Дали Марија имала деца после Исус?

Раѓањето други деца, според природниот начин на раѓање, според православното видување на сексот, претсваува ТЕЛЕСНО ВАЛКАЊЕ, луѓеееее!!! Значи, Богородица (нека ми прости Севишниот!!!), раѓајќи други деца, би се ВАЛКАЛА со Јосиф!!! Скраја да е!!!

Од кога сексот во рамките на бракот е валкање? :pos2:
Православие и се е можно :)

Еден од идеалите во живеењето во правосланата вера е ДОСТИГНУВАЊЕТО на телесната, душевната а пред се, ДУХОВНАТА состојба во која живеела Адам и Ева во Рајот. А тие живееле ДЕВСТВЕНО, се до нивното изгонување од Рајот, кога Бог ја „анатемисува„ Ева со раѓањето деца!

:pos2: Ова е најсмешната глупост што ја имам слушнато од православните извори. Ова е доказ до каде може да отиде квазитолкувањето на Библијата со цел да се оправат некои црковни догми.

MIKI1, зарем Бог ја анатемисал Ева кога и рекол:

"И ги благослови Бог - велејќи: „Плодете се и множете се и наполнете ги морските води! И птиците нека се размножат по земјата!"
(Битие 1:22)

Од кога Божјиот благослов е Божја анатема во православието?

п.с. Мики, ослободи се од догмите на православието и дозволи му на изворното христијанство да ти го просветли духот. Верувај ми, на Судниот Ден нема да те дочека г.г.г.г.г. Стефан, туку Исус Христос лично!

хехехеех некои работи нема никогаш да ги дознаеме ама за се останато тука е мастер кард

хехехеех некои работи нема никогаш да ги дознаеме ама за се останато тука е мастер кард

Едно големе респект до тебе:) ме изнасмеа:)

:pos2: Ова е најсмешната глупост што ја имам слушнато од православните извори. Ова е доказ до каде може да отиде квазитолкувањето на Библијата со цел да се оправат некои црковни догми.

MIKI1, зарем Бог ја анатемисал Ева кога и рекол:

"И ги благослови Бог - велејќи: „Плодете се и множете се и наполнете ги морските води! И птиците нека се размножат по земјата!"
(Битие 1:22)

Од кога Божјиот благослов е Божја анатема во православието?

п.с. Мики, ослободи се од догмите на православието и дозволи му на изворното христијанство да ти го просветли духот. Верувај ми, на Судниот Ден нема да те дочека г.г.г.г.г. Стефан, туку Исус Христос лично!

Чорбаџија, се додека Писмото го толкуваш по ТВОЈОТ ум, се дотогаш ќе бидеш во АПОСЛУТНО право...терај понатаму.
Што се однесува до благословот кој Бог им го упатува на Адам и Ева, а кој вели:„..плодете се и множете се..„, би те прашал, КОГА е тој благослов кон првiте луѓе упатен!? ПРЕД гревот или ПОСЛЕ гревот!? Одговори ми!!!
Пред да го сторат гревот, Адам Ева НЕ ГО ПОЗНАВАА сексот, ниту можеа да го ЗАМИСЛАТ! Бог не ја одреди таа телесна потреба во Рајот!!!
Понатаму; Светitе Oци велат дека размножувањето на родoт човечки во Рајот, ПРЕД гревот да биде сторен, би се случувало на ПОИНАКОВ начин од оној кој денес е познат. Светите се на мислење/претпоставка дека размно\увањето на човечлкиот род во рајски услови на живеење би се случувало со преку ЖЕЛБА од првите луѓе/родутели за создавање НОВО човечко БИТИЕ а НЕ преку телесен контакт од кој би произлегол нов човек! Но, тоа е само преотпоставка! Сексот е допишутен ОТКАКО Адам и Ева го СТОРИЈА гревот, така да во ВОН рајски услови на живеење, родот човечки би зе множел и би ја наполнил Земјата преку телесен контакт и спој на машко/женската полова келија. Ти текнува!???????

Уште една работа, ај кажи ми КОГА Адам ја ПОЗНА Ева!!!??? Во Рајот!??? Не ќе е ВО Рајот туку ВОН Рајот, откако прародителите ОТПАДНАА од Божјата близина и решија да живеат по СВОЈОТ ум а не по Божјата промисла!

П.С. Дека на Судниот ден ќе ме чека Христос а не г.г Стефан, штотуку „ открив„!
П.С.С. Немам намера да се „ослободам„ од догмите. Тие се ПРОВЕРЕНИ и ДОКАЖАНИ и соборно ПОТВРДЕНИ вистни во православната Црква а не „ствар„ на нечија призволност и своеглавост. Токму догмите ја острануваат можноста од појавата на погрешни и лажни учења во иднина...
П.С.С.С: Во еден твој постар пост, ТИ самиот наведе дека имаш и православни познаници. Прашај ги нив, па пренеси ни го и нивниот став кон работите кои овде ги наведувам па да видиме КОЈ ќе е во право...

Од кога сексот во рамките на бракот е валкање? :pos2:
Православие и се е можно :)

Сексот е валкање под „дифолт„! Валкањето е и телесно (од телесните течности) но и духвовно! Во психолошките истражувања, веќе подолго време е познато ЧУВСТВОТО НА ВИНА кое го имаат прељубодејците, особено „корисниците„ на услуги по јавните куќи. Ти текнува?
Сексањето е допуштено како ЕДНИСТВЕН природен начин за продолжување на родот човечки и тоа во СТРОГО одредена заедница (благословен брак) и во СТРОГО одредени периоди а не како кому ќе му се кеифне!

'толкувачи'[/b] на Писмото секој пат го 'имаат' вистинското СВОЕ толкување.

Кон болтуваното:
- „Потоа Адам легна со жената своја Ева, која зачна и го роди Каин и рече: „Придобив човек од Господ„ (Битие, 4,1). Јасно е дека Адам ја ПОЗНА Ева ВОН Рајот, по нивното истерување. ОД тука е јасно дека телесната блискот (сексот) е „воведен„ после истерувањето на нашите пра-родители од Рајот.
- Јосиф НЕ ЈА ПОЗНА МАРИЈА, оти МАрија беше тешка од Светиот Дух а не од Јосифа.
Да, НЕ Е ИСТО. Веќе имам нашишано. ЦЕЛИОТ Христов живот, од Неговот зачнување па до воскресението и седнувањето оддесно на Отецот е НЕОБИЧЕН, надприроден тек од настани кој досега па ни отсега нема да се повтори, оти е својствен само за Синот Божји а не и за обичните смртници.

Кон болтуваното:
- „Потоа Адам легна со жената своја Ева, која зачна и го роди Каин и рече: „Придобив човек од Господ„ (Битие, 4,1). Јасно е дека Адам ја ПОЗНА Ева ВОН Рајот, по нивното истерување. ОД тука е јасно дека телесната блискот (сексот) е „воведен„ после истерувањето на нашите пра-родители од Рајот.
- Јосиф НЕ ЈА ПОЗНА МАРИЈА, оти МАрија беше тешка од Светиот Дух а не од Јосифа.
Да, НЕ Е ИСТО. Веќе имам нашишано. ЦЕЛИОТ Христов живот, од Неговот зачнување па до воскресението и седнувањето оддесно на Отецот е НЕОБИЧЕН, надприроден тек од настани кој досега па ни отсега нема да се повтори, оти е својствен само за Синот Божји а не и за обичните смртници.

МАРИЈА НЕ Е ТРУДНА ОД ЈОСИФ-поголем Библиски факт здравје.

Но не одговараш или поарно да кажам, се плашиш да одговориш за термините ЈА СПОЗНА; СЕ ДОБЛИЖИ; Библијата овие термини ги користи за СЕКС (валкан или не). Исто се однесува и за Јосиф и Марија ОТКАКО ТАА ГО РОДИ НАШИОТ ГОСПОД.
Признавњето на овој факт ќе те ослободи МИКИ.
Библија вели дека вистината ослободува!

МАРИЈА НЕ Е ТРУДНА ОД ЈОСИФ-поголем Библиски факт здравје.

Но не одговараш или поарно да кажам, се плашиш да одговориш за термините ЈА СПОЗНА; СЕ ДОБЛИЖИ; Библијата овие термини ги користи за СЕКС (валкан или не). Исто се однесува и за Јосиф и Марија ОТКАКО ТАА ГО РОДИ НАШИОТ ГОСПОД.
Признавњето на овој факт ќе те ослободи МИКИ.
Библија вели дека вистината ослободува!

Пааааа..Христојанин, што јас пишувам на форумов? Лажги со опашки? А 9-та Божја заповед?
Не се плашам од никаков одговор. ЈА ПОЗНА и СЕ ДОБЛИЖИ се термини кои се оденсувата на телесна блискост-секс. Тоа и јас го велам.
Она кое НЕ го велам е дека Богородица имала БЛИСКОСТ со праведниот Јосиф. Повеќе пати се обидов да објаснам и дообјаснам кое е и какво е и зашто е таквото православно становиште, ама....не оди.

Што се однесува до благословот кој Бог им го упатува на Адам и Ева, а кој вели:„..плодете се и множете се..„, би те прашал, КОГА е тој благослов кон првiте луѓе упатен!? ПРЕД гревот или ПОСЛЕ гревот!? Одговори ми!!!

Абе како не ти е срам да зборуваш уште на оваа тема, после целото разобличување што ти го дадовме. Не сфаќаш ли дека со секое допо.лнително прашање се повеќе доаѓа до израз небибличноста на православието. Со секое е твое прашање или одговор се повеќе дознаваме дека православието не се држи до Божјиот збор, и уште повеќе, православието е контрадикторно на Божјиот Збор.

Прашуваш кога Бог им го дал благословот на Адам и Ева да се плодат и размножуваат? :) Тоа е само доказ дека не си отворил Библија момче. Благословот Бог им го дава во 5-от ден од создавањето, во првото поглавје од Битие, ден после кој Бог Бог рече:
"И Бог виде сè што направи, и ете, беше многу добро. И бидна вечер, па утро - шести ден. "
Значи гревот уште не беше на сцена. Адам и Ева уште немаа згрешено. Значи Бог ги благослови, а не ги анатемиса.
Не ми се верува колкаво кривоверство се крие во православието, не ми се верува дека она што јасно е потенцирано во Библијата дека е Божји благослов, православието го нарекува АНАТЕМА. :pos2:

Па кога реков дека „плодете се и множете се„ е благослов НАДВОР од Рајот? Реков дека НАЧИНОТ на кој Адам и Ева би го размножувале родот човечки ВО Рајот е РАЗЛИЧЕН од начинот на размноување на родот човечки ВОН Рајот. Во Рајот, Бог НИКАДЕ не одредува дека размножувањето на луѓето би било со ТЕЛЕСЕН контакт (меѓу Адам и Ева) туку дека телесниот контакт (сексот) како начин на размножување е даден после нивното изгонување-ВОН Рајот. Адам легна со Ева ВОН а не ВО Рајот.
Секако дека породилните МАКИ (каде пишува „породилните задоволства„!?) Бог и ги одредува на Ева како КАЗНА/анатема за ГРЕВОТ кој Ева го стори ВО Рајот.
Не ми ги извртувај зборовите.

П.С. Не ми е познато „побиблично„ учење од православието.

П.С. Не ми е познато „побиблично„ учење од православието.
Звучиш како пензионер кој рекламира космодиск...можеби изгледа блесаво ама мене веќе ништо не ме боли..(што и да кажете)...Joke

Хммм..а православието би били „блесавото„ во твојата шега?
А што друго да исповедам како православен верник, будизам? Шинтоизам? Браманизам? Кришнаизам? Вуду магија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom