Дали Библијата Сеуште Важи

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Ова ти на фотос го виде?:pos2:

Како бе тоа три во едно, едно во три, си седи лево десно..сега сум едно да по пет минути ми текне три да бидам....:pos2:
....еј Мики ...што има врска дали е лево или десно седнат:vozbud:

...библијата ви е здрела за еден солиден севисен пакет...се намножија ептен многу багови..лошо се одразува на хардверот....

Хмммм...Провери го „хардверот„, почнувајќи од самиот себе. А тоа дали е лево или десно од Отецот, или дали е навистина седнат или не е, тоа е разбирливо само за оние кои во тоа и веруваат и не „набадаат„ произволности извадени од рбетниот мозок. Што ми толку јак на збор (не и на дела), ајде да видиме: уреди ја Библијата според некое твое наоѓање!

коментарот на нихилиста става точка на муабетов, мики прочитај го уште еднаш...

очигледно исус не дошол за муслиманите, будистите, таоистите, индијанците, и сите останати
или исус заебал работа или неговите апостоли и не ги научиле сите народи, аутоматски чоеков е божја утка како месија, требал друг некој да прати по убедлив..ахахах

Хмммм...Провери го „хардверот„, почнувајќи од самиот себе. А тоа дали е лево или десно од Отецот, или дали е навистина седнат или не е, тоа е разбирливо само за оние кои во тоа и веруваат и не „набадаат„ произволности извадени од рбетниот мозок. Што ми толку јак на збор (не и на дела), ајде да видиме: уреди ја Библијата според некое твое наоѓање!

Верувањето на жими мајка.... ти е...набадање.....„професоре’’...:pos2:
...то набадањето ти е како во кладилница кога уплаќаш верувајки дека си погодил..добро, во кладилница некогаш и се набодува:vozbud:
...ај да не пишувам и за другите видови набадања....тоа во секс и љубов:helou:

Ееее хе хе ..ако јас ја уредувам библијата....тешко дека и кориците ќе и ги оставам:pos2:

.....п.с. имам нови витамини за Денвер....:vozbud:

Не го читав коментарот на НИХИЛИСТОт, ама ме интересира од каде ти информацијата дека Исус не дошол за оние, овие ... За кого дошол Исус, знаеш?
Разбираш што значи 'да се научат сите народи'?! Ова работа е дадена од Исус на апостолите, а од нив и НАМ кои Му веруваме на Исус.
ТИ научен си?

коментарот на нихилиста става точка на муабетов, мики прочитај го уште еднаш...

очигледно исус не дошол за муслиманите, будистите, таоистите, индијанците, и сите останати
или исус заебал работа или неговите апостоли и не ги научиле сите народи, аутоматски чоеков е божја утка како месија, требал друг некој да прати по убедлив..ахахах

Пријателе, такви како тебе со ВЕКОВИ ја УРЕДУВАЛЕ Библијата, ама не успеале во таа работа. Знаат ТИЕ дека и ти нема да успееш во таа работа, па затоа и не ти ја дават.

Верувањето на жими мајка.... ти е...набадање.....„професоре’’...:pos2:
...то набадањето ти е како во кладилница кога уплаќаш верувајки дека си погодил..добро, во кладилница некогаш и се набодува:vozbud:
...ај да не пишувам и за другите видови набадања....тоа во секс и љубов:helou:

Ееее хе хе ..ако јас ја уредувам библијата....тешко дека и кориците ќе и ги оставам:pos2:

.....п.с. имам нови витамини за Денвер....:vozbud:

ТИ научен си?

Пријателе, такви како тебе со ВЕКОВИ ја УРЕДУВАЛЕ Библијата, ама не успеале во таа работа. Знаат ТИЕ дека и ти нема да успееш во таа работа, па затоа и не ти ја дават.

Гледам....и на тие што им била дадена на уредување...како добро ја средиле..така да моја интервенција е тотално непотребна:helou:

...библијата ви е здрела за еден солиден севисен пакет...се намножија ептен многу багови..лошо се одразува на хардверот....

:pos2::pos2::pos2:

Време е да направат апдејт. Како може некој да се раководи спрема некои дешавања во Палестина пред 2000 години?

А и Денвер го нема во библијата. Денвер, да лест дајнасор...тарара...

:pos2::pos2::pos2:

Време е да направат апдејт. Како може некој да се раководи спрема некои дешавања во Палестина пред 2000 години?

А и Денвер го нема во библијата. Денвер, да лест дајнасор...тарара...

А да намалите малце со сарказмот..Оооо, вие мудри луѓе и да не поштедите нас затуцаните...заедно со се Денвер...кој патем е спомнат, само кој да се нафати да го бара..

pa procitaj go komentarot haahah

HRISTIJANIN HAHAHAHA

Го прочитав пред 1 мин, да не биде да вадам работи од ракав.
Ништо ново и од двајцата другари.
Библијата сигурно дека НЕ ВАЖИ за сите луѓе, ама сепак ВАЖИ за многу. Јас ЛИЧНО познавам доста. :smir:

da znaci ne za cel NAROD...:smir:

------------- КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА СЕ УКИНАТИ -------------

според новиот завет Сите Религии се СУЕТНИ ...што е ОЧИГЛЕДНО НЕСПОРЕН ФАКТ

но Христовата=Аллаховата Самоуправна комунистичко анархистичка Идеологија
е АНТИСУЕТНА

Е оваа Идеологија во последните 2000 год

беше 3 пати релизирана И ПРЕПОРАЧАНА ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ И ВО БИБЛИЈА И ВО КУРАН

1 )
ЕВЕ ВО КУРАНОТ : --------------------------------
Сура 34 Себе.... Џуз 22.....ред 31 и 32

ред 31 - Неверниците зборуват "никојпат не ќе веруваме во овој Куран ниту во она што му претходеше " ! - А кога би видел , кога зулумќарите ќе стојат пред Господарот свој како едни на други ќе разговараат , УГНЕТЕНИТЕ ќе им речат на УГНЕТУВАЧИТЕ : " Да не бевте вие ќе верувавме сигурно ! "

ред 32 УГНЕТУВАЧИТЕ ќе им речат на УГНЕТЕНИТЕ :" Ние ли ве попречивме во ПАТОКАЗОТ по веќе Неговото доаѓање до вас ? Но вие самите бевте силници .!".

ИСЛАМОТ ОТСЕКОГАШ БИЛ ПРОТИВ АЛЛАХОВАТА -ХРИСТОВАТА АНТИУГНЕТУВАЧКА ИДЕОЛОГИЈА
!

I tuka li si go kopiral istoto?? de bee aman.....

Sto sakas da kazes,koja ti e cela Allah hu alem...so eden ajet stana mifessir.

Patem sto se odnesuva do deneshnata biblija bi sakal da kazam sekako bez da se navredat lugeto koi veruvaat deka e taa sveta kniga....jas napisav eden post na 2 temi no na nitu edna tema mi nemase nikoj replicirano ako ne e taka da se pojasni,a i zimajkigi vo predvid kontradiktornostite koi dominiraat vo Biblijata e dovolen dokaz deka taa nemoze da bide sveta kniga....dovolna e edna greska a kamoli uste nekolku..

Мене прво (ќе звучи малку себично) ме интересира за мене дали Библијата важи, па потоа за другите. Оти ако ТАА за мене не важи, како на другите ќе им кажувам дека за НИВ треба да важи.
ИДЕАЛНО би било да важи за ЦЕЛ народ (за сите луѓе на земјава), ама секој си одбира свој правец во животот за кој ЕДЕН ДЕН ќе одговара пред Единствениот Бог (мое верување врз основа на Библијата која за мене е ЗАКОН)
da znaci ne za cel NAROD...:smir:

Мене прво (ќе звучи малку себично) ме интересира за мене дали Библијата важи, па потоа за другите. Оти ако ТАА за мене не важи, како на другите ќе им кажувам дека за НИВ треба да важи.
ИДЕАЛНО би било да важи за ЦЕЛ народ (за сите луѓе на земјава), ама секој си одбира свој правец во животот за кој ЕДЕН ДЕН ќе одговара пред Единствениот Бог (мое верување врз основа на Библијата која за мене е ЗАКОН)

Vo red e nema tuka sto koga ti si go postuvas toa,no nemora da znaci ako pocnuvajki od tvojot cukun dedo pa do tatko ti bila hristijani nemora da znaci deka moras i ti posto verata ne e nasledstvo tuku e razbiranje a ako si realen ke mozes da gi priznaes kontradiktornostite i greskite vo biblijata...dovolna e edna geska da ima vo edna verska kniga a kamoli povise od toa....

Vo red e nema tuka sto koga ti si go postuvas toa,no nemora da znaci ako pocnuvajki od tvojot cukun dedo pa do tatko ti bila hristijani nemora da znaci deka moras i ti posto verata ne e nasledstvo tuku e razbiranje a ako si realen ke mozes da gi priznaes kontradiktornostite i greskite vo biblijata...dovolna e edna geska da ima vo edna verska kniga a kamoli povise od toa....

така е !

затоа најпаметно ќе ви биде да си конвертирате во атеисти !

така ќе бидеме сите исти во верувањето никој никого нема да му шитка глупости од типот вечни животи ветришта магли и виулици .!

добро е !
почнуваш правилно да размислуваш .!
само продолжи така ќе видиш дека нема ништо лошо во тоа човек да мисли сосвоја глава .!

така е !

затоа најпаметно ќе ви биде да си конвертирате во атеисти !

така ќе бидеме сите исти во верувањето никој никого нема да му шитка глупости од типот вечни животи ветришта магли и виулици .!

добро е !
почнуваш правилно да размислуваш .!
само продолжи така ќе видиш дека нема ништо лошо во тоа човек да мисли сосвоја глава .!

Da da sekako.....ke vidime denovive da sedneme da se dogovorime za toa....
Samo pozajmi mi go aparatot so koj se shmuka mozokot....shto ke mi e vo toj slucaj?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom