Дали Библијата Сеуште Важи

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
така е !

затоа најпаметно ќе ви биде да си конвертирате во атеисти !

така ќе бидеме сите исти во верувањето никој никого нема да му шитка глупости од типот вечни животи ветришта магли и виулици .!

добро е !
почнуваш правилно да размислуваш .!
само продолжи така ќе видиш дека нема ништо лошо во тоа човек да мисли сосвоја глава .!

Апсолутно се сложувам со ова, но ако сакаш да кажеш дека ние верниците ја следиме Библијата тогаш истото може да се каже и за вас кои исто така следат пронајдоци на некои научници, немој да ми кажаш дека вие атеистите нешто размислувате или откривате и вие следите.

Vo red e nema tuka sto koga ti si go postuvas toa,no nemora da znaci ako pocnuvajki od tvojot cukun dedo pa do tatko ti bila hristijani nemora da znaci deka moras i ti posto verata ne e nasledstvo tuku e razbiranje a ako si realen ke mozes da gi priznaes kontradiktornostite i greskite vo biblijata...dovolna e edna geska da ima vo edna verska kniga a kamoli povise od toa....

Јас не ја наследив ВЕРАТА ниту од татко ми, ниту од дедо ми, ... Верата е лично убедување-МОЕ. Јас не можам (иако би сакал) тоа да им го дадам ниту на моите деца. Мојата улога тука е само да им го пренесам моето верување (верувам дека е врз основа на Библијата), а нивно е дал ќе веруваат ил не.
Инаку има РАБОТИ кои не ги разбирам во Библијата, ама тоа не ми пречи да верувам во она што го пишува.
А контрадикторности и грешки?!?!?!?!? За мене нема!
А не сум слеп.

така е !

затоа најпаметно ќе ви биде да си конвертирате во атеисти !

така ќе бидеме сите исти во верувањето никој никого нема да му шитка глупости од типот вечни животи ветришта магли и виулици .!

добро е !
почнуваш правилно да размислуваш .!
само продолжи така ќе видиш дека нема ништо лошо во тоа човек да мисли сосвоја глава .!

Имаш програма за конвертирање?!??! И мене би ми добро дошла една таква за да можам СИТЕ да ги конвертирам во она што јас го верувам!
Оти мислиш дека јас не ја користам својата глава за размислување? Мислиш дека само ТИ ја користиш својата?!

START USING YOUR BRAIN!

и се ќе си дојде на место...

Е ајде де, дај просветли ме/не и посочи ми/ни како ти, лично го користиш својот ум? Се надевам дека врвен домет од твојот ум не е функцијата „копи-пејст„.

Е ајде де, дај просветли ме/не и посочи ми/ни како ти, лично го користиш својот ум? Се надевам дека врвен домет од твојот ум не е функцијата „копи-пејст„.

ме/не...

Изгледа ти стварно си 1+1+1=MPS:pos2:

mozok se koristi na ovoj nacin: ke sednes, ke procitas nesto, ke go razmislis logicki ke go vklucis razumot, no pred se ke ja ostavis verata nadvor pred vrata...

mozok se koristi na ovoj nacin: ke sednes, ke procitas nesto, ke go razmislis logicki ke go vklucis razumot, no pred se ke ja ostavis verata nadvor pred vrata...

Има голем број на познати научници кои биле верници а некои и сериозно се занимавале со теологија.

Гледам многу ја поштувате логиката и често ја уфрлувате кога нема што да се каже, ај де те питам тебе логичен уму што е логиката?

Библијата е се уште онаа од пред толку време, но се толкува поинаку. Низ времето секогаш се толкувала различно и сите тие се повикувале на библијата као што денес го прават. И инквизиторите и сите можни цркви, христијански секти итн и даваат карактер на библијата преку начинот на кој истата ја толкуваат. Без „правилното“ толкување на библијата таа може најразлично да се толкува за што сведочат бројни христијански учења и доктрини, но сите тие се повикуваат на библијата и на одредени цитати.
Што се однесува до логиката, логиката е смислено рационално доследно изведено мислење.

ВИСТИНА е дека ИМАЛО и ИМА разно разни кои на свој начин ја толкуваат Библијата. Ама тоа МЕНЕ не ми дава за право и јас истото да го правам или пак да се ВАДАМ на тоа дека така правеле/прават и толку и поради тоа јас нема СЕГА да и верувам на Библијата.

Секој за себе си! Јас сакам да го правам она што му е угодно на Богот кој е објавен во Библијата.

Библијата сеуште важи но религиозните ја толкуваат на поразличен начин односно очајнички се обидуваат да ја прилагодат со најновите научни откритија но и на тоа ќе му дојде крај и веќе нема да има простор за прилагодување.

Библијата сеуште важи но религиозните ја толкуваат на поразличен начин односно очајнички се обидуваат да ја прилагодат со најновите научни откритија но и на тоа ќе му дојде крај и веќе нема да има простор за прилагодување.

Мене некако ми изгледа како научниве достигнувања ќе да ни го донесат крајот.

Мене некако ми изгледа како научниве достигнувања ќе да ни го донесат крајот.

Можеби ќе е така можеби не но фактите т.е вистината се конечни. Поарно да умрам знаејќи ја вистината одколку да умрам сонувајќи дека е така. А моментално науката ми дава поконкретни одговори за разлика од религијата.

Фактите се дискутабилни, вистината е една.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom