Дали се успивате наутро?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи кое време сум си легнала претходната вечер. Сум забележала дека ако си легнам многу доцна, станувањето наутро не ми е воопшто никаков проблем и се будам свежа како да сум спиела два дена.:)
А кога ќе си легнам во догледно време, едвај ме будат (особено кога сум прва смена), цели церемонии прават моите за да ме станат.:)
Затоа ги терам да ме будат 10 минути порано, за да можам да се освестам и да станам навреме.

до сега ми се има случено 2-3 пати. последен беше пред месец дена-ама сепак стигнав на време! скоро и никогаш се немам успано-а со тоа ни да каснам. гледам секогаш да сум малце пред време

Мојот најголем проблем... јас не се успивам само еднаш во неделата
fj.gif

Редовно местам по неколку будилници итн... ама до сега не сум развил систем на будење кој функционира :pos: Па така сум се успивал за на колоквиуми, испити кои ми биле битни, други активности и слично... и тоа редовно е успивање од неколку саати а не десетина минути
ag.gif

Апчињава може да ми го спасат животот :pos:

Вчера се успав за на школо и стигнав дури на трет час :pos: иначе ретко кога се успивам, најчесто го прам алармот 10-15 порано (ако сум сабајле на школо) за да можам да се освестам и за да не призаспијам ко шо прам понекогаш. А и 2-3 пати ми се имат десено да закаснам за на работа ако сум порано и да одам ко бумбар во очиве :pos:

Мака за стануење само зимно време пошо спијам у ладна соба и како да станеш :toe: златно креветче, топло......ај уште 5 минути, ај уште 10 и отишол први!

Ах...за успивање редовно си се успивам...џабе имам 3 будилници,кои ќе ме разбудат ама мене од шо ми се спие,и не се замарам дека ќе ме запишат на први час ги исклучувам да "полежам" уште некоја минутка за на крај да си се успијам убаво...среќа татко ми знае дека сум таков и секогаш он ме буди пак,за да не каснам на часовите :toe:

Jас секогаш се успивам,а посебно кога треба да станам рано од сабајле за во школо...во суштина само тогаш се успивам...:pos:

Па не се успивам кога треба да одам некаде зашто ми ѕвони алармот а мобилниот ми е далеку од мене за да морам да станам за да го исклучам.:)А кога не се брзам за никаде секогаш останувам демек уште 5 мин па се успивам по 2 саати.

не се успивам, бидејќи секога сум од сабајле напколо, така да навикнат сум на станување од 7 часот. :)

Јас скоро секогаш каснам по 5 мин на школко

Апчињата се правата ствар за мене. :pos:

Имам страшен проблем со будење насабајле. Моите корнат гласни жици секое утро, се дерат, лупаат по врати, по ѕидови, ми го тргаат ќебето...:) Плус навивам 4 аларми едно по друго, само отварам окце да го исклучам мобилниот, и си продолжувам.:(
После стигам на трети, па неоправдани, па карање од класната, па конфликти дома... :nesum:

Еднаш ми се случи да закаснам за втора смена, бе. :kesa:Моите не беа дома, мобилниот не сум го чула, и станав во 3 попладне... Се дешава. toae:

Многу ретко ми се случува да се успијам отсабајле.Секогаш ми е навиен будилникот да ме разбуди еден саат порано,па така имам време да си ги завршам сите обврски и да стигнам на време ако треба да одам негде.
Инаку по природа сум ранобудник,а доволни ми се 5-6 саата спиење за да можам да функционирам преку целиот ден.

pa se uspivam,mnogu cesto.ali,i da ne se uspijam,spijam na casovi pa taka da.isto tie.:baeh:

Не се успивам зошто во принцип многу лесно спијам и мува да пролета се будам така да мобилниот ме буди уште со првиот тон:tapp: и цело време барам некоја потивка музика за да ме буди зошто ме штрека многу!Иначе ако треба да стигнам негде на пример у 10 јас станувам у 9 да се средам и на местото сум некои 10 до 15 мин порано!Не сакам да каснам!:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom