањето на опозиционата партија ако се сеќавате со гомнојадецот Латас, прикажувајќи го контињерот запален со ѓубре и обрнувајќи му толку многу големо внимание на тој смрдлив контињер наместо на тие триесетина илјади овци собрани на протест за да докажеме дека владата ја има подршката во врска со името.
итн. итн. итн.

ДАЛИ СУМ ЈАС ПРЕДАВНИК!?

Ајде ботови, навалете! :)

Се додека ја навредуваш партијата која не ти се допаѓа, не не си предавник. Тоа е нормално, поготово ако си на онаа страна која ја пеглаат на секои избори.

Ама кога ќе почнеш за сопствениот народ вака:

„просветлен„ народ.
тупав народ кој е програмиран
мутиран народ.

Тогаш нормално се поставуваат разни прашања, меѓу кои и она во насловот на темава. Ама сеуште не си предавник, да речеме дека си изнервиран од тоа што мнозинството има различни ставови од твоите.

Далеку си ти од Суицидниот на пример кој тропна дека во Македонија имало 500 и кусур илјади ретардирани идиоти или така некако беше, и остана жив (во ова не сум многу сигурен не сум често на "политика", не сум го забележал, а и неговиот ник повремено ме загрижува)

И уште едно прашање, кога луѓето верувале на крави и кози? :pos2:

Струмикс,
Ти си како мене ист...наивен и со крстот на челото Македонец, кој на оваа држава и народ и го мисли најдоброто.

Ова го пишувам само како дообјаснување за Струмикс (ако македонецот бил наивен до сега ќе го снемало, а камоли да си создаде држава) и поради тоа што некој, онака интелектуално, тврди дека е патриот, а патем плука по сопственото како тоа да му е виновно за неговата му беда (духовна и материјална).
НЕ МОЖЕ НЕКОЈ ДА БИДЕ ПАТРИОТ АКО НЕ ГО ЉУБИ СВОЈОТ НАРОД И ПОКРАЈ СИТЕ НЕГОВИ НЕДОСТАТОЦИ!!!

Како прво, пред да почнам да објаснувам, треба секој еден да има во вид дека сега живееме во демократско општество каде што индивидуата е тој кој си ја движи и создава својата судбина, не политичарот. Доколку некој сака политичар да му ја крои неговата судбина тогаш е тоа негова одлука. Инаку ова се вика демократија. Ја знаете, онаа по која плачат сите кога правата им се „загрозени“ и која сите ја плукаат кога обврските ќе треба да се исполнат.

Сега да не должам еве, член по член ќе објаснувам.
1.Поради тоа што не се слагам со многу работи кои што ги прави владеачката куро-партија со перманентно перење и затупуење на и онака „просветлен„ народ.
Не се слагалаш или не се сложуваш со нешто што не го разбираш. Се гледа дека знаеш да користиш големи зборови на кои не им го знаеш значењето, а навредата која ја праќаш до сопствениот народ нека ти стои на чест.
Оценка: ПРЕДАВНИК!!!
Секој во демократија има право да се сложува или не со моменталната политичка гарнитура на власт, но нема право да навредува цел (сопствен) народ затоа што не му е по личен ќеф тоа што мнозинството го избрало.

2. Поради тоа што сметам дека ова преминува во шовинизам и е исто со тоа што го прават нашите комшии.
Што тоа преминува во шовинизам? Обидот за национално освестување ли? Тоа ли е проблемот. Ако ништо друго оваа власт е првата власт која наместо дефетизам и апатија шири, колку-толку, ентузијазам, себепочит и будење на националната гордост која ни беше во соц. реализмот, преку пропаганда, отстрането од менталитетот.
Желбата да се подржуваат претходните пропагандни активности врз нашето население на апатичност и дефетизам го карактеризира и ова како ПРЕДАВНИК!!!
Доколку станува збор за начинот како се изведува... Тоа е прашање на вкусови или техника, а не прашање на предавство
3. Поради тоа што сметам дека владеачката партија не направила апсолутно ништо за подобрување на економскиот живот во Македонија, напротив.
Општото непознавање и тука е очигледно. Мина времето кога власта го подобрува економскиот живот. Доколку не сте забележале преку точката 3 се побарува дејства кои се од макроекономска природа. Со оглед на побарувањето и оваа власт, како и претходните, се одлични мајстори во макроекономијата и тука нема проблем. Проблемот лежи во тоа што микроекономијата не ни оди, а за тоа си е виновно населението и неговото инсистирање друг да му го бере гајлето, а не самиот за себе.
Оценка: ИГНОРАМУС!!!
4. Не враќа во древно време, каде луѓето верувале на крави кози и триста глупости.
И оваа точка е нецелосна и нема никаква друга видлива задача освен да ја надополни негативната слика која се исцртува. Во денешно време веруваме во двестотини глупости и сме многу подобри поради тоа, нели? Зборувам како цивилизација, не само како народ.
Поради неспособност за прецизно пренесување на идеа преку што дава впечаток дека и самиот не знае за што зборува...
Оценка: ИГНОРАМУС!!!
5. Поради тоа што сметам дека владата или било која друга политичка партија ја заболе баш дали ние ќе одиме у европа или не, тие си имаат дипломатски пасоши и можат да идат на сиртаки во Солун
Владата и тоа како ја боли дали ќе влеземе во Европа бидејки со тоа си обезбедува уште еден мандат. На опозицијата не и е грижа бидејки неуспехот на власта е нејзин успех. Со ова кажано вие пресметајте си кој кочи, а кој сака напред.
Овде е искажана многу силна невистина, најверојатно од незнаење иако е повеќе можно да е тенденциозно!!! Инаку и нашите политичари мора да вадат визи како секој еден граѓанин освен, ако немаат некој полтрон да им ја заврши работата.
Заради тенденциозно, изјавување на невистина...
Оценка: ПРЕДАВНИК
6. Поради тоа што сметам дека Миленко е едно големо ѓубре со неговите емисии каде што го пере мозокот на народот за да го сака диктаторот грујо, Хаил Зиг!
Уште една потврда за тенденциозно оцрнување. Што врска има оваа точка со прашањето за предавство?
А тоа за грујо како диктатор... Дајте бре луѓе немојте да се бламирате со вакви изјави. Грујо и диктаторство... :pos2:
Ако незнаете што е утилатеријанистички конзервативизам немојте да истапувате како да знаете. Најлоши се оние кои незнаат дека незнаат.
Патем, не е хаил зиг туку е зиг хаил!
Поради тенденциозно оцрнување...
7. Поради тоа што не се прави воопшто никаква борба против криминалот во Македонија, туку се тоа е само една фарса за замачкување на и онака тупав народ кој е програмиран, сам да не може да мисли.
Поради повтореното навредување на сопствениот народ...
За останатото е беспредметно да се напише било што.
8. Поради тоа што сметам дека спомениците што се прават се тотално непотребни и сметам дека е потребно да се работи за подобра иднина на овој мутиран народ.
Уште една навреда, машала!!!
9. Поради тоа што сметам со законите што се воведуваат како на пример оној за прислушкување кој се лапна кај нас без на некој око да му трепне и без да ги знае последиците од тоа.
Се донесоа и други закони, многу поштетни од наброениот, кои беа лапнати од лапниурди ама тие не им сметаат туку им сметаат овие сегашниве. Ова не е ништо друго освен непознавање на материјата која се дискутира и истовремено и тенденциозен обид за оцрнување.
Оценка: ИГНОРАМУС
10. Поради тоа што сметам дека владата го продолжува само она што другите го правеа.
Велат пола вистина е целосна лага. Да! Точно е, тука има вистина, но нецелосна. Оваа власт е првата власт врз македонецот која се бори против наметнатиот дефетизам и апатија, колку што знае и умее. Ова не значи ништо друго освен тоа што оваа власт сепак, во некои полиња, е целосно иста со претходните на СДСМ.
И оваа точка е со тенденциозност за оцрнување, но поради непознавањето на состојбите...
11. Поради тоа што сметам дека владата не прави апсолутно ништо во врска со името и не може да прави.
Ем ништо не прави, ем не може, а што да прави кога не може, а?
Обид за оцрнување и непознавање на суштината во проблематиката.

Ајде ботови, навалете!
Убав обид. Ептен пропаганден шемаџија си, нема што. Браво!

Да сумираме.

5 игнорамус+6 предавник= македонско мнозинство

Објаснување:
Сите проблеми кои ги имаме како општество потекнуваат од незнаењето, а преку него се вршат ситни предавнички дејства. Такво е мнозинството од нашето население. Ем не знаат, ем не сакаат да дознаат, ама затоа се жестоки во остварување на своите лични (алчни) потреби.
Како сакате да имаме повисоки чувства како патриотизмот кога не се сакаме едни со други?
Кога со мнозинството владее суетата, ароганцијата, злобата и завидливоста не очекувајте подобрување.
Наместо вредности и врлини ние како општество се однесуваме како стадо животни во сезона за парење.

Патем, како последно, да си имате во вид дека ниеден лидер не е подобар од тие кои ги води или каков народ таква власт.
Е па се`а, размислете!!!

Доколку има нешто нејасно, ве молам, прашајте пред да напаѓате.

Поздрав:helou:

П.С.
Ништо што е напишано не е наменето како навреда. Доколку се сфати, по која било основа, како навреда се извинувам.

Сите проблеми кои ги имаме како општество потекнуваат од незнаењето, а преку него се вршат ситни предавнички дејства. Такво е мнозинството од нашето население. Ем не знаат, ем не сакаат да дознаат, ама затоа се жестоки во остварување на своите лични (алчни) потреби.
Како сакате да имаме повисоки чувства како патриотизмот кога не се сакаме едни со други?
Кога со мнозинството владее суетата, ароганцијата, злобата и завидливоста не очекувајте подобрување.
Наместо вредности и врлини ние како општество се однесуваме како стадо животни во сезона за парење.

Патем, како последно, да си имате во вид дека ниеден лидер не е подобар од тие кои ги води или каков народ таква власт.
Е па се`а, размислете!!!

Доколку има нешто нејасно, ве молам, прашајте пред да напаѓате.

Поздрав:helou:
.

Само ќе те повторам.

Се гледа дека знаеш да користиш големи зборови на кои не им го знаеш значењето, а навредата која ја праќаш до сопствениот народ нека ти стои на чест.

Гомнојадач, а стварно те ценев.

Поздрав @protivpropaganda.

Многу етикети залепи вечерва.
Малку игра на зборови, малку навреди, повеќе филозофија....а најмногу нереално посматрање на состојбите.
Аха ќе заборавев.
И многу многу контрадикторности.
Но за ова во некоја наредна прилика.
Заслужуваш ти повеќе од еден просечен пост склепан за две минути во два часот по полноќ.

hahaha protivpropaganda ..sam se pobivas .. ti ne ni ja znaes definicijata za predavnik

hahaha protivpropaganda ..sam se pobivas .. ti ne ni ja znaes definicijata za predavnik

Protivpropaganda по мој критериуми е ГОМНОЈАДАЧ, а по негови ПРЕДАВНИК

Во само 5 реченици успеа 3 пати да го навреди својот народ.

И секако бисер му беше ова

Наместо вредности и врлини ние како општество се однесуваме како стадо животни во сезона за парење. Патем, како последно, да си имате во вид дека ниеден лидер не е подобар од тие кои ги води или каков народ таква власт.
со кое маестрално ги амнестира политичарите и го нарече народот - стадо животни!!!

Mали, кулирај бе. Тркни до Кокосот у комшии, кажи му да те научи да играш дота. Што очекуваш од бреинвошд народ? Да разберат нешто?

Да, македонскиот народ (севкупно 2миљонскиот во Македонија) е брејндвошд народ. Ако според некои критериуми ме прави предавник. Да. Сум предавник на тој систем кој што другите веруваат. Јебига.
Уште акаунтот му го хакнале бе. Смешки до каде им иде паметот на некои луѓе.
Дал придонес поради партија. Хех.

Ех Мали мали...ти текнуе ли коа се расправавме на едно две теми јас и ти, бива не бива, може не може. Момче македонЧЕ..кулирај. Се додека народот не сака да го разбудиш, не му прај галама. Гледаш дека убаво си хибернираат.

заеби... страшно...
ги нема куроглавците да се појават, само некој од страна колку да ти лижне газот ти дава репутација. :)

заеби... страшно...
ги нема куроглавците да се појават, само некој од страна колку да ти лижне газот ти дава репутација. :)

Почекај, стрпи се. Иде предизборие :) Погледни кои теми се најпосетени и најактивни со највеќе постови. :)

Тенеќе, мењаш мислење почесто од чорапи.
:wink:

Не сум магаре да се инаетам за џабе, менувам мислење, точно е тоа, но само ако видам дека сум бил во криво.

Сепак не сум во криво толку често како со чорапите :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom