Дали сте (би) ризикувале?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Што ако сте во ситуација да имате другар/ка кон кој/а почнувате да имате чувства? Но, ете, несигурни сте што чувствува тој/таа за вас. Дали би ризикувале да си ги кажете чувствата и со тоа да постои опасност да си го расипете другарството?
Дали сте биле во ситуација да морате да бирате меѓу љубов и другарство? И дали поради некои искажани чувства сте изгубиле убаво другарство (кое не знам дали може да се нарече така штом веќе барем кај едниот се појавиле чувства)?

Да ми се случило, само не сум била јас таа што се вљубила во другарот туку обратно. И да, работата не испадна на арно. Се договоривме демек да останеме другари, ама џабе нормално... После муабетот почнавме да се оддалечуваме, да се осеќаме непријатно кога сме во близина...
Во секој случај, јас не би ризикувала така. Дури и да ја прифати мојата љубов, да се фатиме и сл, по некое време ќе раскинеме и што после? Отишла во вода врската, а што е уште потрагично заедно со неа и едно добро другарство! Затоа што по раскинувањето сигурно нема да останат работите како пред тоа.

Auuu. sum bila u takva situacija yes. 2 pati. Prvio pat so mushkoto se sakafme okolu 2,5 godini. JAs znaef deka me saka a i toj znaese deka go sakam. Ali ne naprajfme nishto nikogash. Ednostavno nekef da rasipam drugarstvo sho go imafme. Znachi dur se sakafme imafme drugi pokraj nas. Fer ? Mozi ne. Ne znachit deka ne gi sakafme nif. Samo ne beshe istiot feelingo koj go imafme nie.
Vtorio pat. Probafme so drugarmi so vrska. Ni odeshe edno 3 nedeli i na kraj, svatifme deka ova ne odi. Do den deneska i so dvajcata se druzam. Nishto ne rasipaf, makar i sho probaf so eden i so eden ne.

Ееее сум се заебал вака...све расипаф мамата...ама сам сум си крив :(

Ризикував и усрав,нишо не испадна,следниот пат ке си седам мирен

Најголемите другарства почесто прераснуваат во голема и вистинска љубов, но љубовта многу ретко преминува и останува во пријателство.
Секој треба да процени ситуација и претпостави дали чувствата има шанси да се возвратени од другата страна.
Погрешна проценка ги уништува и двете и љубовта кај едниот и другарството кај другиот.

Би ризикувала другарство САМО и само ако знам дека има шанси ( чувствата од другата страна ) да премине во нешто поубаво,инаку НЕ.:nenene:

Ако имам можност да и го ставам би и го ставил, какво другарство какви бакрачи. :) Другарство со машки другари, а со женски само едно. :wink:

Не сум ризикувала...и искрено незнам дали би ризикувала...ако ептен се затрескам и ако знам дека и он чуствува нешто за мене мозда и би ризикувала..незнам

Ne znam dali bi rizikuval. Ako mislam deka ima barem nekoja mala shansa da mi se vozvrateni cuvstvata, da, ke probam nesto. U sekoj slucaj, boli koga taa ti e samo drugarka i koga te gleda samo kako durgar a ti si zaljuben u nea. A pretpostavuvam uste poveke boli koga ja nemas vo svojot zivot ni kako drugarka, posle eventualnata proba i eventualnoto odbivanje.... Nekoj iskustvo so ovaa situacija ima?

Мене тој муабет,ќе си го расипеме другарството,ми е многу глупав,поготово ако и двајцата се сакаат...Ако има љубов од двете страни,тогаш зошто да се замени другарството со љубов?!Има милион такви примери околу мене,кои сфатиле дека љубовта е подобра во тој случај од другарството. ПА што вреди да си другар со некој, ако очекуваш нешто повеќе цело време?!

А дали би ризикувала? Епа јас конкретно не,затоа што не би имала доволно храброст.Сум се нашла во сутуации каде мои најдобри другари ризикувале во замена за нешто плус,али и покрај тоа никогаш не сме го расипале другарството.За се има начин,нели?Секогаш сум му објаснувала на што сме.И сега е се исто.Значи се зависи од луѓето,затоа ризикувајте,можеби и нема да го изгубите другарството,а има шанси да добиете нешто повеќе...

Зависи од другарката!Со некои може да се ризикува со некои не!
Сум ризикувал јас,имам добиено и изгубено,д шоу маст гоу он,не се замарам!

sagaqua напиша:
Најголемите другарства почесто прераснуваат во голема и вистинска љубов, но љубовта многу ретко преминува и останува во пријателство.

Potpolno se soglasuvam.
Sum `rizikuval` i sum dobil mnoooooogu. Bas zaradi toa sto vrskata se temeli na prethodno mnogu dobro drugarstvo.

da iam rizikuvano ne mi bese bas drugar ali taka nesto.rizikuvav i vredese.bese super i ne traese bas kratko

ali i srekata treba da ti se nasmee

Ako probas sansite se 50-50%, ako ne probas sansite se 0%. Rizikot se isplati

Dark Angel напиша:
Ako probas sansite se 50-50%, ako ne probas sansite se 0%. Rizikot se isplati
Секој шизик иде на ризик а?!
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom