Дали Македонија треба да ја признае Република Српска?

• Креатор на темата Креатор на темата Pravoslaven
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 септември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Dali Makedonija treba da ja priznae REPUBLIKA SRPSKA ?
Ajde PRAVOSLAVNI BRAKA, pokazete se zar samo Kipar i toa severen ve interesira?

da zivee PRAVOSLAVIETO !!! :smir::smir::smir:

Православни се и Бугарија и Грција

А зошто да ја признат??
Република Српска како посебна држава ни Србија не ја признава а сакаш Македонија!!
Кога ќе ја признаат Америка и НАТО тогаш можеме и ние. Инаку дали си прашал “браќата“ Срби низ нивни форуми дали би ја признале Македонија во нејзините етнички граници (Пирин и Егеј)?? Па види малку одговори православни кои ќе ти дадат.

Стана много модерно да се признават држави.Па Република Србска е во состава на БиХ и се уште не е провазгласила независност за да бива признавана.Нема шо де се признава.

Србија не ни ја признава црквата ало! На кое православие се повикуваш?

Православност?!!!
Вие црквата не ни ја признавате, па ќе ми зборуваш за православност.
Православни-ДА Браќа-НЕ... ова ќе остане вака се додека не научите дека Македонија е Македонска а не Грчка.

Немој да ми играш на карта православност, бидејки ако бевте барем малку православни ќе знаевте што е добро а што е лошо. Ние во чист православен дух ќе ви опростиме, само вие да се освестите.

ЗАБОРАВИВ: Имаме манастир... ПРАВОСЛАВЕН... на кој што не смееме да присуствуваме како народ, за да прославиме нешто големо за нашиот народ... Православие за вас е само збор...

Според мене Македонија не треба да признава ниедна држава додека не ни наредат големите сили.Ако признаеме некоја држава без дозвола на големите сили би можело да си создадеме големи проблеми.Инаку не верувам дека Република Српска ќе прогласи независност(иако е во мода)бидејќи во тој случај Република Српска би останала и без она мало парче море кое го поседува Босна.

Кое православие да живее,това шо го упетниха србските владици?Това шо проповедва мир и разбирателство,па не воjни.Това шо проповедва мирно приемане на христиjaнската религиja,па не насилствено.
А може би това провославие,което влезе во чуждите манастири и ги поруга?Каде беше вашето православие когато се заличаваха стенописите от србската влада?!
Бог да ви прости,па не да ми вадиш картата православие!

Ќе отварам уште тема “Дали Македонија треба да ја признае Војводина“.. “Дали Македонија треба да ја признае Баскија“...и тако даЉе :tv:

Пак се навратив на темата...
Зошто пак ви треба подршка од Македонија (замисли никој и ништо) за признавање на Република Српска? Еве ви ги Грците, тие се во НАТО и ЕУ, тие се богати, имаат море, имаат туѓи територии бидејки се толку успешна нација... еве барајте од нив... ние сме никој и ништо... МПЦ не постои, го имате Јован Вранишковски, барајте православие кај нив... ние ќе го бараме горе на небото.

Глупости! Попрво би ја признале Војводина! ,,да живее првославието'' a четничките копилиња не ни ја признаваат црквата!!!!!!!!!!
Знаеш што зборуваат србите во нивните форуми? Знаеш дека тие како јужен сосед ја сметаат Грција? Ти што си по националност?

Да живее ПРАВОСЛАВИЕО ама ДА ЖИВЕЕ И МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА!!! Србите не ни ја признаваат Црквата ни го зедоа Прохор ... Нека признаат Црква Нека го вратат Прохор па да седнеме да разговараме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom