Дали мислите дека Скопјани се накурчени? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
јас сум од Велес, ама во најголем дел се сложувам во тоа што го кажа, имам само да додадам дека скопјани имаат посебен филм и мислат дека се од Париз, а скопјанки се та бетер од нив,
еднаш фатив една женска од Скопје и ми рече ти само стасај до ТЦ јас ке ИДАМ до таму ке те земам ти и онака провинцијалче нема да можеш да се снајдеш до Волково, по пат ни заглави колата во кал па морав да ја вадам јас провинцијалецот зошто нели ме бива во селски работи, девојката сеуште е во филм дека е од метропола

Еееееее море има да турка назад со тебе, ако е скопјанка да не е алергична на кал.

Ами кога ќе и ставаат на лице маска од глина кал и љањо од камила тогаш не е алергична....

Малце ја промаши темата,
она како личност си е таман, тоа што ме зима од ТЦ е фин гест, ма да мислам дека и бус вози за 50, не е ни битно, битно ми беше што во метрополата заглавивме со кола во кал, толку пување дека е од метропола а она од село
мене на пример не ми е срам да кажам дека татко ми е од село, туку гордост ми е да кажам дека и јас потекнувам од таму, иако цел живот живеам во Велес, таму сум роден
некои скопјани мислат дека вредат повеќе поради тоа што се од Скопје, колку се од Скопје останува прашање, но поентата ми беше во фурањето „Скупје да ти ибам“
Скопјаните кои мислат дека вредат повеќе поради тоа што се од Скопје се исто толку глупи колку „нескопјаните“ кои мислат дека сите скопјани мислат дека вредат повеќе поради тоа што се од Скопје.

Не биди од нив.

Какви се овие глобализации бе,ради такви ко тебе имаме престава дека сите провинцијалци се исти,ИСФРУСТРИРАНИ према скопјани ,жени..... да го напишам ова ме натера тоа што и прееска без никакви факти ме стави во кошот на некој НАКУРЧЕНИ СКОПЈАНИ аххахаха

Ако прочиташе подобро ќе разбереше дека не те ставив во кошот накурчени скопјани, туку во групата накурчени индивидуи, искомплексирани кои се наоѓаат насекаде а не само во скопје и поради вас луѓето се склони да генерализираат.

Тоа за жените беше шега, пириод :)

Накурчени има од секаде да видите вие Битолчани па колку се накурчени, хехе без конкуренција, туку не е важно кој од каде потекнува туку што направил во животот, некој може и стар скопјанец да е ама да живее во 50 квадратно станче во Скопје, да нема пари за искачање и да си лечи комплекси со некои провинцијалци што успеале да дојдат во Скопје без денар а пара да направат или со бесни коли да шетаат низ скопскиве кафулиња и да частат "скопјанки" за кој што првобитниве скопјани не можат ни да сањаат :Pда ги фатат за женски ч)значи не е важно кој од каде е туку што направил во животот.
Капитализам деца мора да се разбере суштината на материјалното најважно е кој колку пара ќе направи во животот, некој и во СК да е роден и израснат не е гаранција дека нема да се развие во дебил, човек треба духовно да инвестира во себеси да чита книги да посетува кино,театар да размислува за прочитаното................................

Скопје големата метропола, вау! Има накурчени луѓе, вау!

Скопјаните кои мислат дека вредат повеќе поради тоа што се од Скопје се исто толку глупи колку „нескопјаните“ кои мислат дека сите скопјани мислат дека вредат повеќе поради тоа што се од Скопје.

Не биди од нив.
А и да :) добра забелешка секој "скопјанец" во чија што глава прелетала мисла дека е некоја си виша раса само зашто по некоја случајност се родил во скопје е исто толку дебилен колку и "нескопјанецот" провинцијалец што се фрустрира поради тоа што е од село или помал град и си набива комплекси дека е помалку вреден од другиов.

А и да :) добра забелешка секој "скопјанец" во чија што глава прелетала мисла дека е некоја си виша раса само зашто по некоја случајност се родил во скопје е исто толку дебилен колку и "нескопјанецот" провинцијалец што се фрустрира поради тоа што е од село или помал град и си набива комплекси дека е помалку вреден од другиов.

Да, како некои мои комшии кои им даваат погрешни координати на луѓе од скопје кои ќе прашаат за правец. На мое прашање зошто? Одговорот е дека се скопски педери и дека треба да се помачат за да дојдат до саканата цел...пу :)

Ако отидеш на испит со мислата дека нема да положиш, биди сигурен дека тоа и ќе се случи. Исто е и со "накурчените" скопјани, ако ти од Битола, Радовиш, Прилеп или Струмица дојдеш во Скопје со мислата дека сите скопјани се накурчени, тогаш и само на такви ќе налетуваш, а оние нормалните кои се во поголем број потсвесно ќе ги игнорираш и нема да ги забележуваш...

Повеќето мои другари и другарки се од Прилеп, Кавадарци, Куманово, Крива Паланка, Охрид и Гевгелија, па ете со нив сум немал никаков проблем, ниту пак они со мене. Накурчени луѓе постојат во секој град, постојат и во Скопје, но постојат и во мало гратче како Пехчево. Ако ти е целта да дојдеш и да се дружиш, студираш или најдобро кажано да си го "ладиш" нема да имаш никакви проблеми и ќе си поминеш супер 3-4 години на факс, а ако тргнеш да бараш "накурчени" скопјани тогаш ќе си отидеш и ти накурчен по само некој месец поминат тука.

Џабе фалење кој од каде е, сите сме исти... Лошо е да немаш пари за да си купиш некои основни работи, а тоа од каде си денеска не е воопшто битно.

Ах бреееееее пусто скопје сите го мразат а сите сакаат во него да живеат нозе кршат од цела македонија да дојдат да живеат и работат во скопје,мислиш мед и млеко тече по улициве. Ги дигнаа цените на недвижностите продаваат куќи ниви стока по селата само пустото да купат една никаква гарсоњера во скопје а и педериве газди се научија па сега се пазарат за платата која треба да ти ја дадат пред некое време кај една газда бев на пазарлак и ми вика скап си има еден веле граѓанец од битола кој ке ја работри твојата работа за упола пари.
Е јебемлига сењачиштата се доселија од во скопје па сега скопје нечини па сигурно дека не чини бре кога се довлечкавте во него сосе селскиот менталитет.
Ми текна сега на една ситуација кога бев средно и класниот во прва кога запишуваше кој каде е роден се сеќавам дека од 32 во класот што бевне само 4 бевне родени во Скопје остатокот се опинчари и сега сакаш за скопјани да се има убаво мислење :) е неможе пошо фраерот од скопје кога ке отиде во село кај баба и дедо вприлеп се курчи вика дека е скопјанец со мајмунски корени

Ако прочиташе подобро ќе разбереше дека не те ставив во кошот накурчени скопјани, туку во групата накурчени индивидуи, искомплексирани кои се наоѓаат насекаде а не само во скопје и поради вас луѓето се склони да генерализираат.

Тоа за жените беше шега, пириод :)
Сеедно ме стави во кошот на виновниците за вашето мислене за скопјани треба да те цитирам или ?А по моето однесување не би можел да го заклучиш тоа ,ние можеме да седиме заедно ти да не приметиш а јас да имам лошо мислење за тебе ,не значи дека ако јас ве разбирам дека не ве сакам а ве разбирам на начин својствен само за мене

Пусти комплекси што прават од луѓето.Секој човек кој има желба да се курчи може да го прави тоа.Финтата е во тоа што ако има квалитети некои се јаде некако,ама ако се курчи само поради тоа што живее во Скопје ,Битола ,па и од Марс да е паднат ,може само смешен да излезе.
Посебно ако се работи за Скопје.Во Скопје од 10 -9 се со потекло од друго место така да темава ви е чиста глупост ,можеше да биде општо за сите што глумат дигнати створења.

Комплекс,зошто комплекс?за други не знам ама барем јас од скопјани немам комплекс иако знаат и тие да претераат понекогаш.
Еве јас сум од провинција ама сепак си признавам дека и ние знаеме да претераме,не велам не.
Јебеш га,не можеш секогаш да кутиш на провокација и да дозволиш да те газат како сакаат.
Ама не дава тоа право на никој да навредува (нити тие од Скопје,нити тие од провинција)

Мене ме навистина чуди тоа зошто ги делаат лугето од село и град?Што се едните повеке од другите?
Зошто се прави поделба,кога сите сме исти,па е.аго не мо*аат Скопјани Пепси па да се праваат над другите(за срека некои кои ги познавам од Скопје)можам да кажам дека се навистина супер деца,ама има и некои кои се праваат скопски кремци мислејки дека се над сите а уствари се мамини синчиња или мамини шмизлички:pipi:

Океј де, не викам дека сите имаат комплекс, таман работа сите да имаат исти ставови и сите да размислуваат исто...
Али оние кои доаѓаат тука да студираат доаѓаат со предзнаење дека ние сме биле накурчени луѓе. Неможеш некого да го судиш според тоа што некој ти раскажувал. Можеш да го судиш откако стварно ќе го запознаеш и кога почесто ќе го поминуваш времето со него.
Да не се повторувам, тоа што сакав да го кажам прееска, со многу поубави зборови го објасни Долрокс. Ако ти без да ме запознаеш доаѓаш тука и мислиш дека сум накурчен, тогаш јас што и да направам ти ќе мислиш дека го правам само затоа што мислам дека ти си под мене или за да те понижам. И ова последново дека сите сме биле мамини синчоиња и мамини шмизлички нема никаква врска со муабетот. Ете ти го мислиш тоа за нас, а во животов не си живеела во Скопје па за поубаво да не запознаеш :)
Знам дека не пиризнавате, али женските кои доаѓаат во Скопје од другите градови често се плескаат со Скопјани. Тоа е факт. Тоа не е фалење од Скопјаните, тоа е факт. И така некои исфрустрани луѓе ван Скопје од завист ќе речат сите Скопјани се педери, сите Скопјани се накурчени и оп одеднаш сите од тој град го имаат истото мислење. Не сме ние криви што живееме во најразвиениот град во Македонија. И јас да не сум од Скопје, би позавидел на некој што живее во градот кој е за жал единствениот кој заликува на некој Европски град. Има разлика од тоа што повеќето од другите градови имаат на некој начин завист, на нашите предности во живеењето, па секој наш потег за нив преставува провокација или фалење, што е многу погрешно...

--- надополнето ---

Е ај ако сакаш просветли ме за ебавалните на Економски зашто до сега не налетав на ниедна :(

Океј, нема нешто такво (ако се правиме наудрени). Кажав и погоре си има некои кои што си се дојдени тука да си учат, но најчесто домовите претставуваат места каде што во една вечер се точи повеќе сперма него ли пиво во пивара...

Скопјани се накурчени онолку, колку што другите накурчени не можат да дојдат до израз од нив.

Токму така,не можеш да зборуваш додека не ја запознаеш личноста,ама на никој не може да се забрани да се зборува,јбг таков ни е менталитетот.На сите нешто ни пречи и не се може против тоа,ама и не можеш да негираш дека нема шмизли или мамини синчиња во Скопје...Подобро речено Скопски кремци кои ги гледаат провинцијалвците од високо,и никогаш не би живеела во Скопје.

Токму така,не можеш да зборуваш додека не ја запознаеш личноста,ама на никој не може да се забрани да се зборува,јбг таков ни е менталитетот.На сите нешто ни пречи и не се може против тоа,ама и не можеш да негираш дека нема шмизли или мамини синчиња во Скопје...Подобро речено Скопски кремци кои ги гледаат провинцијалвците од високо,и никогаш не би живеела во Скопје.
Па секаде има шмизли и кремци, и они не ги гледаат само провинцијалците од повисоко, туку сите без разлика од кај се и какви се ги гледаат од повисоко. И домашните ги гледаат од повисоко...
Секој човек си е посебна приказна, нема тоа врска дали е од Скопје или не :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom