Дали и колку ги преувеличувате работите?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Секогаш кога раскажуваме настан, случка која на нас ни се случила, сме субјективни и ја раскажуваме од наш агол, но прашањето е колку од нас ги прикажуваме реално работите?

Дали е лесно некоја работа да се прикаже реално, колку и да е човек субјективен?

Вие дали сте склони кон хиперболизирање и преувеличување?

Некои нормални граници се во ред, но што кога преувеличувањето оди во екстреми и правење “од мува слон“?

Дали ви пречи екстремната хиперболизација и преувеличување? Познавате ли такви луѓе?
Има луѓе кои кога ќе објаснуваат детали прават споредби некои, измислуваат детали...

Дали во таков случај субјективноста ја поматува реалноста или станува збор за величење на самиот себе во очите на другите?

Па понекогаш преувеличувам за повеќе да ја доловам случката што и како се случило.
Но не претерувам со преувеличување

хаха, екстра тема.
Да, ама малку.
Незнам зошто, ептен малку, некако како облигатори ми иде.
Не претерувам , мразам кога некој преувеличува на мртво и тоа е ептен осетливо од надпросечно интелигентните.

Па да знам да ги преувеличувам работите, ама не до екстремност. Имам некоја граница, но мислам дека тоа го правам само за да ја раскажам колку интересна била случката. А познавам и тоа доста такви луѓе, кои не само што преувеличуваатт туку сето тоа кај нив прераснува во лажање, па стварно знаат да направат "од мува слон".

Секогаш кога раскажуваме настан, случка која на нас ни се случила, сме субјективни и ја раскажуваме од наш агол, но прашањето е колку од нас ги прикажуваме реално работите?

Дали е лесно некоја работа да се прикаже реално, колку и да е човек субјективен?

Вие дали сте склони кон хиперболизирање и преувеличување?

Некои нормални граници се во ред, но што кога преувеличувањето оди во екстреми и правење “од мува слон“?

Дали ви пречи екстремната хиперболизација и преувеличување? Познавате ли такви луѓе?
Има луѓе кои кога ќе објаснуваат детали прават споредби некои, измислуваат детали...

Дали во таков случај субјективноста ја поматува реалноста или станува збор за величење на самиот себе во очите на другите?

Преувеличувам само кога е потребно,кога несакам да повредам некого а настанот е поврзан со него и слично тогаш хиперболизирам се друго кажувам како што е!

Преувеличувањето што е екстремно преминува во лажење.

Мразам лажење а бидејќи тоа е поврзано со преувеличувањето го мразам и него.Познавам такви луѓе што сакаат и преувеличуваат и многу ми се смешни бидејќи мислат дека сите им веруваат на кажаното...не се свесни колку преувеличуваат.Таквите луѓе се величат себеси пред другите,и сакаат да покажат нешто повеќе за себе ама се додека не си свој,искрен и спонтан,преувеличуваш и сакаш да си центар на муабетите...а тоа не иде на добро:smir:

Не, никогаш мрзам такви луѓе

Да, преувеличувам.Се е во своите граници, меѓутоа некогаш знам да претерам и да хиперболизирам премногу.Не со додавање на некои лажни детали, но сепак некако ја правам случката многу побитна за мене во однос на некој, отколку што е всушност во реалноста.Понекогаш претерувам свесно, но многу пати и несвесно:toe:.

Колку и да сакам, сепак незнам да преувеличувам работи. Едноставно не ме бива ...
знам да си додам некој детал, ама да правам од мува-слон.. тоа никогаш не ми успеало.
А, познавам такви што многу ги прават потрагични работите отколку што се, но после ок е.. се си доаѓа на место и испаѓа дека не било тоооолку страшно како што било тоа кажано..
само стресот кога ќе го слушнеш тоа е огромен :)

ne mrazam takvi luge a nekogas i jas preovelicuvam:D:D:)
p.c za da bide pointeresno:P:P

Скоро секогаш кога раскажувам нешто, ги преувеличувам работите. Но никогаш ептен не претерувам :helou:

Обично си кажувам што е како е ама има некогаш да се случи да преувеличам. Сепак не е преувеличување како што кажа некој погоре од мува слон туку поситно, многу поситно.

Искрено некогаш кога раскажувам некоја случка знам да преувеличам,мааалце да забегам,да направам да му биде поинтересно на тој што ме слуша.Не претерувам којзнае колку,не користам лажни детали за да ја прикажам случката туку едноставно мааалку ги филувам истите.:)
Не ми пречи кога некој преувеличува се додека тоа е во границите на нормалата.Сепак,се што е претерано не е убаво...

малку...колку за мерак :)

целото општесво функционира на преувеличување
За да се извлечат емоции од сите нас
Па ние самите почнуваме да преувеличуваме ..............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom