Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.138
- Поени од реакции
- 62.478
Еве бе јас сум патриотпа не сум околу Грујо
![]()
Ебате.
Бркај работа не се резили :pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве бе јас сум патриотпа не сум околу Грујо
![]()
Ебате.
Добро, што не е јасно човече? Јасно е дека во моменто ВМРО, во целина, ги добива избориве, макар и со десната рака врзана назад! Е сега, тука влетува тројанскиот коњ, братот Љ, со јасно определена цел: да ги одлее од таа целина гласовите на оние дваесет проценти не-баш-образовани Македонци, кои по дифолт гласаат за оној кој им се чини “најнационална, најпромакедонска опција“, во случајов секако, братот Љ! А “реалнион“ нешо у патетично-комуњарски стил ми вади зборови од контекст, као со цел да ја разводни дискусијата. Ај ти, кумровечка школа е тоа не е шала бе. А ја инаку иронизирав со постот за БЦ![]()
Не бе Svetovid. Грешка си. Реалнион знае помеѓу "патриотите", да ги препознае популистите и дилетантите.А “реалнион“ нешо у патетично-комуњарски стил ми вади зборови од контекст, као со цел да ја разводни дискусијата. Ај ти, кумровечка школа е тоа не е шала бе. А ја инаку иронизирав со постот за БЦ![]()
Има нешто нејасно ?Бркај работа не се резили :pos2:
Некој малку претходно ти реплицираше со:Ке видиме кој како ќе се претстави на кампањата. Јас лично имам импресија дека многу голем дел од Македонскиот народ ги надмина партиските поделби.
Тоа значи дека иако голем дел го подржуваа брат Љубе, а и јас сум дел од нив, ако неговите ставови се променети, посебно во врска со името и грчкиот фашизам, не верувам дека ќе ја добие очекуванат подршка. Народот го фаворизираше само заради неговиот патриотизам и национализам, израсна во народен херој, меѓутоа како ја достигна таапочит , со двојно поголема брзина може да ја изгуби.

Ке видиме кој како ќе се претстави на кампањата. Јас лично имам импресија дека многу голем дел од Македонскиот народ ги надмина партиските поделби.
Тоа значи дека иако голем дел го подржуваа брат Љубе, а и јас сум дел од нив, ако неговите ставови се променети, посебно во врска со името и грчкиот фашизам, не верувам дека ќе ја добие очекуванат подршка. Народот го фаворизираше само заради неговиот патриотизам и национализам, израсна во народен херој, меѓутоа како ја достигна таапочит , со двојно поголема брзина може да ја изгуби.
Ке видиме кој како ќе се претстави на кампањата. Јас лично имам импресија дека многу голем дел од Македонскиот народ ги надмина партиските поделби.

Има нешто нејасно ?
Не е крив !!!кога во “лутите нерамни борби“ единствен “успех“ му беше што рани само неколкумина наши новинари,и еден командир на полиција.![]()
Добро де ете посочи тука пред сите што ти е јасно и што ти е смешно, а Serpico за уште еден оф, ќе прогледа низ прсти.Не се е јасно. Не те читам од вчера. Ама затоа е смешно...
А, така да си ми жив. Ти препознаваш популисти, други фашисти, а јас видиш, препознавам тежок случај на Мојсиев комплекс во братот Љ. И во некои други, ама ај да не ме банираат :pos2:Не бе Svetovid. Грешка си. Реалнион знае помеѓу "патриотите", да ги препознае популистите и дилетантите.
Има нешто нејасно ?
А, така да си ми жив. Ти препознаваш популисти, други фашисти, а јас видиш, препознавам тежок случај на Мојсиев комплекс во братот Љ. И во некои други, ама ај да не ме банираат :pos2: