Дали се однесувате исто со сите партнери?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Па зависи како се поставил партнерот ако е како прошлата што не е значи нема исто да биде

Нормално дека не се однесувам исто. Тоа се се проценува од карактер и нема везе со дволичност или незнам што. Зависи како ќе се поставиш, и како ќе се постави он/она.

So sekoj razlicno.Kako se odnesuva toj kon mene i jas se odnesuvam kon nego.Sekoj si e prikazna za sebe,sekoj ima razlicen karakter.

Ne se odnesuvam isto si site partneri pa site ne se isti i site ne zasluzuvaat isto vnimanie

не и неможам . зошто сите се различни и не им пружам на сите исто внимание и грижа и со самото тоа мојот однос е друг. Неможеш да се однесуваш со секоја исот зошто некои ти се помалку битни некои повеќе. јас сум си истиот во моето понашање и слично али со нив не

Па нормално е да не си ист со сите!
Крај краева - и љубовта не е можно да е секогаш иста, а не пак однесувањето...

Не можам да се однесувам сосема различно со сите, но не се однесувам со сите исто. Јас сум таа што сум, но сепак како што тера ситуацијата, така се однесувам и јас.
Сите велиме: „Се однесувам како што заслужил/а“. И нема опуштеност, двајцата чекаат како ќе се однесува другиот за да знае како да се насочи самиот. Лошо. Се однесувам онака како што се чувствувам. Можеби ми треба време да се свестам што ми се случува, но после некое време сум онаква каква што сум секогаш.

колку и да сакаш да се однесуваш спрема секој исто небива секој е со различен карактер

Јас мислам дека се прилагодувам кога е во прашање партнерот. Мора да се најде некоја урамнотеженост, за да не забега врската.

Не се однесувам исто со партнерите.Со бившиот бев толку ладна,никогаш не му покажав ниту кажав колку го сакам и колку ми значи.Од кога раскинавме решив дека ќе се променам.Од грешките се учи,нели.
Со моменталниот партнер,сум предобра,пречуствителна,секогаш е он на прво место и неговата среќа.Ја покажувам и докажувам љубовта во секој момент,можеби и гушам,што досега не ми се случило со никој претходно.
Муабетот ми е дека со претходните се понашав многу полошо,посурово,па сменив на фино,а во моментов најдобра и најфина сум што неможам ни сама да се препознаам.Карактерот ми е ист,но во преден план ми се само добрите страни,како лоши да немам во моментов кон партнерот.Значи силината на љубовта го менува односот кон партнерите.
И уште нешто да додадам од искуство:wink: колку си подобар,толку повеќе патиш и те повредуваат.:(

п.с.Темава ја извадив од минатото:) но сакав иста да отворам:wink:

JAS SUM JAS:toe: ..........istata za sekoj partner:tapp: ........ako mu cini,a ako ne:ban?: ....................:pos2: :pos2: :pos2:

Не, не се однесувам со секој партнер исто. Нормално не сум ни апсолутно поинаква секој пат(немам multiple personality disorder, па патолошки да менувам каракер и однесување), но дефинитивно барем делумно сум различна. Прво секој партнер буди поинаква страна од мојата личност. Со некој ни биле заеднички едни нешта, па на истите сум се фокусирала, додека со друг сосема други нешта биле "столб" во врската. А тука е и фактот дека од секоја бивша врска, барем мислам дека учам некои лекции околу тоа каде грешам, и во наредната се трудам да го променам тоа, што значи дека поинаку постапувам. На пример, посесивноста ми беше голем проблем..Но полека учам да ја контролирам, така да поинаку се однесувам од минатите врски.
И се разбира, секој од нас се менува како индивидуа, барем делумно со текот на времето. Ни се менуваат ставовите, целите, желбите и сл., а тоа неизбежно се одразува и во врските.

Секако, на секој партнер му/и се представувам во истото светло. Сега, можеби, на различен начин ќе реагирам или ќе се однесувам, за да можеме да најдеме рамнотежа.

Јас сум таа што сум, значи не сум со сите партнери иста, ама и тоа различна не е нешто претерано...секој ме предизвикува на различен начин, па така и јас поразлично му пристапувам од предходниот, али сепак, навики во однесување се навики во однесување и не би можела да ги мењам заедно со партнерот:toe:

многу нормално дека различно.. како за кого. неможе да има ист "фул третман" од моја страна на некоја која се понаша ко Џубре, скот, главна у врска'n'stuff... и некоја која е супер спрема мене и се осеќа дека се сакаме и сл. првата нека иде у пм, а втората кај мене во прегратки -)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom