Дали сте (би) ризикувале?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
BusHav напиша:
За некои девојки што ми значат нешто во животов не би ризикувал да го расипам другарството

Во право си Бушави, ама ако ептен ти се допаѓа, те привлекува, не можеш да не ризикуваш. Ако ти се свиѓа само онака можеш да прејдеш преку тоа.
Јас имам другарки со кои се дружам долго ама не чувтсвувам ништо повеќе од другарство кон нив.

Batistuta напиша:
Во право си Бушави, ама ако ептен ти се допаѓа, те привлекува, не можеш да не ризикуваш. Ако ти се свиѓа само онака можеш да прејдеш преку тоа.
Јас имам другарки со кои се дружам долго ама не чувтсвувам ништо повеќе од другарство кон нив.

Епа значи прво треба да осетиш дали е возможно ако толку ти се свиѓа,па да знаеш дали можеш да прејдеш преку тоа или не.Сепак мислам дека ако СТВАРНО ти значи девојката ќе се исконтролираш,ќе седнеш,ќе размислуш убаво!!!

aко нешто чуствувачм кон некоја другарка ке си чекам тоа приателство да стане силно а потоа нема што да се загуби

dav напиша:
aко нешто чуствувачм кон некоја другарка ке си чекам тоа приателство да стане силно а потоа нема што да се загуби

Баш ако другарството стане силно тек тогаш ќе имаш што да изгубиш!!!

BusHav напиша:
Епа значи прво треба да осетиш дали е возможно ако толку ти се свиѓа,па да знаеш дали можеш да прејдеш преку тоа или не.Сепак мислам дека ако СТВАРНО ти значи девојката ќе се исконтролираш,ќе седнеш,ќе размислуш убаво!!!
Да да потполно се согласувам ако ти значи премногу е богами ке мислиш дур не смислиш што да браиш и нема да ризикуваш :nenene:

dav напиша:

баш ако чекаш и потоа се обидеш можеш повеќе да загубиш :)

dav напиша:
Ајде и ја да те цитирам:vozbud: шала!!
Ако чуствуваш нешто за другарка ти пробај сега кога уште ви е површно другарството!
Ако чекаш да помине време....:nenene:
Ништо од вас на никаков план!

FortunE напиша:
Што ако сте во ситуација да имате другар/ка кон кој/а почнувате да имате чувства?
Mandatno se rasipuva drugarstvoto. Nema poenta vo glumenje ludilo.
Но, ете, несигурни сте што чувствува тој/таа за вас.
Moe e da si probam, nejzino da prifati ili da odbie.
Дали би ризикувале да си ги кажете чувствата и со тоа да постои опасност да си го расипете другарството?
Ne gleam nikakov rizik vo sluchajot, a drugarstvoto vekje ne postoi so samata pojava na simpatija od bilo koja strana.
Дали сте биле во ситуација да морате да бирате меѓу љубов и другарство?
Da.
И дали поради некои искажани чувства сте изгубиле убаво другарство (кое не знам дали може да се нарече така штом веќе барем кај едниот се појавиле чувства)?
Da i sme dobile neshto povekje ili ne sme izgubile nishto.

имав една таква прикзна со мојата најдобра другарка, почнав да чувствувам дека се заљубувам во неа, па после сватив дека сум вљубен во неа, па за не си го расипам другарството, никогаш не пробав да направам нешто повеќе, бидејки нејзиното другарство ми беше побитно од се. Па еве уште ништо не сум и рекол, а и не планирам ни за во иднина

Vredi da se rizikuva vo sekoj slucaj zatoa sto ako toa e iskreno drugarstvo nema da premine vo ljubov i ke se razberat rabotite postepeno-zatoa sto na pocetokot na sekoja vrska nie se druzime tokmu od taa pricina sto taa licnost ni se dopaga-vo sprotivno ne bi ni se druzele so nea,pa zatoa postoi rizik da se razvie ljubov od ednata a mnogu cesto i od dvete strani ili da se svede zaklucok deka drugarot/kata nema da razvie takvi cuvstva kon nas ili nie kon nea zatoa so razgovor okolu toj problem lesno ke se resi a potoa "postepeno zapoznavame i drugi luge-(novi licnosti)mozebi nova ljubov onaa vistinskata?! drugarstvoto ke ostane a posle nekolku godini i ke padne malce seir na smetka na taa stara ljubov:zlo: a vo ne tolku retki slucaevi drugarstvoto znae da premine vo golema ljubov koja ke trae i togas igrame na svadba

p.s.epten se zapisuvav pa ja (se zaboraif) :pos: pozdrav od pinki

мене повеке пати ми се има случено да паднам во вакво искушение, ама многу ретко ме имаат одбиено, и тоа кога ме одбиле го сфатиле како шега оти најчесто сум бил во нетрезвена ситуација.
Иначе вреди да се ризикува според мене - ако желбата е голема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom