Дали Братот Љубе го “преобратија“ во Хаг?

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, што не е јасно човече? Јасно е дека во моменто ВМРО, во целина, ги добива избориве, макар и со десната рака врзана назад! Е сега, тука влетува тројанскиот коњ, братот Љ, со јасно определена цел: да ги одлее од таа целина гласовите на оние дваесет проценти не-баш-образовани Македонци, кои по дифолт гласаат за оној кој им се чини “најнационална, најпромакедонска опција“, во случајов секако, братот Љ! А “реалнион“ нешо у патетично-комуњарски стил ми вади зборови од контекст, као со цел да ја разводни дискусијата. Ај ти, кумровечка школа е тоа не е шала бе. А ја инаку иронизирав со постот за БЦ :)

Абе Љубе е шизнат,се гледа од авион,може ли 300 000 не баш образовани гласачи да им земе Љубе кога “пастирот“ ќе излезе на сцена и ќе им рече:-овчички мои Братот Ѓорѓе е вашиот нов помошник-пастир,следните 5 години.

Секое занимавање со личноста на членовите ќе резултира со бан од тема, да потсетам чисто. Иосоноинтериста, останатите, последна опомена.

А “реалнион“ нешо у патетично-комуњарски стил ми вади зборови од контекст, као со цел да ја разводни дискусијата. Ај ти, кумровечка школа е тоа не е шала бе. А ја инаку иронизирав со постот за БЦ :)
Не бе Svetovid. Грешка си. Реалнион знае помеѓу "патриотите", да ги препознае популистите и дилетантите.
Бркај работа не се резили :pos2:
Има нешто нејасно ?

Ке видиме кој како ќе се претстави на кампањата. Јас лично имам импресија дека многу голем дел од Македонскиот народ ги надмина партиските поделби.
Тоа значи дека иако голем дел го подржуваа брат Љубе, а и јас сум дел од нив, ако неговите ставови се променети, посебно во врска со името и грчкиот фашизам, не верувам дека ќе ја добие очекуванат подршка. Народот го фаворизираше само заради неговиот патриотизам и национализам, израсна во народен херој, меѓутоа како ја достигна таапочит , со двојно поголема брзина може да ја изгуби.

Ке видиме кој како ќе се претстави на кампањата. Јас лично имам импресија дека многу голем дел од Македонскиот народ ги надмина партиските поделби.
Тоа значи дека иако голем дел го подржуваа брат Љубе, а и јас сум дел од нив, ако неговите ставови се променети, посебно во врска со името и грчкиот фашизам, не верувам дека ќе ја добие очекуванат подршка. Народот го фаворизираше само заради неговиот патриотизам и национализам, израсна во народен херој, меѓутоа како ја достигна таапочит , со двојно поголема брзина може да ја изгуби.
Некој малку претходно ти реплицираше со:
Што е дефиниција за македонски патриот?
И кој е патриот?
Кој?
Овие околу Николче? :tapp:
Молим те објасни ми,па после јас ќе ти извадам листа на истакнати патриоти и такви кои што беа на првите линии во 2001-ва што сега очи нејќат да му видат на Николче ниту пак да чујат за дпбне.

Не, не, не.... го гледав на ТВ сега. Братот е....како тогаш кога пукаше со хаубицата :)

sto e ova be ? da ne e check this out ?

:pos2::pos2::pos2::pos2:

se poveke i poveke smesni postovi citam

inaku Ivanov izjavi deneska deka e toj primer za uspeh ..se sam postignal vo zivotot:pos2::pos2:

Сакаш да речеш дека сите го сожалувавме оти го пратија во Хаг,а за патриотизам не може ни збор да стане кога во “лутите нерамни борби“ единствен “успех“ му беше што рани само неколкумина наши новинари,и еден командир на полиција.:toe:

Sto e "patrioti" sega Ljube ke go plukate, a do vcera krv ke davavte za nego po forumive, i ne plukavte site nas koi go kritikuvavme. Koincidencija li e, ova plukanje sto se slucuva po sredbata Gruevski-Boskovski???

Ili taka naredi stabot???

Има нешто нејасно ?

Не се е јасно. Не те читам од вчера. Ама затоа е смешно...

Многу теории на заговор иначе. Раздори, чуда. Додека пишуваме братот побара ВМРО да ги повлече потписите за Иванов.Те сака со ВМРО на избори те нејќе. Братот си е каков што беше, непостојан. Не е политичар и не можете од него да очекувате јасно изградени ставови. Тој е тоа што е и за тоа што го направил заслужува почит од Македонскиот народ, а не да го плукаме за секоја дадена изјава што не ни чини. А тоа дали би му ја дале највисоката функција во државава е друга работа.

Ама добро, сезоната на плукање во далечина е отворена. Метите уште не се познати до крај...

Не се е јасно. Не те читам од вчера. Ама затоа е смешно...
Добро де ете посочи тука пред сите што ти е јасно и што ти е смешно, а Serpico за уште еден оф, ќе прогледа низ прсти.
Повели доизјасни се !

Не бе Svetovid. Грешка си. Реалнион знае помеѓу "патриотите", да ги препознае популистите и дилетантите.
Има нешто нејасно ?
А, така да си ми жив. Ти препознаваш популисти, други фашисти, а јас видиш, препознавам тежок случај на Мојсиев комплекс во братот Љ. И во некои други, ама ај да не ме банираат :pos2:

А, така да си ми жив. Ти препознаваш популисти, други фашисти, а јас видиш, препознавам тежок случај на Мојсиев комплекс во братот Љ. И во некои други, ама ај да не ме банираат :pos2:

Чекај бе,па зар “пастирскиот синдром“ не беше резервиран за друг во ДПМНЕ?:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom