Дали Македонија треба да ја признае Република Српска?

• Креатор на темата Креатор на темата Pravoslaven
  • Време на започнување Време на започнување
Православни се и Бугарија и Грција

А зошто да ја признат??
Република Српска како посебна држава ни Србија не ја признава а сакаш Македонија!!
Кога ќе ја признаат Америка и НАТО тогаш можеме и ние. Инаку дали си прашал “браќата“ Срби низ нивни форуми дали би ја признале Македонија во нејзините етнички граници (Пирин и Егеј)?? Па види малку одговори православни кои ќе ти дадат.

Ne gi mesaj NATO i EU koj gi e.e niv.
Razgovaram so mnogu luge vo srpski forumi i 90% od lugeto se prijatelski nastroeni kon Makedonija.
Gledam ovde ima po neprijatelski nastroeni luge nego tamo. :smir:

Православин,види душо нема зашто да заиграваш со православието,заштото това не е играчка во рацете на дете.Православието е нешто внатре во душите и преди да сакаш подкрепа от православните држави се запрашаj,дали прво не треба да сакаш прошка за делата на истата тази Србска православна црква,коjaто влезе во чужди манастири,чужди цркви и ги ускверни!Истата тази Србска црква,коjaто не признава автокефарната македонска црква,а и нанесе големи вреди на православието во западен балкан.
Православие ДА,но не и криворазбрано православие!

Razgovaram so mnogu luge vo srpski forumi i 90% od lugeto se prijatelski nastroeni kon Makedonija.

Prijatele ja samo razgovaram tuka a ti ako si namurten nesto jas ne sum ti kriv. :smir:

со аватарчето од пред некој саат - српското знаменце - кажуваш овде за добро соседски односи , за љубовта и "bratsvoto" опа ... имаме месаја - да те предложиме во министерсвото за добрососедски односи со нашата северна сосетка -

оди пак на српски националисти ( форум е тоа ) види ги муабетите за МАКЕДОНИЈА ... ама види и врети се кажи два три збора .

тамо вамо онамо ... секаде има луѓе што не сакаат - но како е вистинското прашање ?

позЗ

Седи бе,раце ни отекоа од пишување по Српски форуми за признавање на МПЦ,и не сретнав ни еден пријателски расположен кон независна и самостална Македонија,се само “пријатели“ доколку сме биле Јужни Срби.Тоа ли го викаш пријателство во 90%?Па да ти ибам јас таквото пријателство.

Баш ме интересира на кои форуми.
Да ти набројам на кои сум јас баниран од српски модератори.

Не мора де да се мешаме секаде, да не седиме на два стола да не падниме и од двата, ни ваму ни таму. Да си гледаме за нас, нека кршат глава!

Една заклетва за пример:
http://uk.youtube.com/watch?v=YRsxJ8ZckEA
Република Српска е посебен ентитет со свои претседател,премиер,министерства,војска и полиција.
Може да се побара дури и во моментов цензус од преку 90%,они ќе гласаат без проблем за припојување кон Србија.
Неправда е при услови во кои што јасна е определбата и ставот на апсолутното мнозинство,да МОРА да бидат дел од една држава која што постои само на папир.

Дали треба да ги признаеме?
Соодветно на тоа што они не сакаат независност,треба да почекаме да дојде дефинитивната поделба на БиХ,која што неминовно ќе уследи.
:toe:
Останува само уште браќата турци во Лудогорието,Тракија и Родопите да побараат и да добијат припојување кон мајка Турција.
Се работи за околу 40% од територијата и околу 30% од населението на една непостоечка држава која што се вика Бугарија.
Се разбира... тоа би била и влезна,појдовна основа на која што може да се бара и припојување на Пиринска Македонија кон мајка Македонија.
Остатокот од секогаш си бил Романски....
а бугарите како небесен народ... би требало да испарат.

abe ne treba ocite da si gi izvadime nie pravoslavni braca,vidite sto ni pravat muslimanite so nivnata sloga,morame eden za drug vo ogan da skokneme(osven za grcite)

Неправда е при услови во кои што јасна е определбата и ставот на апсолутното мнозинство,да МОРА да бидат дел од една држава која што постои само на папир.
Ова истово може потполно да се аплицира на Косово.
Следствено на тоа, Србија нема што да се буни сеуште за создавањето на таа држава и да не ја признава.

abe ne treba ocite da si gi izvadime nie pravoslavni braca,vidite sto ni pravat muslimanite so nivnata sloga,morame eden za drug vo ogan da skokneme(osven za grcite)

опа - рабудувач на свестта :tapp:
тоа ку ? - куманова е ? !!

мене лично не ми сметаат муслиманите ама баш ни најмалце - како етноси и традиции се понапред од нас , како народи имаат поголема доблест и достоинство од сите "мои / наши" првославни другарчиња сем од грција ! во оган рипавме и за нивното ослободување од турското ропство , па првата , бтората балканска , па првата и втората светска .. епилог : кој рано рани цел ден му се спија ! или гони ги у кур - око да ме им видам на првославните браќа - оти ? оти ако бевме католици или протестанти ќе имавме империја , а благодарејќи им нив - држава - кој се разбира тие не ја сторија - туку свестта на МАКЕДОНЕЦОТ !

позЗ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom