Дали сте (би) ризикувале?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Сум била во таква ситуација, гадна ситуација е...
Но тогаш немав храброст да си ги признаам своите чувства. Ми беше страв да го ризикувам другарството. Знаев дека ако му ги признаам моите чувства веке ништо нема да биде исто, така да одлучив дека подобро ќе биде да си траам, да го гледам како тој гледа други девојки, а јас да морам да му давам совети како да ги освои и како кретен да ги слушам неговите раскажувања за девојките со кои бил..
Јеби га, јас постапив така и сега сум благодарна и среќна што сум така постапила, но тешко беше во тие моменти. Понекогаш е добро и да си признаеш ако имаш доволно храброст. Јас немав и уште еднаш ќе кажам среќна сум поради тоа ја немав храброста.

Моментално се наоѓам во таква ситација.
Се познаваме долго и другари сме.Можеби не најдобри,ама сепак прилично добро комуницираме.
Страв ми е да се откријам, зашто не знам дали он го чувствува истото и не можам ни на кафе да го викнам,зошто ми е страв да не го протолкува тоа погрешно,зашто сепак е многу добар човек, па дури и да не испадне ништо помеѓу нас,сепак сакам да го задржам како другар.

Eh da...Mislam deka ako samo si mng siguren deka i drugata licnost te saka treba da se napravi cekorot.Ako ne,moe mislenje e deka ne treba zasto moze da se izgubi drugarstvoto(iako sepak zavisi od licnosta)!Se iam najdeno vo vakva situacija...Ali ne prevzemam niso :D

Бев у ваква ситуација и ризикував и се усра се.
Ама не ми е воопшто криво, подобро да жалиш за нешто што си направил одколку за нешто што не си направил. Да останеш другар со личност кон која имаш чуства е жив напор и измачување, плус секогаш ќе бараш начин како да ја добиеш...кој и да се наоѓа во ваква ситуација мој совет е да ризикува.

Би ризикувале, еднаш се живеј...во гради немам сонце за уште три светови карпе дием :)

Што ако сте во ситуација да имате другар/ка кон кој/а почнувате да имате чувства? Но, ете, несигурни сте што чувствува тој/таа за вас. Дали би ризикувале да си ги кажете чувствата и со тоа да постои опасност да си го расипете другарството?
Дали сте биле во ситуација да морате да бирате меѓу љубов и другарство? И дали поради некои искажани чувства сте изгубиле убаво другарство (кое не знам дали може да се нарече така штом веќе барем кај едниот се појавиле чувства)?

Доколку се појават емоции од било кои причини кај пријател, 99% е веројатноста да го залапам и покрај тоа што ми е пријател.....едноставно не мо=ам да ги задржам емоциите.

Моментално се наоѓам во таква ситација.
Се познаваме долго и другари сме.Можеби не најдобри,ама сепак прилично добро комуницираме.
Страв ми е да се откријам, зашто не знам дали он го чувствува истото и не можам ни на кафе да го викнам,зошто ми е страв да не го протолкува тоа погрешно,зашто сепак е многу добар човек, па дури и да не испадне ништо помеѓу нас,сепак сакам да го задржам како другар.

па ќе видиш дали му се допаѓаш ако му се допаѓаш лесно е ,
зависи ако ептен ти се допаѓа пробај нема лошо во тоа. никако не го губиш за пријател греота е да не пробаш ;)

Секој ден живееме со некој ризик; кога нема да живееме така ќе бидеме мртви.

па ќе видиш дали му се допаѓаш ако му се допаѓаш лесно е ,
зависи ако ептен ти се допаѓа пробај нема лошо во тоа. никако не го губиш за пријател греота е да не пробаш ;)

Постот кој си го цитирал е напишан пред речиси 4 години. :) Многу време помина од тогаш и многу подобро е што си го држев јазикот за заби. Едноставно од тоа немаше да има ништо добро. Со горе наведениот пример немам ни контакт, го немам видено повеќе од 2-3 години... :)

Сепак сметам дека иако е добро човек да е отворен со своите чувства, сепак некогаш треба да се премолчи за некои работи...особено ако интиуцијата ти го вели тоа. :)

Ризикував. Изгубив. Жалам, али подобро е вака за двајцата. Подобро да ја знае вистината отколку да ја лажам. Во истиот момент кога еден од двајцата се јавуваат чувства повеќе од она на пријател, другарството тука завршувва и се претвора во игра на лов каде на секој можен начин пробуваш да ја/го освоиш.. Јас не сакав да ми се деси тоа и затоа ја решив ситуацијата. Боли како никогаш досега али да се надеваме дека ќе помини..
She's out there somewhere now !

Постот кој си го цитирал е напишан пред речиси 4 години. :) Многу време помина од тогаш и многу подобро е што си го држев јазикот за заби. Едноставно од тоа немаше да има ништо добро. Со горе наведениот пример немам ни контакт, го немам видено повеќе од 2-3 години... :)

Сепак сметам дека иако е добро човек да е отворен со своите чувства, сепак некогаш треба да се премолчи за некои работи...особено ако интиуцијата ти го вели тоа. :)

е па тоа е и јас сум се нашол во слична ситуација, ама ја прашав тогаш дали другарката сака врска, редно е да си прашам ама ова она гледам не сака си продолжив понатака, сега си имаме пак нормална комуникација што можеби сега се врти тркалото , таа сега пробува ама јас и сум ладен :LOL:

rizikuvav i ..se zaebav :tapp:...cudno kako komunikacijata naednas zamira a ste bile prethodno prijateli so koi se ste mozele da si kazete... :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom