Дали Марија имала деца после Исус?

Можеби, но не го користиш за да размислиш за што е создаден.
Ти, веруваш во господ за да те одведе во рајот?

Чекај, рајот беше „уништен“ поради грешките на адам и ева?
така?
Епа, зошто ние (јас, ти, и сите луѓе) да страдаме за грешките на некој друг, а не ние?
Еве, ако господ толку не сака, зошто не дојде на наше место, и тој да страда наместо нас, а ние да живееме во рајот?

Хмм....црквата не е крива за инквизицијата?
не е крива за крстоносните војни?
Не е крива за уште мн други работи?

Ајде едно по едно.
- веќе реков за што го користам умот.
- Господ затоа и дојде пред 2000 г, за да ни го понуди Царството Небесно и да не избави од злото.
- Рајот беше создаден а Адам, по неговот создавање, беше воведен во Рајот. По истерувањето од Рајот, тој (Рајот) е недостапен за родот човечки.
- болтуваното не ми е баш најјасно...поправи го.
- па Господ и беше пред 2000 г. оти многу го сака човекот, кој е врв на Неговата способност за креација. Христос пострада (Неговите го распнаа) на крстот заради сите нас, беше прободен, умре и воскресна.
- православието не познава инквизиција. Таа инстутиција е формирана од римското папство. По расколот во 1054 г. кога дотогаш единствената Црква се подели на истошна православна и западна римокатличка, папството веднаш ги организира крстоносните војни по д изговор „ослободување на светата земја (денешна Палестина и Израел)„ кои се претворија во класично варварство и пљачкање.

Ајде едно по едно.
- веќе реков за што го користам умот.
- Господ затоа и дојде пред 2000 г, за да ни го понуди Царството Небесно и да не избави од злото.
- Рајот беше создаден а Адам, по неговот создавање, беше воведен во Рајот. По истерувањето од Рајот, тој (Рајот) е недостапен за родот човечки.
- болтуваното не ми е баш најјасно...поправи го.
- па Господ и беше пред 2000 г. оти многу го сака човекот, кој е врв на Неговата способност за креација. Христос пострада (Неговите го распнаа) на крстот заради сите нас, беше прободен, умре и воскресна.
- православието не познава инквизиција. Таа инстутиција е формирана од римското папство. По расколот во 1054 г. кога дотогаш единствената Црква се подели на истошна православна и западна римокатличка, папството веднаш ги организира крстоносните војни по д изговор „ослободување на светата земја (денешна Палестина и Израел)„ кои се претворија во класично варварство и пљачкање.
Во блодираното, наместо ние, требаше да стои: нашите грешки, или целосно вака:
Зошто ние сега страдаме поради туѓите грешки, кои, се разбира, не се наши?

-да, рече, но тоа што го рече, не беше твое мислење, туку на некој друг, кое што ти без подлабоко да размислиш во врска со тоа, безусловно си го прифатил.
-Ехееееее, пред 2000 години????
Што не дојде пак, сега? Зошто не дојде, и мене не ми каже и докаже дека постои?
Затоа што не постои....
Исус беше прободен заради сите нас?
и заради мене?
Што мислел тој да постигне со тоа?
Навистина да имал моќ, да бил син од господ ( хипорерички дека постои ), ќе ги убедеше оние што го прободеа во тоа, и немаше да го прободат....
Зошто би го прободеле синот божји, доколку тој ја кажува вистината?
-Ако римското кралство можело да формира инквизиција, зошто тоа да не може да го стори и христијанството?
Крстоносните војни се само еден од многуте примери, кои ни покажуваат на кој начини можат да се злоупотребуваат верувањата на верниците.
Доколку си размислуваш со свој мозок, многу многу се помали шансите дека некој ќе манипулира со тебе, одколку да бидеш верник....

Во блодираното, наместо ние, требаше да стои: нашите грешки, или целосно вака:
Зошто ние сега страдаме поради туѓите грешки, кои, се разбира, не се наши?

-да, рече, но тоа што го рече, не беше твое мислење, туку на некој друг, кое што ти без подлабоко да размислиш во врска со тоа, безусловно си го прифатил.
-Ехееееее, пред 2000 години????
Што не дојде пак, сега? Зошто не дојде, и мене не ми каже и докаже дека постои?
Затоа што не постои....
Исус беше прободен заради сите нас?
и заради мене?
Што мислел тој да постигне со тоа?
Навистина да имал моќ, да бил син од господ ( хипорерички дека постои ), ќе ги убедеше оние што го прободеа во тоа, и немаше да го прободат....
Зошто би го прободеле синот божји, доколку тој ја кажува вистината?
-Ако римското кралство можело да формира инквизиција, зошто тоа да не може да го стори и христијанството?
Крстоносните војни се само еден од многуте примери, кои ни покажуваат на кој начини можат да се злоупотребуваат верувањата на верниците.
Доколку си размислуваш со свој мозок, многу многу се помали шансите дека некој ќе манипулира со тебе, одколку да бидеш верник....

Хммммм....како почетник во Црквата, подоста размислував дали сум на добар пат. Но, кога ќе се наталожи одреден минимум искуство и знаење, таквите дилематични состојби си одат сами од себе.
За останатово кое го пишуваш, веќе имам пишувано на форумов. Не би било многу мудро да се преповторувам. Но,ајде на кратко.
- да , Христос, Синот Божји, ја посети Земјата пред 2 000 г за да го повика родот човечки да го слуша Неговото учење.
- Христос пак ќе дојде, гарантирано, Се што Христос ветува, се исполнува. Но Неговот второ пришествие ќе биде крај за овој и ваков свет, а воедно и Суд врз целиот човечки род, од Адам до последниот роден од жена. По судот и по раздвојувањето на луѓето на праведнци и грешници, Христос ќе создаде „ново небо и нова земја„.
-Христос на крстот беше распнат за сите, за сите луѓе. На крстот, Христос ја победи смррта и го победи ѓаволот. На крстот, Христос ги прифати сите гревови од сите луѓе од сите времиња.
- веќе напишав за крстоносните војни.
-современите луѓе многу се потпираат на својот ум, сметајќи дека се сами засебе богови. А манипулацијата со човечките умови токму денес е најголема, во времето на најголемата „писменост„ кај народите.

Деца, внимавајте на топикот на темава. Таа гласи: "Дали Марија имала деца после Исус".
До каде ли застанавме на оваа тема... а да, го чекаме MIKI1 да ни наведе библиски аргументи кои ќе ја подржат догмата на православните дека Марија немала деца после Исус.

Веќе ветив дека ќе ги доставам, Разбира се, пошто твоето однесување ми е многу предвидливо, очекувам дека и тие нема да ти бидат доволни па ќе бараш и аргументирање на аргументите.

некои прашања не заслужубаат одговор.

И јас чекам, ако може?

Веќе ветив дека ќе ги доставам, Разбира се, пошто твоето однесување ми е многу предвидливо, очекувам дека и тие нема да ти бидат доволни па ќе бараш и аргументирање на аргументите.

Еј, Мики1 јуначе, ајде достави ги аргументите кои му ги ветуваш на Чорбаџија и јас (ако може) би сакал да ги видам. Ти пак, не му оставај можност да бара аргументи на твоите аргументи. За тоа да биде така, користи го Писмото (Библијата).
:wink:

Еј, Мики1 јуначе, ајде достави ги аргументите кои му ги ветуваш на Чорбаџија и јас (ако може) би сакал да ги видам. Ти пак, не му оставај можност да бара аргументи на твоите аргументи. За тоа да биде така, користи го Писмото (Библијата).
:wink:

Христијанин, покажи малку трпение. Пошто ветив дека ќе најдам, значи и дека ќе најдам. Нехристијански е нешто да се вети а да не се исполни. Се што Христос ветува, се исполнува. Тековно, ги одбирам стиховите на кои е заснована догмата за мајката Божја, како и неколку текстови кои се засновани на предметните стихови кои се дел од догматот и дел од учењето за животот и чудата од Богородица. А имам помош и од свештеник. Православниот начин на работење е таков, (одлучување во заедница) а не пласирање на веќе подготвени цитати и нивни сомнителни толкувања како да се некаква рецептура. Се надевам дека за понеделник ќе ги комплетирам материјалите. До тогаш, да сме живи и здрави.

Само се надевам дека грешам ако „христијанин=чорбаџија=тајсон„ : Или? Поправи ме.

ТРПЕНИЕ-СПАСЕНИЕ!

Христијанин, покажи малку трпение. Пошто ветив дека ќе најдам, значи и дека ќе најдам. Нехристијански е нешто да се вети а да не се исполни. Се што Христос ветува, се исполнува. Тековно, ги одбирам стиховите на кои е заснована догмата за мајката Божја, како и неколку текстови кои се засновани на предметните стихови кои се дел од догматот и дел од учењето за животот и чудата од Богородица. А имам помош и од свештеник. Православниот начин на работење е таков, а не пласирање на веќе подготвени цитати и нивни сомнителни толкувања како да се некаква рецептура. Се надевам дека за понеделник ќе ги комплетирам материјалите. До тогаш, да сме живи и здрави.

Со ТРПЕНИЕ го чекам твојот аргумент/аргументи. Во врска со тоа кој како ги пласира и толкува цитатите од Библијата е прашање за дебата. Но во секој случај, Понеделник не е далеку и ќе го видиме 'твоето' толкување. Сепак ќе биде 'твое', зар не?!
Господ нека ти помогне!:helou:

Само се надевам дека грешам ако „христијанин=чорбаџија=тајсон„ : Или? Поправи ме.
Да те поправам..не е истиот член....Мики..

ЈАС СУМ СИ ЈАС!

Јас сум Христијанин и тоа без =. А христијанин сум и надвор од форумов.
Поздрав

Со ТРПЕНИЕ го чекам твојот аргумент/аргументи. Во врска со тоа кој како ги пласира и толкува цитатите од Библијата е прашање за дебата. Но во секој случај, Понеделник не е далеку и ќе го видиме 'твоето' толкување. Сепак ќе биде 'твое', зар не?!
Господ нека ти помогне!:helou:

Хмммм..стилов на пишување ми е некако препозантлив...
Православието не дебатира за вистината. Тоа е повеќе од јасно. Најдобар доказ за тоа се сите обиди за спојување на римокталоцизмот со православието ,кои пропаднаа. Претоставувам дека така ќе биде и во иднина.
Толкувањеео нема да биде мое, биди сигурен. Повеќе пати во моите постови имам нагласено дека јас не толкувам, зашто постои огромна можност да погрешам. А зашто да го толкувам веќе истолкуваното? Ќе бидат наведени и изворите од каде сум ги превзел материјалите, во ко секако дека нема да стои моето име.
П.С. Не ми одговори дали „христијанин=чорбаџија=тајсон„? Многу ме копка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom