WalterWhiteTheMethKnight
Генијалец
- Член од
- 19 мај 2010
- Мислења
- 407
- Поени од реакции
- 292
:nenene:Не! Неможам да поднесам се да е на друг јазик и да не прозборам македонски! Зависен сум од македонскиот јазик и кирилицата!
:wink:

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сеуште не губам надеж дека работите во државава можат да бидат подобри
Македонче......Гад народ сме нажалост.И Европјаните се гадови и себични луѓе, не се цвеќе за мирисање, но има една работа што ја почитувам кај Европјаните, не се потчинуваат на никого кога станува збор за нивни жители, него ги штитат, и колку и да си ја мрази својата конкуренција (негов сограѓанин) пак, да му дадат да избере помеѓу странец и негов, ќе го избере неговиот.
Кај нас пак, е обратно, кај нас наши те дупат, ќе побараш работа некаде, бараат да си член на нивната партија, па не знам ова, не знам она, па на крај и да ги исполниш нивните критериуми, пак ќе добиеш работа како чистач на шахти и подобро работно место ќе му дадат на оној кој што дедо му на пример бил во балистички редови и се борел против оној твој дедо кој што давал придонес на фронтовите во Втората Светска Војна и во турското, и а му спомнеш кеш на нашиот, шупакот му се шири 300 на саат.Работам од 17 години веќе, и сум работел со секакви и можам слободно да говорам за тоа какво ни е нашето општество денеска и да дадам оценка нормално, како млад човек во државава.Сум работел со секакви, и искрено има од сите страни гадови, ама како нашите нема поголеми гадови.Си ја срамиме и историјата и државата на еден начин, ги срамиме нашите претци кои што биле со многу поинакви погледи и разбирања кон државата, за разлика од денешното Македонче.
И станавме нажалост робови на една фракција, на една шака народ кои не се ни 25% во државава.Наместо они да се наши поданци. Не дека не може паметно да се изигра и да се надитрат, може само што повеќето сме продадени души.
Си ја почитувам историјата, си ги почитувам претците и своите борци, своите јунаци, ама денешното општество што го имаме како такво не го почитувам.
Што значи голема 0 (нула) за нашето денешно општество и за нас, како народ!