Дали се однесувате исто со сите партнери?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Мистичен напиша:
Ииии, колку личности имаш ти во себе? :)
Ova e deka se bara da se razlicni "licnosti" , drugarka na masa , majka na deca , domakinka doma a k*rva vo krevet .
A za razlicni partneri pocetnoto ponasanje e do negde isto posle se menuva zavisno od coekot.

Мистичен напиша:
Кај отидовте со дискусијава, знаете ли од кој топик произлезе воопшто и на што се мислеше?

Темава произлезе од таа ... каде сите овци ... за да си видат сите што сме збореле таму, а иначе не гледам како забегала дискусијава ... освен ако не се мисли само на секс ... ама и тоа да е, и тоа не може да е исто никогаш, што не е баш различен муабет од сите погоре ... пак ќе кажам јас за мене си зборам.
Е сега, за тоа лицемерие или што наведувате ... не е така. Не дека со секого глумиш различно, едноставно се поставуваш како ќе ти се постават. Исто и за сексот ... маја имаше убаво напишано, така е секогаш, неможе да е секогаш ист патот на зближување со различни особи ... а и сите ние од денес до утре не сме исти, а не па стандард секогаш и со сите :P

NE mi e jasno kako moze taka da se promenuva odnesuvanje spored nekoj cuden kriterium trgnuvajki od toa deka partnerot e: ljubomoren/a, zatvoren/a, otvoren/a, zabaven/a, depresiven/a, sexualno zagrozen/a, otkacen/a, romanticen/a.... i tnt....

Neli sekoj/a si ima svoe JAS..... neli sekoj/a si e svoj unikaten nepovtorliv karakter?

Kako togash trgnuvajki od faktot deka mojata devojka e seriozna zenska pa na javno mesto jas ne smeam da se nasmeam na glas.... ili e konzervativna pa jas ne smeam da recam K*R pred nea?.... togash definitvno jas ne bi bil JAS.... a toa veke ne e odnesuvanje KON partnerot tuku odnesuvanje ZA partnerot.

Koga veke stanuva zbor za "partner" toa znaci za licnost so koja shto jas ke si bidam intimen i najblizok... t.e. ke bidam JAS... a za vozvrat taa ke me saka MENE bash poradi toj fakt deka deka sum JAS a ne nekoj koj shto taa saka da bidam....

Taka da.... menuvanje na bilo shto vo mene nema.... I am what I am.... osven eventualno ako saka si stavam nekoj "pierceche" na bradavica ili na nekoe drugo mestence... no toa e poveke menuvanje vo estetika otoklu odnesuvanje.... :wink:

divine напиша:
Мистичен напиша:
Кај отидовте со дискусијава, знаете ли од кој топик произлезе воопшто и на што се мислеше?

Е сега, за тоа лицемерие или што наведувате ... не е така. Не дека со секого глумиш различно, едноставно се поставуваш како ќе ти се постават.
Сега збориме за поставување во ралични пози при актот или за карактерот?
Како можеш да се поставуваш во зависност од тоа како ќе ти се постават? Дали ова значи дека секогаш чекаш да ти се постават, па дури потоа глумиш карактер на измислена личност?
Дали ова размислување би значело дека немаш свој карактер? :)

Интересна дискусија, обрачот се стега!:)

Таман работа со сите да бидеме исти :shock: Шо дека пред огледало имаме извежбано настап? Не велам дека треба да си ја избришеме индивидуалноста (ниту пак можеме), ама ако не допуштиме на секој нов човек да пробуди барем некакво ново делче од нас - тури пепел на индивидуата. Таква, крута, еднонасочна, предвидлива, недопирлива индивудуалност не е добра ни за самиот нејзин носител, ниту пак за другите.

Jas pretezno so site se odnesuva isto.Sega se razbira deka so sekogo ne mozes isto da se odnesuvas nekoj ti znacel poveke vo zivotot nekoj pomalce.No sepak odnesuvaneto kon site mi bilo na isto nivo so mali iskucoci i otstapki :)

Кој како заслужил :wink: Не се сите исти нели?

Aceva напиша:
Таман работа со сите да бидеме исти :shock: Шо дека пред огледало имаме извежбано настап? Не велам дека треба да си ја избришеме индивидуалноста (ниту пак можеме), ама ако не допуштиме на секој нов човек да пробуди барем некакво ново делче од нас - тури пепел на индивидуата. Таква, крута, еднонасочна, предвидлива, недопирлива индивудуалност не е добра ни за самиот нејзин носител, ниту пак за другите.

Ете така ... А иначе Мистичен ... како бе не ме разбираш и како можеш да кажеш дека си немам свој карактер? Секако дека си имам една основа, особини специфични за мене кои према никого не ги менувам ... но тоа се неколку ... еве ќе тргнам од другарство ... со другарки ... со Форчн и Девилиш се однесувам така како што неможам ни под разно со другите другарки ... не е до мене тоа, тие едноставно не се толку опуштени, не ми го дозволуваат тоа, но имаат други работи што не држат заедно ... со нив неможам да седнам на кафе и да зборам за секс отворено на пример ... улови мал дел? :lol: Исто и со машки, како што кажа Еко, ќе ти се погоди некој забавен, некој депресивен, некој откачен итн ... е како може јас да сум иста со сите? Едноставно се менувам до некаде (се трудам подоброто да го прифаќам) да може да имаме заеднички јазик ... Јас незнам што не можете да разберите во ова :lol:
А да секако, и за позите е исто ... неможеш и во кревет да си со секого ист ... не секој го вади најдоброто од тебе нели? :lol: :wink:

Ај види во кој правец ја насочи дискусијата, па после ќе кажеш дека јас не сум разбирал. Колку што знам, топиков е за партнерите, а не за другарите! :)

Taка да, примерите не ти се во корелација со тајтлот на топикот, давај нови примери со партнери.

Општо тргнав од другарите ... ти пишав и за партнери под тоа ... све се сведува на едно исто, различни луѓе, различно понашање ... ти зашто не ми одговори дали секоја во кревет го вади тоа најдоброто од тебе? :lol: :wink:

Па неможеш бе Дивајнке таква споредба да правиш, сосема различно е како се однесуваме со другари и кога се работи за партнер.

Штом веќе си со некого, неможеш секој ден да му глумиш различна личност. Или како што велиш ти - чекаш тој како ќе ти се постави, па према него ти се прилагодуваш. Пак ќе прашам, дали тоа значи дека немаш свој карактер?

Имам карактер кој го прилагодувам и со другарки и со партнери ... а тебе секоја девојка ти делува исто и ти го вади најдоброто од тебе ... дали во кревет дали општо? :lol: :lol: :wink:

Тогаш значи можеш да истрпиш секаков партнер. Дури и оние со кои воопшто не си одговарате? Се прилагодуваш цело време према неговото однесување само колку да бидеш со него, притоа потиснувајќи ја вистинската Даница негде длабоко во тебе?

А и прашањето со креветот кое настојуваш цело време да ти го одговорам не гледам каква врска има во дискусијава, од причина што разговараме за карактерни особини. Плус, доколку веќе сакаш некако да го поврзеш да биде поврзано со темава, требаше поинаку да го насочиш. Од мене накај партнерката, а не обратно! :)

Не можам да истрпам секаков партнер нормално, има разлики и РАЗЛИКИ меѓу луѓето ... да не претеруваме. Вистинската Даница секогаш си е присатна и неможам да ја потиснам негде длабоко во себе за никого ...
А тоа што се фатив за креветот ... така ми се насочи муабетот, не дека нешто посебно целев или ме интересираше :lol:
Друга работа ... очигледно без лични примери не правиме ништо и не мрдаме од место ... а овде нема да се истакнувам ... останува на муабет уз кафе :lol: :wink:

Епа доколку не трпиш секакви карактери и си ти онаа вистинската Даница, тогаш значи неможеме да збориме ова што го запнавме да го истенчиме.

Доаѓаме до заклучок дека едноставно сме спремни само на компромиси со партнерите, се со цел врската да функционира како што треба. Меѓутоа ова треба да биде обострано, нели? А не ние да си го прилагодуваме карактерот или да глумиме некоја друга личност! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom