Дали се успивате наутро?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Нит аларм , нит снуз не ми помага Ми треба едно 30-40 минути да станам,и после брзам уо луд да се спремам , нажалост .

Кога сум прва смена на училиште никогаш не се успивам, секогаш станувам одма. Ама кога сум втора смена, е тогаш се будам и пак легнувам по неколку пати.

Никогаш. Ама баш никогаш го немам ставено на снуз алармот. :D
Секогаш станувам војнички. И истовремено си се тешам дека кога ќе се вратам, има да се изнаспијам. :D А и плус дека знам, дека доколку станам подоцна, главата нема да знам кај ми е. :vrtioci: Јас до душа и вака не знам, пола саат барам кај ми е ранецот, па наочарите, па новчаникот, па слободната... па ќе се лупнам во нешто, така уз пат. И тоа ме расонува, у главно. :D Ама битно никогаш не каснам, макар ме згазил воз, удрил гром, мокра чорапа... битно јас на време стигам. :D

Никогаш. Ама баш никогаш го немам ставено на снуз алармот. :D
Секогаш станувам војнички. И истовремено си се тешам дека кога ќе се вратам, има да се изнаспијам. :D А и плус дека знам, дека доколку станам подоцна, главата нема да знам кај ми е. :vrtioci: Јас до душа и вака не знам, пола саат барам кај ми е ранецот, па наочарите, па новчаникот, па слободната... па ќе се лупнам во нешто, така уз пат. И тоа ме расонува, у главно. :D Ама битно никогаш не каснам, макар ме згазил воз, удрил гром, мокра чорапа... битно јас на време стигам. :D
Ова!
А ретко кога се исполнало после враќање дома :несвест:

Шанса нема да се успијам, рипам секогаш пред аларм а во 4:30 станувам за на работа.

Кога сум прва смена на работа (почнувам во 6) станувам во 4:35. И потоа до 5:10 сум на снуз. Не можам да станам одеднаш. Ме фаќа паника, и заборавам да земам некои работи кои ми се најпотребни.

Наутро секогаш.... Во последно време како навика да ми стана :facepalm:

Не се сеќавам да сум станала на време и после како шлогирана се мавам низ стан до тоалет. Прво незнам што се дешава и зашто ѕвони проклетиот телефон, а потоа пред фаца ми излага главата на шефицата која вели: Пак касниш! И во тој момент станувам и трчам да се спремам.

Никогаш не се успивал ни за школо ни сега за работа. На работа има казни за тој што ќе закасни 1 минута на крај мора да остане плус 1 час на работа. Ако ти е втор пат остануваш 1 и пол саат, трет пат 2 саати, итн :icon_lol:

Последно уредено:
Za u skolo stalno kasnev. Ali za na rabota vo 3 i pol godini kolku sto rabotam 3 pati samo imam zakasneto.
Ali zdravo kasnenje, mesto u 7 - 30 u 10 sum bil na rabota :pos:

Ретко каснам на работа ама тоа е зашто може од 8 до 9 да отидам. Ама секое сабајле ми е ново мачење. 6 аларми ме будат, двајца колеги и дечко ми. Со сите зборам и пак презаспивам. Отприлика ми треба 40-50 мин да се освестам и кога сум во критична зона дека ќе закаснам конечно со мака станувам. И многу сакам пилула за брзо расонување. Или што знам, некој електрошок кога ќе кликнам на snooze.

Не се успиваме наутро. Некои 5-6 години сигурно се немам успиено.

Најмалку три пати во недела не одам на прв час, задолжително каснење на прв час после распуст, земање свидетелства и екскурзии. :sleep:

У средно имав рекорд у оправдани ради тоа што прва смена неможев првите два часа дa присуствувам едноставно немoжев да станам од кревет, коа ќе размислам не знам како ме толерирале :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom