Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
:nenene:Не! Неможам да поднесам се да е на друг јазик и да не прозборам македонски! Зависен сум од македонскиот јазик и кирилицата!:oeoeoe: :wink:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Одма би прифатил без размислување.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Гледам повеќето сакате да бегате од земјава мислејќи дека странциве ќе ве чекаат вас за да ви дадат некое добро работно место? Се знае бе македонче што работи, македонче си работи физичка работа, која за истата таа работа нивен граѓанин роден во дадената земја зима дупло поголема плата. Имав мозност да зборувам со еден нашинец отиден во странство кој вика дека зема дупло помала плата од колегата кој што ја работи истата работа но е роден во земјата и е нејзин зител. Реално кај нас да бидеш истакнат и добар во својата работа ќе бидеш дооброо платен за таа работа. А и доста е полесно да бидеш успешен бидејќи конкуренцијата е многу помала одколку во која било европска земја или земјите како САД, Канада итн. Ова е мое мислење и одговорот е НЕ, би останал тука. :D

Член од
26 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
so zadovolstvo ...samo kade nekade kaj sto ke mi bide priznaeno skoloto ne da se rmba kako opst rabotnik:vozbud:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
На прошетка да... зошто не? :)

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ако ми се укаже прилика без размислување, уште утре куферите и гитла! :)

Pep

Член од
1 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
21
Drugarce nema leb vo ovaa drzava,izvini sto se mesam vo toa sto si go napisal,eve zosto.Ako ostanes vo ovaa drzava najloso sto moze da ti se sluci e da umres od glad,ili da pobudalis,vo Makedonija se znae koj zivee,i normalno e nekoj e da ne ja napusti drzavata koga zema 80.000 denari plata ne e budala taka da samo spasot e nadvor od ovaa drzava,jeste tamu masta ti ja vadat od rabota ama se dobro plateni,a tuka ke se macis za minimalna plata od 10.000 nekoj i tie ne gi gledaat,taka da moe mislenje e sto podaleku od ovaa drzava..:helou:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Како да не заминиш????

http://kajgana.com/makedonija/strujata-oficijalno-poskapa-za-548-otsto
http://kajgana.com/makedonija/benzinite-poskapuvaat-25-denari

Јас како дел од младина во оваа држава, вака не гледам иднина искрено, зар има некое олеснување досега??? гледајте само колку пропаѓаме, секое дете зборува за тешкиот живот - што да прави??? кога секоја цена е енормна на се.... Јас радо би заминал да ми се укаже шанса, затоа што се упропасти овде се.... :(

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Сеуште не губам надеж дека работите во државава можат да бидат подобри

Засега би се пријавила само за привремено отсуство од државата бидејќи имам една од подобрите работни места што се однесува до мојата професија - и ретко се пропушта такава можност во сегашнацва ситуација во државата

Се пријавив за воена мисија - и имам потреба додека сум млада и немажена да трагам по нови искуства, предизвици ... ќе видиме како ќе испадне

П

Пепси_

Гостин
Со двете раце потпишуам за да си одам уште утре од тука....
Иначе и тате и мама да зимаа по 30-40 илјади денара/евра и ја многу ќе си ја сакав државата ама ништо.

B

Borg_Drone

Гостин
Македонче......Гад народ сме нажалост.И Европјаните се гадови и себични луѓе, не се цвеќе за мирисање, но има една работа што ја почитувам кај Европјаните, не се потчинуваат на никого кога станува збор за нивни жители, него ги штитат, и колку и да си ја мрази својата конкуренција (негов сограѓанин) пак, да му дадат да избере помеѓу странец и негов, ќе го избере неговиот.
Кај нас пак, е обратно, кај нас наши те дупат, ќе побараш работа некаде, бараат да си член на нивната партија, па не знам ова, не знам она, па на крај и да ги исполниш нивните критериуми, пак ќе добиеш работа како чистач на шахти и подобро работно место ќе му дадат на оној кој што дедо му на пример бил во балистички редови и се борел против оној твој дедо кој што давал придонес на фронтовите во Втората Светска Војна и во турското, и а му спомнеш кеш на нашиот, шупакот му се шири 300 на саат.Работам од 17 години веќе, и сум работел со секакви и можам слободно да говорам за тоа какво ни е нашето општество денеска и да дадам оценка нормално, како млад човек во државава.Сум работел со секакви, и искрено има од сите страни гадови, ама како нашите нема поголеми гадови.Си ја срамиме и историјата и државата на еден начин, ги срамиме нашите претци кои што биле со многу поинакви погледи и разбирања кон државата, за разлика од денешното Македонче.
И станавме нажалост робови на една фракција, на една шака народ кои не се ни 25% во државава.Наместо они да се наши поданци. Не дека не може паметно да се изигра и да се надитрат, може само што повеќето сме продадени души.

Си ја почитувам историјата, си ги почитувам претците и своите борци, своите јунаци, ама денешното општество што го имаме како такво не го почитувам.
Што значи голема 0 (нула) за нашето денешно општество и за нас, како народ!

П

Пепси_

Гостин
Македонче......Гад народ сме нажалост.И Европјаните се гадови и себични луѓе, не се цвеќе за мирисање, но има една работа што ја почитувам кај Европјаните, не се потчинуваат на никого кога станува збор за нивни жители, него ги штитат, и колку и да си ја мрази својата конкуренција (негов сограѓанин) пак, да му дадат да избере помеѓу странец и негов, ќе го избере неговиот.
Кај нас пак, е обратно, кај нас наши те дупат, ќе побараш работа некаде, бараат да си член на нивната партија, па не знам ова, не знам она, па на крај и да ги исполниш нивните критериуми, пак ќе добиеш работа како чистач на шахти и подобро работно место ќе му дадат на оној кој што дедо му на пример бил во балистички редови и се борел против оној твој дедо кој што давал придонес на фронтовите во Втората Светска Војна и во турското, и а му спомнеш кеш на нашиот, шупакот му се шири 300 на саат.Работам од 17 години веќе, и сум работел со секакви и можам слободно да говорам за тоа какво ни е нашето општество денеска и да дадам оценка нормално, како млад човек во државава.Сум работел со секакви, и искрено има од сите страни гадови, ама како нашите нема поголеми гадови.Си ја срамиме и историјата и државата на еден начин, ги срамиме нашите претци кои што биле со многу поинакви погледи и разбирања кон државата, за разлика од денешното Македонче.
И станавме нажалост робови на една фракција, на една шака народ кои не се ни 25% во државава.Наместо они да се наши поданци. Не дека не може паметно да се изигра и да се надитрат, може само што повеќето сме продадени души.

Си ја почитувам историјата, си ги почитувам претците и своите борци, своите јунаци, ама денешното општество што го имаме како такво не го почитувам.
Што значи голема 0 (нула) за нашето денешно општество и за нас, како народ!
Баш ме интересира твој конкретен одговор во врска со темата би заминал или не ?

Kajgana Shop

На врв Bottom