Дали Братот Љубе го “преобратија“ во Хаг?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Абе еден огромен дел што е,планина,што да ти зборувам.Не бе овој се има шизнато,дефинитивно.:tapp:

му било досадно во селото шевенинген, а во град не можел да излезе навечер и решавал крстозбори и судоку по цел ден, затоа

Некој малку претходно ти реплицираше со:
Што е дефиниција за македонски патриот?
И кој е патриот?
Кој?
Овие околу Николче? :tapp:
Молим те објасни ми,па после јас ќе ти извадам листа на истакнати патриоти и такви кои што беа на првите линии во 2001-ва што сега очи нејќат да му видат на Николче ниту пак да чујат за дпбне.

Секој кој безуслвно ја сака и се бори за својата Татковина.
Кратко и јасно.
Познавам многу патриоти во Македонија , а ти Зевсус не си ни блиско до некој од нив. Твојата аверзија кон Груевски ти ги поматува интелектуалните способности.

Гледам некому му е смешна изјавата „Македонците ја надминале партиската поделеност“...јас не гледам ништо смешно овде.
Вашата реакција ми изгледа како „сакам да се ебам, ама не сакам да ми влезе“...
Излезете од шаблонот ВМРО - СДСМ, лрвица и десница, комуњари и патриоти и сработете го тоа што треба да се сработи.
Сами треба да се однесеме во Европа или да си обезбедиме поквалитетен живот. Знам дека продавањето на газот ви е побрз и полесен начин ама не е и единствен.

Чекај бе,па зар “пастирскиот синдром“ не беше резервиран за друг во ДПМНЕ?:smir:

пастирскиот синдром е универзална категорија и не е резервиран за никого, се додека има обострано задоволство.
последниот пат било вулканизер-премиер, другпат може да биде нешто друго

Сакаш да речеш дека сите го сожалувавме оти го пратија во Хаг,а за патриотизам не може ни збор да стане кога во “лутите нерамни борби“ единствен “успех“ му беше што рани само неколкумина наши новинари,и еден командир на полиција.:toe:
Па добро бе секако тој лежел 4 години во затвор за Македонија дури и ништо да не направил.Јас викам да ги убиеше на новинарите бидејќи поголемо зло од новинари нема на светов.До вчера ВМРОвците гледаа во Љубе како маченик за Македонија, а денес гледаме дека плукаат на него.Тоа е најверојатно под влијание на пастирот кој е алфа и омега во "ВМРО".И после некој од вас ќе кажува дека само глупавите сељаци патриоти што не знаат да размислуваат ќе гласаат за Љубе.ВМРО стана човек-партија...

Секој кој безуслвно ја сака и се бори за својата Татковина.
Тие што безусловно се бореа за својата татковина на чело со генералите од полицијата (ДО ЕДЕН !!!) и Љубе Бошкоски нејќат очи да му видат на Николче.
:toe:

Тие што безусловно се бореа за својата татковина на чело со генералите од полицијата (ДО ЕДЕН !!!) и Љубе Бошкоски нејќат очи да му видат на Николче.
Многу си провиден Зевсе... Го поддржуваш Љ.Бошковски, зошто така ти кажа Папата (веројатно ти дообјаснал и парично), и со тоа целта ти е да доведеш до поделба на ВМРО ДПМНЕ...

Многу си провиден Зевсе... Го поддржуваш Љ.Бошковски, зошто така ти кажа Папата (веројатно ти дообјаснал и парично), и со тоа целта ти е да доведеш до поделба на ВМРО ДПМНЕ...
Јас цела тема отворив која што гласеше:
За мене не постои римски ПАПА!

А и како помал додека играв игрици цело време читав еден слоган:
CHALLENGE EVERYTHING !!! :vozbud:

Тие што безусловно се бореа за својата татковина на чело со генералите од полицијата (ДО ЕДЕН !!!)

Оф топик: Темава е за Љубе

Он топик: Токму оние кои безусловно се бореа за својата татковина (без разлика на чинот) и чии блиски беа масакрирани или киднапирани, се најмногу навредени од следново:

Најшокантен е одговорот околу враќањето на четирите хашки случаи, раковдството на ОНА, мавровските работници, липковската брана и киднапираните македонци.
Иако на времето прв човек кој раководеше со македонските безбедносни сили, сега Бошковски за овие случаи бара политички договор, без притоа судот во нормална судска процедура да утврди вина или не на обвинетите.
-Не невлегувам дали некој е виновен или не. Но, доколку не се најдат некои разумни решенија и не се постигне политички договор, а се се остави на правосудството да решава, тоа може да ја дестабилизира Македонија, вели Бошковски во интервјуто за неделникот Фокус.

Дволичноста.. или намерите, се плитки. Нејсе де, форсирајте си го Љубе и надевајте се дека ќе би помогне еветуалниот “раскол“, оти тоа е единствената шанса за преврат .. друг начин не сте ни знаеле, а камо ли нешто умееле.

Тоа е последниот засрамувачко низок обид на сдсм да дојде до власт. Ама за жал нема да успеат. Добро ја шират пропагандата сега за сега ама џабеее.

Нема раскол.
Просто (едноставно нели) ВМРО мора да се врати на старите патеки.
Груевски,Милошоски (кој што бај д веј е одстранет како младинец од УМС заради бугарофилство),Протуѓер,Мијалкови и остала багра може да си формираат РАДКО.
Е и од Стразбур им одговорија позитивно.

некој е спремен и љ.георгиевски да го врати во игра и да заборави се претходно само за инат на оние кои очигледно ќе победат

абе дај озбилете се каков љубе, каков црн љубе!

никаков сериозен кандидат не е, доколку не ја добие поддршката од вмро. што ако имал 20 градоначалници? или не знам колку пратеници? што тоа мене ми значи?

доколку имам симпатии кон врмо, секако дека ќе ми значи позади кој кандидат ќе застане истата партија официјално. инаку која е смислата на политичките партии и идеологиите во кои веруваме?

мразам плачковци и кукавици. кога претендираш на место кое е достапно само за еден, спремен биди да се соочиш со реалноста дека можеби не си ти тој роден за таа позиција, макар и факторот среќа го одлучи тоа. преку ташак ми е дојдено од секој некој што не му одговара одма ќе се делел. како нема на две да се поделиш, па да се распаднеш! ебате лигушите.. ми иде да се обесам кога само ќе ми текне какви се не кретени ја воделе државава..

Брат Љубе ја ужива довербата на огромен дел од членството на она што беше ВМРО.
А после стана дпбне.
Јас максимално ги ценам и подржувам неговите напори да ја врати партијата на правиот колосек и да ја тргне од канџите на врховистите.
hahahhaa :pos2::pos2:

Оф топик: Темава е за Љубе

Он топик: Токму оние кои безусловно се бореа за својата татковина (без разлика на чинот) и чии блиски беа масакрирани или киднапирани, се најмногу навредени од следново:....
Дволичноста.. или намерите, се плитки. Нејсе де, форсирајте си го Љубе и надевајте се дека ќе би помогне еветуалниот “раскол“, оти тоа е единствената шанса за преврат .. друг начин не сте ни знаеле, а камо ли нешто умееле.
Човекот рационално размислува и паметно расудува.
Поарно политички договор, него бламирање како со Џемаили :toe:

Какви игрици бе човек, зошто бе ако си Македонец не се потрудиш барем во јавноста да пишуваш на литературен македонски јазик.Што „чалеџуваш“ ти?
Секое твое мислење е напад на Груевски , по било која цена и основа.
Сега, (многу краток период), од кога ги слушна неговите изјави во врска со владата, тоа е иронично и не држи воопшто.

Јас цела тема отворив која што гласеше:
За мене не постои римски ПАПА!

А и како помал додека играв игрици цело време читав еден слоган:
CHALLENGE EVERYTHING !!! :vozbud:
Не мислев на Бенедикт...На еден сосема друг...И со сосема други цели, и принципи...
13zshn7.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom