Дали се успивате наутро?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Редовно бидејки секогаш станувам попладне, ако имам работа утрината, не ни спијам, а после тоа цел ден дремам

Mnogu cesto mi se slucuva da se uspijam,iako redovno na mobilniot mi se podeseni dva alarma sepak ne mozam da stanam,ako ne me razbudi nekoj tesko deka sam ke se razbudam.

Редовно се успивам.. и редовно каснам на прв час. имам 18 неоправдали од кои 90% се од прв час :toe:

Кога бев од онаа (мнозинската) страна на училницата, се будев кога сакав. Не ме спречуваше да поминувам одличен со незадоволително поведение и да ја имам привилегијата да бидам генерациски првенец... :icon_roll

Сега е обратно : не примам на часови ученици коишто ми каснат над 15 минути... Самите си знаат дека ако доцнат повеќе од 15 минути се пријавуваат во педагошката служба којашто ги регистрира како “задоцнети“ а со 3 задоцнувања имаат задолжителна работа од 2 часа среда попладне којашто ако не ја извршат ќе се дуплира на 4. Ако и тогш не ја извршат, се дуплирана 8 којшто е максимум. Е потоа веќе се административно исклучени од училиштето 2 дена со должност да му прават “друштво“ на директорот цел ден (од 8 до 6).

Значи не каснам (а каснев) ама не сакам ни да ми каснат :pishtoldz

многу каснам,затоа неопрадвдани колку сакаш.и автобусот редовно ми бега

Скоро секој ден се успивам, ако нема некој во близина да ме разбуди ќе си спијам и половина ден. :) Тоа веројатно е навика...

Ми се случва ретко,ама обожавам кога ќе ми се случи зато шо ми е ексклузивна можност да бидам неодговорна.

Не се успивам бидејќи го местам алармот на телефонот да ми ѕвони 2 пати : Еднаш во 06:30 а еднаш во 06:50 и од нервоза поради неговото зачестено ѕвонење морам да станам.Од кога почнав да го практикувам ова,се немам успано.

Denes bas se uspav na prv cas. Stanav koga mi zvonese alarmot, a posto mnogu mi se spiese vikam aj uste malce ke dremnam ono ne dremenje nego koma... Dojde majka mi i me glea u krevet i odma pocna da se dere zasto ne sum otisla u skolo deka sedam do kasno navecer i slicni gluposti... Abe HOROR!!!
I sekoj den vikam koga ke se vratam od skolo ke spijam ili vecer ke si legnam porano, a nisto od toa... Mozok sum be... :toe: :tapp: :nesum: :uvo:

tesko mi e da stanuvam nautro no sepak, ne se uspivam...svesna sum deka treba da stanam, da naucam nesto...ili da zavrsam nekoja rabota i vednas ripam od krevetot....potesko mi e koga go odlozuvam stanuvanjeto za nekoja minutka...podobro mi e vednas da stanam i da se rassonam :toe:

Mnogu sum lesna na stanuvanje... Koga znam deka treba da stanam poradi nekoi pricin niti telefon mi e potreben da me razbudi niti casonik, mi raboti mene vnatresniot casovnik :) Vo zivotov moze mi se slucilo samo ednas ili dvapati da zaksnam nautro za skolo nisto povece :)

ovaa i prethodnata nedela sekoj den :)

оваа недела ми тргна со успивањево, секој ден по 1 неоправдан јадам од прв час :pos: А осеќам дека и следнава недела ќе е така, па нормално, прва смена сум, ко ќе не си легвам на време никој не ми е крив :pos:

Па често не.. Испланирано ми е времето сабајле до секоја минутка.. па морам да станувам порано за сите работи да си ги завршам.. Инаку кога сум се успивала, тоа било тотален хаос.. Иако за 5 минути пак сум била спремна (во смисла облечена, измиена), но не сум си ги завршила сите работи кои ми биле планирани.. Сакам се лагано, полека да си се спремам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom