Дали би заминале во странство?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Баш ме интересира твој конкретен одговор во врска со темата би заминал или не ?

Да се укаже можност да.И око нема да ми трепне, зошто народов на еден начин е „мртов“ ниту сака нешто да превземе во врска со неговото умирање, ниту пак има желба да направи нешто.А кога не сака нешто да превземе тогаш јас што барам тука?

Па порано мислев дека нема шанси никогаш не би заминала од тука но како со иди времето палам патиките ич око не ми трепнува:toe:

може да те фати носталгија за македонија само ако имаш боље друштво тука, а за другото незнам, мислам дека не вреди, не вреди само доколку немаш тука иднина

Ма кое друштво, кое лицемерие, завидливост, нема шанси да ме фати носталгија поради „друштвото„

Да бидејки дечко ми отиде а јас неможам без него :(

Во суштина секаде е тешко како туѓинец ама некогаш мора да се жртвуваш за да добиеш нешто што посакуваш,ама за кризава не треба да обвинуваме никој сами сме си криви ние Македонците што не може да живееме заедно тоа е судбина или клетва.

Куферите ми се спремни, сега чекам прилика да му ја дувнам... :D

Сега да ми речат да одам некаде во странство веднаш заминувам, воопшто не мислејќи се.

Ако под странство се подразбира надвор од Земјата...со задоволство:)

Не ја читам темава цела, но мојот одговор е ДА! едвај чекам да не ги гледам истиве смрзнати, комунистички, вмровски, к*урвински фаци и да живеам нормално некаде во европа. Не доаѓа во предвид САД и Австралија.

Pred da zaminam od MK mislev deka nikogas nema da ostanam nekade nadvor od drzavata, ama sega koga so svoi oci vidov kako e za ziveenje ic ne mu ja mislam - pravam dokumenti i si odam.

Јас никогаш не би заминал во странство. Како прво како странец ќе бидам дискриминиран. Потоа не гледам дека таму растат пари па да одиме да собираме! Ако овде работиш,ќе заработиш! А што нема во Македонија а во странство има? Се е исто. И ние имаме ПВЦ прозорци имаат и тие (случајно да не ги отвараат преку стелит), има и тука мобилни тел. има и таму. ;)

да ме прашаа дур бев млад и убав (сега сум само убав) можи и ќе појдев ... иако н се сеќавам ни тогаш дека нешо посебно сум сакал да заминам... али нема везе, овде сум си се навикнал, имам приатели, свој познат касап, бербер, механичар, водоводџија.... се знам и со еден џандар шо ми сврши работа ко загинав новчаник со се документи внатре.... тивко мирно, опуштено... Таму бе е гужва и галама, не мојш улица да преминиш колку се точкаат угоре - удолу коли, трамваји, тролебуси, шинобуси... Имаше кај нас еден стар си умре кутрио пред некое време тој беше странство од 1943-1945 и не беше задоволен, се жалеше, гасење светло во 10 вечер, па постројување на сабајле и прозивање, цел ден на работа и само ти викаат тие германците во шлемој а манџа слаба, тенка незапржена ко шо си прат тие против холестерол.... Јас сум си за тука!

Дааааааааааааа . Би заминала веднаш штом ми се пружи шанса.

Еве да се надоврзам на предпоследниот пост. Значи можеби во однос на технологија, производи , модни трендови, глупости не се разликуваме во ништо, но таквите разлики и да постојат не играат голема улога за добриот и пристојниот зивот кој со сакам јас да го зивеам . Џабе се и мобилни и пвц врати и прозорци ако јас немам пари да ги платам.
Во странство е друго. Таму нема никој да ти побара партиска книска и да те дрнда сто години за едно помочано решение или пак да те брка од работа.
Ако видат дека си способен и имаш знаање и ја познаваш струката нема шанси да не те вработат. И друга работа, можеби стандардите таму се високи и се но и платите се високи, а овде стандардите се покачуваат а платите се намалуваат. Поради овие причини не би трошела многу време овде иби заминала во странство . Ако треба и чистач ќе бидам ама ќе ми се исплати.

bi zaminala i toa kako bez da razmislam. koj prosperitet go imam tuka? vrabotena so mala plata soprugot ne raboti decata porasnaa ,nemozes da im pruzis toa sto treba ,doma samo nervozi i zosto ne bi zaminala.iako imam razgovarano so luge sto rabotele vo stranstvo deka i tamu e tesko no od druga strana se plateni a kaj nas sto em ke rabotis em te plaka minimalno kolku da se rece deka si zemal plata .MNOGU SUM REVOLTIRANA OKOLU TOA PRASANJE.

од одма би заминал, сакам џган, различни култури каде никој не гледа ни го интересира како си облечен , никој не те озборува, секој си го гледа патот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom