- Член од
- 16 март 2007
- Мислења
- 317
- Поени од реакции
- 20
Pa zosto odis vo crkva?MarthaGraham напиша:Во принцип сум атеист.
Религијата ја почитувам многу, како дел од културата и традицијата. Понекогаш одам у црква, убаво е чувството, смирувачко. Ама не верувам дека постои Господ.
Crkvata vo svojata sustina znaci sobir na vernici koi go slavat Bog.
Ne gledam logika da odis vo crkva a da ne veruvas vo Bog, toa e isto kako da odis vo apteka a da ne ti trebaat ili da ne kupis apcinja.
leandra напиша:Јас верувам дека постои некој кој ме чува од горе,духовно ме испонува,а тој некој за мене е Бог.Верувам дека секој треба да верува во што сака,дека секој со различна религија има свој Бог,ги почитувам нивните верувања,но за мене мојот Бог е единствен.
Не верувам дека се поставени строги граници на однесување,правила и норми кои мора да ги почитуваме за да одиме во рајот.Напротив мислам дека во нашата религија има љубов и простување за секој човек со свое право на живот онаков како што го замислил и каков што го исполнува.
Normalno deka ima standardi koi treba da se pocituvaat, no fakt e deka preku dela ne mozeme da vlezeme vo Rajot inaku Isus nemase da ima potreba da go raspnat.
Taka da vleguvame vo Rajot vrz osnova na nasata vera, no toa ne ni dava za pravo da se odnesuvame neodgovorno sprema sebe i sprema drugite, zato se bara proska od Bog i za ona za sto sme svesni i za ona za sto ne sme svesni deka sme go napravile, pomislile ili rekle pogresno.