Дали ги криете емоциите?

baby напиша:
Никогаш не кријам емоции,сакам отворени карти и она што го чувствувам имам потреба да го кажам,па што биде нека биде
Немој, понекогаш е добро да се сокријат емоциите, како што е добро да се преќути/излаже некогаш.

Не си зажалила некогаш што не си сокрила некоја емоција?

Am sea, zavisi za kakvi emocii stanuva zbor. Obicno gi potiskam, i od sama sebe, bidejki ako ne go napravam toa ke letaat zborovi koi nekoi ne bi da gi slushnat, ke se pokrene glasot a moze da zamavne i nekoja pepeljara :)

Најчесто да а во последно време се обидувам да научам колку што можам да ги покажувам оти ја ако не се грижам за моите чувства и да им отстапам простор,кој ќе го направи тоа.

Јас ги кријам кога имам потреба да ги скријам.
Понекогаш не ми успева.. ако нешто многу ме погоди нема шанса некој да не забележи, колку и да одрекувам дека не ми е ништо очите ме издаваат.:(

не кријам ништо се си кажувам!

п.с. The`bItCh те сакам

u pichku mater denes pak eve ne mi uspea da gi skrijam zborev so mamichka na telefon i onaka epten se nataziv duri i pushtiv edna solza odma me pozna jebiga emotivec a bashka ja nemam videno 3 meseci mnogu si ja sakam mamichka (ligush) :):):)

Нормално дека секој, на ваков или таков начин ги прикрива емоциите и ги контролира чувствата...Па и што ќе беше ако сите го кажуваа тоа што го мислат и ако не ги криевме емоциите? ХАОС тотален... Затоа не секогаш, ама најчесто и не е лошо да се скрие некоја емоција...Јас конкретно...па не знам,зависи од ситуацијата...

Goddess of Chaos напиша:
:music3:

Според ти тоа шо го викаш,треба да се има некоја граница у покажување на чувства

Е баш така...Риспект

Еден близок човек еднаш ме нарече контрол фрик и до некаде е у право.
Пиздарии настануваат у ретки моменти кога ке изгубам контрола.За срека најчесто се кратки тие интервали.Успешно ги контролирам емоциите и го презентирам само тоа што го сакам.

NIKOGAS ne krijam emocii i custva,pa covek sum!samo vnimavam na kogo mu se doveruvam i kazuvam bitni detali od mojot zivot,inace ne mi e voopsto sram da placam pred drugi,ili pak da se iskezam na glas kako nekoja budala.gajle mi e :)

кријам, кријам и после вуууууп као ке избувнам...вулкан не ми е рамен :)

Da, gi krijam emociite samo koga moram.
Inache skoro sekogas preferiram se da kazam vo 4 oci, odam na rizik i ne se plasam od poraz.Podobro da ja znam vistinata, otkolku da ziveam vo laga.
Ako na nekoj ne mu se bitni moite emocii kon nego - go brisam od lista na poznati,ne e vreden za niv.:icon_roll

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom