Дали сте (би) ризикувале?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Па ако ми е близок другар, најверојатно би имала простор да испитам од страна, дали и тој ги има истите чувства кон мене. Доколку е така, а сме слободни и двајцата, или ќе изнудам ситуација да ми признае или ќе му признаам јас, сеедно. Но, ако забележам дека не ме гледа како повеќе од другарка, или ако има девојка или па јас дечко, дефинитивно никогаш ништо не би направила ... не сакам такви ризици при кои е очигледно дека ќе бидам повредена и ќе изгубам. Подобро ќе го имам како другар и со тек на време ќе си ја заборавам заљубеноста во него, отколку да ми се налути, да раскине со девојката или јас со дечкото.
А да, сум имала и јас ситуации кога другари после долго дружење ми кажале дека ме сакаат (или па може општо им се правел ќеифот, неможам да знам), и кои многу изгубиле во мои очи. Не дека не ми е важно како се чувствувале, туку дека сите се погодиле да напињаат само со таков муабет откако еднаш се отвориле. Бедно е тоа ... еднаш да се каже во ред е, но ако си одбиен, што другар си да го игнорираш тоа и да продолжиш со удварања? Ама добро ... подобро нека си кажуваат, отколку да ми се прават другари, а зад грб да се палат на мене.:toe:

Не би го ризикувала другарството. Ќе се погрижам да ги „отстранам“ тие чувства.

Прво, ако се работи за другарство, не верувам дека би се отвориле некакви чувства кај било кој...нормално се јавува некоја одредена љубомора кога ќе си фати дечко другарката и тн. али тоа е само онака од страв да не ја заебат или нензам шо, но и покрај тоа, си влече. Иначе, ми се има десено да ме привлече другарка, ама само сексуално, па и така испадна, еднаш начукани поминавме една одлична вечер заедно, се иссексавме максимално и утредента си се насмеавме и се си беше по старо...сепак, како што викаат, тоа беше само секс...демек кога си пијан ништо не се сеќаваш ама ја се сеќавам на све...имаше после тоа муабети за тоа како би ни било заедно како пар(најдобра другарка ми е иначе) ама познавајќи се себеси боље ни е и вака како што ни е, па и покрај све ние сме си како порано и нема никакви пречки околу тоа, едноставно има такви моменти, и ако не сте сигурни дали ќе ви се возврати начукајте се и двајцата и видете што ќе се случи :)

rano mi e seuste da zrtvuvam edno drugarstvo,ke pocekam use nekoe vreme,samo da soberam hrabrost:),a da gi ignoriram tie osecai ne bi mozela,posilno e od mene!A do dusa i nekogas doaga do zbunka neznaes dali go sakas sakas ili go sakas i ti e mil tolku mnogu pa so mislis deka go sakas sakas:)

FortunE напиша:
Што ако сте во ситуација да имате другар/ка кон кој/а почнувате да имате чувства?

Зависи каков другар ми е!Ако се знаеме одамна од копиљаци што се вика нема шанси да чуствувам нешто повеќе за него..зашто го сакам како брат и ништо повеќе!Али како што викаме никогаш не вели никогаш...ако се појават такви чувства ќе ги потиснам во себе и тој никогаш нема да дознае за тоа!Не би поднела да го изгубам како другар за некоја си кратка врска,зашто можеби сме најдобри другари али за во врска не не бива!Би останала на онаа старана изрека..дечкото го имаш денес,утре не,вистинскиот другар засекогаш ти останува!Значи не би ризикувала!
Доколку пак се работи за некое површно кратко другарство Да,зашто да не!Секоја врска и така ми почнувала,не сум идела со некој кој воошто не го знам,се почнувало онака на другарска база!

И дали поради некои искажани чувства сте изгубиле убаво другарство (кое не знам дали може да се нарече така штом веќе барем кај едниот се појавиле чувства)
Да,токму поради тоа почнав да неверувам во другарство помеѓу машко и женско(другарство во вистинска смисла на зборот)!
Не го изгубив другарството али оладија односите,не можев да се помирам со фактот дека ме "изневерил "најдобриот другар!

Трн во Око во твојот пост запазив еден битен дел..си имал секс со најдобра другарка и од тогаш ништо не се сменило..таа ти е фак френд зашто некако не ми иде ова-секс+најдобра другарка:lud:

RealGirL напиша:
Трн во Око во твојот пост запазив еден битен дел..си имал секс со најдобра другарка и од тогаш ништо не се сменило..таа ти е фак френд зашто некако не ми иде ова-секс+најдобра другарка:lud:
Зашо па да не ти иде...не ми е фак френд френдицата..се десило еднаш коа сме биле пијани(и така малце повеќе се отвораш тогаш) и све си е нормално сваќаш? Страшно ќе беше утредента да не си ги кажевме работите кои си ги кажавме него место тоа да се искараме и да се отераме у три лепе, и истиот ден се стави крај на тој муабет...исто ко да не се десило....ма да сега поретко се глеаме(она дечко, ја девојка) не е како да сме продужиле со такви ствари или сл. едноставно муабетот ни е како порано само што сега се знаеме многу „подлабоко” отколку порано.

Обично кога кај едниот ќе се појават некои "недругарски" чувства,тука веќе не станува збор за другарство,а да не праиме муабет за секс!
Али ај нека ти биде :wink:

RealGirL напиша:
Обично кога кај едниот ќе се појават некои "недругарски" чувства,тука веќе не станува збор за другарство,а да не праиме муабет за секс!
Али ај нека ти биде :wink:
Не си изглеа слободоумна до степен колку што сум ја или другарка ми...тоа е и добра работа

Vredi da se riskira zasto da ne ????Sto bi izgubile samo bi dobile!!!

Вистината е најдоброто решение

FortunE напиша:
Што ако сте во ситуација да имате другар/ка кон кој/а почнувате да имате чувства? Но, ете, несигурни сте што чувствува тој/таа за вас. Дали би ризикувале да си ги кажете чувствата и со тоа да постои опасност да си го расипете другарството?
Дали сте биле во ситуација да морате да бирате меѓу љубов и другарство? И дали поради некои искажани чувства сте изгубиле убаво другарство (кое не знам дали може да се нарече така штом веќе барем кај едниот се појавиле чувства)?
:duel: Ако сум почнала да чувствувам нешто друго освен пријателство спрема таа личност, тогаш и да сакам нема да ми биде пријател.И секогаш кога ќе бидам покрај него само како пријателка на која ќе и се жали доколку некоја го повредила или пак да не можам да го допрам на начинот на кој сакам...тоа е измачување.
Би ризикувала во секој случај...ВИСТИНАТА е НАЈДОБРОТО РЕШЕНИЕ.

IVA_SKORPIJA напиша:
Vredi da se riskira zasto da ne ????Sto bi izgubile samo bi dobile!!!
Ако другарството за тебе е ништо ок тогаш:lud:

Сум ризикувал, некогаш се исплатело, некогаш не. Вреди да се ризикува во случај кога навистина чувствуваш нешто повеќе, кога не можеш да бидеш другар колку и да се трудиш.

mRnO напиша:
Ризикував и усрав,нишо не испадна,следниот пат ке си седам мирен

А што ако си седиш мирен ? Мислам дека додека ептен ти се допаѓа девојката не можеш да бидеш другар со неа, така да ништо не губиш.

Batistuta напиша:
Сум ризикувал, некогаш се исплатело, некогаш не. Вреди да се ризикува во случај кога навистина чувствуваш нешто повеќе, кога не можеш да бидеш другар колку и да се трудиш.

А што ако си седиш мирен ? Мислам дека додека ептен ти се допаѓа девојката не можеш да бидеш другар со неа, така да ништо не губиш.
Е срцка тука не си во право!А што ако девојката не појавува никаков интерес за него и го гледа само другарски?
Нема да ја има ни како девојка а ќе го изгуби другарството!
Секогаш постои начин да видиш дали и она чуствува нешто за тебе,по муабети,по начинот на гледање,понашањето...ако не тогаш остани на тоа што си и задоволисе со тоа што ја имаш барем како за другарка!Нали?

FortunE напиша:
Што ако сте во ситуација да имате другар/ка кон кој/а почнувате да имате чувства? Но, ете, несигурни сте што чувствува тој/таа за вас. Дали би ризикувале да си ги кажете чувствата и со тоа да постои опасност да си го расипете другарството?
Дали сте биле во ситуација да морате да бирате меѓу љубов и другарство? И дали поради некои искажани чувства сте изгубиле убаво другарство (кое не знам дали може да се нарече така штом веќе барем кај едниот се појавиле чувства)?

temava e otvorena.. u moment koga mi se desava ova :)
pred dve nedeli... pocnav da iskacam so drugarka... 5-6 pati iskocivme mi se zasvigja... i rizikuvav da i kazam... ali sega ona e na odmor... i rece koga ke se vratela kje sme idele na kafe da praime muabet.. ne e za preku tell neli ? :)
nekogas se isplati da se ide na rizik :) :)
ke vidam dali mene ke mi se isplati

За некои девојки што не ти значат многу како другарки вреди да се ризикува!!!
За некои девојки што ми значат нешто во животов не би ризикувал да го расипам другарството,дури и ако има и таа исти чувства кон мене би се замислил зошто после врска иде раскинување и пак се губи другарството!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom