Dakar: 2009 Edition

Засега не ме воодушевуваат патеките...ја нема возбудливоста на Африка.
Некoј да не знае зошто не учествува Шлесер?

На Еуроспорт ја даваа трката одприлика низ какви предели ке се вози, и тоа што забележав беше одлично. Возачите ке имаат многу проблеми...многу гуми ке бидат избушени, ке биде тешко, можеби ке биде најтешкиот Дакар во историјата.

Иначе мој фаворити на Дакар се Хируоши Масуока и Гордон со хамерот :)
Епа брат отиде едниот фаворит масуока сега останува уште американецот гордон...
за сите тие што кажуваа дека не им се допаѓаат патеките полека малку дури сега следува вистинската пустина во наредниве етапи..
инаку мој фаворити се сирил деспре во моторцикли,ал атијах во автомобили и чагуин во камиони

Засега не ме воодушевуваат патеките...ја нема возбудливоста на Африка.
Некoј да не знае зошто не учествува Шлесер?
Нема финансиски средства за да учествува на релито зошто шлесер сам го имаше направено багито и сам се финансираше али оваа година криза го фатила...:smir:

Епа брат отиде едниот фаворит масуока сега останува уште американецот гордон...
за сите тие што кажуваа дека не им се допаѓаат патеките полека малку дури сега следува вистинската пустина во наредниве етапи..
инаку мој фаворити се сирил деспре во моторцикли,ал атијах во автомобили и чагуин во камиони

Нема финансиски средства за да учествува на релито зошто шлесер сам го имаше направено багито и сам се финансираше али оваа година криза го фатила...:smir:

Деспре тешко дека оваа година ќе успее да победи, имаше големи проблеми, а Кома затоа иде напред.
Исто така Стрит е фино изненадување.

Во Африка обично првиве стази не значеа многу бидејќи многу покасно излегуваше на виделина кој е во предност. Затоа пак оваа година не се знае.......ќе видиме.

Деспре тешко дека оваа година ќе успее да победи, имаше големи проблеми, а Кома затоа иде напред.
Исто така Стрит е фино изненадување.

Во Африка обично првиве стази не значеа многу бидејќи многу покасно излегуваше на виделина кој е во предност. Затоа пак оваа година не се знае.......ќе видиме.
Точно така али и оваа година ке биде слично барем тоа се изјавите на возачите дека сеуште е рано и не се знае ништо,незнам дали гледаше вчера за една дпната гума кома изгуби 15 мин што е факт дека на дакар никогаш не се знае ништо до самиот крај...
инаку и давид фретиње ми е фаворит али онака од сенка затоа што неговата јамаха е далеку послеба од другите мотори и факт е дека тој неможе да победи али ми се допаѓа како вози...али не се дава сега за сега и со далеку послаб мотор е во топ 3 ....:smir:
позззз

Лидерот на автомобилистите, Катарецот Насер Ал Атијах, е дисквалификуван од релито Дакар, затоа што скршнал од официјалната делница, со што си го олеснил триумфот во вчерашната шеста етапа од контроверзниот настан низ Аргентина и Чиле.
Сега, водството во конкуренција на автомобилистите го превзема Карлос Сајнц, возачот на Фолксваген.

Фаворити ми се:
Автомобили: Стефан Петрхансел, Нани Рома
Мотори: Марк КОма :)

Моите идоли се БМВ и ХАМЕР а Мотори Јамаха

Сега почна интересното дините.Инаку како тргна вака првен масуока (мој фаворит одсекогаш) испадна,ал атиах од третата етапа почнав да навивам занего и он.Сега очекуам нешто од Нани Рома.

А што слушам јас, овие Катарциве (од BMW мислам) кои беа водечки во генералниот пласман кај автомобилите, заработиле казна т.е. ги дискваликувале од Релито поради кратење на патеката ...

А што слушам јас, овие Катарциве (од BMW мислам) кои беа водечки во генералниот пласман кај автомобилите, заработиле казна т.е. ги дискваликувале од Релито поради кратење на патеката ...

Ал Атијах е дисквалификуван... Биле дозволени 4 отстапувања од места кај шо треба да поминат (checkpoints) а тој не се појавил на дури 9.

Инаку слабо пратам сега Дакар, не ми е по ќеиф оти се возе во Јужна Америка. Не е тоа што беше.

^ Добро е бе Друже, што му фали ... А и за промена не е лошо.

Има пустина (и тоа каква), има стрмнини, кварови колку ти душа сака ... Што може повеќе да посакаш од едно Рели.

Па подобро е отколку што очекував..Викам нема пустини и не е истот веќе па ќе си глеам ВРЦ ама сум згрешил..
Фаворит-Петерхансел
Само некако коментаторот не ми иде на убо, мислам дека тој што беше пред 2 3 годинки беше многу боље..(Зборам за на А1)..

Па подобро е отколку што очекував..Викам нема пустини и не е истот веќе па ќе си глеам ВРЦ ама сум згрешил..
Фаворит-Петерхансел
Само некако коментаторот не ми иде на убо, мислам дека тој што беше пред 2 3 годинки беше многу боље..(Зборам за на А1)..
Петерхансел испадна друже,така да ти испадна фаворитот..:wink:
а за коментаторот истиот е од пред 2,3 години само сеа има и друг тој влатко арсов и тој забушава инаку другиот коментатор е истиот од пред неколку години,ивица мислам се викаше....позззз

Гледате денес како се вози низ Атакама? Ве потсеќа на нешто? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom