Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Не два пати,ако сакаш и 10 пати ќе кажам.:prc:

Со целата почит кон тебе Марија.

Едноставно си премлада за да можеш толку сигурно да кажеш дека ни после 20 години не би имала потреба од нешто надвор од врската,по било кој начин тоа нешто да треба да се случи.
Животот не е книга,така е,животот не е теориски дел каде што ќе можеме да го манифистираме само преку зборови.Премногу искушенија се пред тебе,пред мене,а седни со ладна глава и размисли колку од сите тие милион искушенија нема да те натерат да се премислиш ,премислам па макар и во староста.Затоа тешко е да кажеш никогаш.

Јас велев дека никогаш нема ни со мисли да изневерам,да.И се мавав во гради колку сум јас верна дури и во мислите,ама изневерив со нив.А и тоа е неверство.Па сега сакам да повлечам се што имам кажано непромислено,без да го земам во предвид фактот дека сум премлада да можам за еден став да се фатам и толку силно да го бранам.

На прашањето дали би просила неверство...не сакам да се случи зошто се плашам како ќе реагирам.После толку љубов и еден таков шамар мислам дека нема да ме остави на земја,онака сигурна во врската што ја имам градено со години,ама не велам и дека туку така ќе заврши таа врска.
Има многу илјада зошто и илјада затоа.

Годините немаат врска со ова.
Си имам некои вредности, некои критериуми за кои се држам. Се познавам себеси доволно добро за да знам дека никогаш нема да изневерам, а уште помалку да простам неверство.

Секој може да прости, не да заборави.

Ја допрев сржта?

Со целата почит кон тебе Марија.

Едноставно си премлада за да можеш толку сигурно да кажеш дека ни после 20 години не би имала потреба од нешто надвор од врската,по било кој начин тоа нешто да треба да се случи.
Животот не е книга,така е,животот не е теориски дел каде што ќе можеме да го манифистираме само преку зборови.Премногу искушенија се пред тебе,пред мене,а седни со ладна глава и размисли колку од сите тие милион искушенија нема да те натерат да се премислиш ,премислам па макар и во староста.Затоа тешко е да кажеш никогаш.

Јас велев дека никогаш нема ни со мисли да изневерам,да.И се мавав во гради колку сум јас верна дури и во мислите,ама изневерив со нив.А и тоа е неверство.Па сега сакам да повлечам се што имам кажано непромислено,без да го земам во предвид фактот дека сум премлада да можам за еден став да се фатам и толку силно да го бранам.

На прашањето дали би просила неверство...не сакам да се случи зошто се плашам како ќе реагирам.После толку љубов и еден таков шамар мислам дека нема да ме остави на земја,онака сигурна во врската што ја имам градено со години,ама не велам и дека туку ќе заврши таа врска.
Има многу илјада зошто и илјада затоа.

Респект драга.
Крејзи, за овие искушенија ти велев, во опшество сме каде со ништо неможеш да си 100% сигурна, а ти гарантирам дека скоро никој од нас, не си стој на зборот, не веруваш во самиот себеси, а камоли да поставуваш теории, кој се периодични, и никогаш не се вечни .

Ако не ризикуваш, нема да знаеш што е убаво:helou::back:

Годините немаат врска со ова.
Си имам некои вредности,некои критериуми за кои се држам.Се познавам себеси доволно добро за да знам дека никогаш нема да изневерам,а уште помалку да простам неверство.

Не сум човек што реплицира на теми за да го каже својот став во милион поста,но еве имав потреба само да ти кажам дека и те како имаат годините врска со ова.Сакаш да кажеш дека искуството во животот(во кое спаѓа и неверството)е исто на 18 години и на 58?
Твое мислење е и го почитувам,не сакам да водам дискусија до бесвест,но принципите постојат за да се менуваат,да се надополнуваат...да се применуваат.

Пак да се разбереме никаде не реков дека би простила неверство или дека нема да простам,само реков дека неможам да скокам за нешто што можеби ќе се случи после 10 години а тогаш ќе бидам надополнета и промената личност.

А инаку да,Серпико ја долови сржта:wink:.

Знам дека сум досадна, ама...
Респект драга.
Крејзи, за овие искушенија ти велев, во опшество сме каде со ништо неможеш да си 100% сигурна, а ти гарантирам дека скоро никој од нас, не си стој на зборот, не веруваш во самиот себеси, а камоли да поставуваш теории, кој се периодични, и никогаш не се вечни .

Ако не ризикуваш, нема да знаеш што е убаво:helou::back:

Ако друг ме привлекува или гледам дека не е е со ист интензитет врската, ќе раскинам. Не се кријам зад завеси и не сакам да имам нешто со човек кој не ми е дечко, додека имам дечко!
За многу работи сум збунета и не знам што сакам, ама за ова нема жива сила што може да ме разубеди.
Друго, не сум човек кој ризикува. Никогаш не сум била. А особено нема да ризикувам врска и да изневерувам.
Не сум човек што реплицира на теми за да го каже својот став во милион поста,но еве имав потреба само да ти кажам дека и те како имаат годините врска со ова.Сакаш да кажеш дека искуството во животот(во кое спаѓа и неверството)е исто на 18 години и на 58?
Твое мислење е и го почитувам,не сакам да водам дискусија до бесвест,но принципите постојат за да се менуваат,да се надополнуваат...да се применуваат.

Пак да се разбереме никаде не реков дека би простила неверство или дека нема да простам,само реков дека неможам да скокам за нешто што можеби ќе се случи после 10 години а тогаш ќе бидам надополнета и промената личност.

А инаку да,Серпико ја долови сржта:wink:.

Не, Фала Богу дека не е исто искуството. За многу работи уште треба леб за да јадам и не се ни осудувам да зборам, затоа што сум свесна дека сум млада, но кога се работи за поигрување со нечии чувства и изневерување, премногу сум сигурна, затоа што барем во тој поглед, знам што сакам и знам каков е мојот став.
И не, нема да изневерам. Знам.

Никогаш!!!

Неверството го сметам за предавство!!!
Што мајка ќе бара со друг доколку ме сака во една врска не гледам само секс и дневно политчки и финансики интереси.
Ако тоа во секој случај се однесува.

Сексот го сметам за живтонски акт и ако неможе да се контролира
Крај.
Нема зошто да се дискутира ама така онака.

Кога влеваш во врска има одговорност и овбрски доколку не си спреман -а нема зошто да влегуваш во врска

Исто се однесува и во брак да сум тогаш би го сметал за Веле предавство во тој случај акција = реакција + реакција + реакција......

Не поднесувам луѓе кој седат на два стола така за пријатели , а партнерот да ми е таков.

Плус ако еднаш те изневери што ќе спрече втор пат.

Дедо ми и татко ми имат една поговорка и секој пат ми ја кажуват

Криво дрво , колку и да го сечеш и да се обидуваш да го исправиш секогаш ќе си е криво

Некој ќе каже што ќе и правеш ако те изневери ке ја тепаш :D :D.
Одоговоро е тоа е крајното нешто има.

Зошто би обростиле , дека сте изневерни предадени???
Нема теориска основа вие да го сметите партенерот за нешт свето ,а тој за вас за будала.

Од кој ќе кажат дека би опростиле сигурен сум дека веќе изневериле б арем повеќето и нема зошто да му се лутат кога и тие го прават истото

А тоа годините нема да го сменат!!!

Нема теориска основа вие да го сметите партенерот за нешто свето ,а тој за вас за будала.

Хахахаха, со други зборови кажано. што е и многу точно... со самото неверство тој/таа ве прави будала, а вие што седите мирни и се залагате за врската него/неа ја правите света...
Браво друже, ти давам рака за зборов :)

So dva zbora:NE NIKOGAS!!!!Zsko ima prvpat ke ima i vtorpat......a ako prostam ke mu go vadam od nos toa dodeka ne mu raskinam!!!!!DEFINITIVNO NIKOGAS NEMA DA PROSTAM NEVERSTVO!!!

Да не се заречам, ама досега ми се нема случено. Ако се најдам во таква ситуација, мислам дека многу тешко, скоро невозможно е за мене да простам, да си ја проголтам гордоста туку така. Некој да си игра така со мене :nenene:

sum prostila neverstvo i pak ke prostam od jubov ama ako toj tebe te izneveri ednas ne te saka i pocituva dovolno.Posle neverstvoto nisto ne e isto

никогаш не сум простил нити пак ќе простам,знам дека викаат никогаш не вели никогаш ама во однос на ова прашање мојот став е бетониран цврсто така да тоа е тоа

da bi prostila neverstvo zasto da ne ako toj saka da e so druga slobodno neka odi,ne ke go drzam jas do mene.
se bi bilo vo red dodeka jas ne doznaam za to
koga bi doznala togas nikogas poveke ne bi go gledala so isti oci..........bez razlika dali ke ostanime zaedno ili ne
site vo zivotot pravime greski a neverstvoto e tokmu toa greska golema a jas site greski gi prostuvam ednas i dvapati,od mnogu prosta pricina,bidejki sakam i mene da mi e prosteno vo zivotot od sekogo za site greski so gi imam napraveno.
i plus ako jas nego iskreno go sakam taa lubov ne mozat da ja izbrisat site neverstva na svetot pa ako saka sekoj den so razlicna zenska neka spie
lubovta e takva za zal i na srceto ne mu se nareduva................
ova ne mora nikoj da go priznae,dovolno e sto site znaeme deka e taka:helou:

nema sansi da prostam poso ako tipkata me varala ednas sto mi garantira deka nema da me vara pak ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom