Dakar: 2009 Edition

Реливо не е вистинско без Сахара. Сахара беше предизвикот, вистинската борба беше таму :(.
Ајде да видиме што спремиле Јужноамериканциве.:jaj:

Мене ќе ми недостигаат само тоа малите црнчиња кои се радуваа на руските Татри како на божиќни пакетчиња :icon_lol:

Инаку сеедно ми е дали е во Мавританија или Чиле, шо демек песокот ќе ви недостасува :)

ко ке кажеа на А1 прв на денешната етапа која се возеше од ...-... беше Чагуин со Камаз хахаха и со 2 моторџии качени позади во гепак и една кола влече со сајла хаха се шалам ама јак беше тој нема што руска работа ...безсмртна

Заебаа работа што го прекинаа лани. Париз-Дакар секоја година беше традција а сега во аргентина ке се возело. Драпај си јајцата. Подобро ич да не го организираат

Мислам дека секоја година некој го јадеше од тие бедуините со шамјзери шо искачаат од под песок и праат зулуми не им се трпеше веќе :)
Мада и Јужна Америка е преполна со парамилитанти и други герилкски армии,што гарант ќе проработат на ист принцип ако чујат како им брчи нешто во нивни видокруг. :)
Така се на се,не смениле нешто многу освен што ја откорнаа од шарка и и' се испосраа на замислата на целава трка :P

добро ќе биде кога почнува/?
ама сега поглупо ќе биде порано низ пустините јако беше сега ќе видиме

Интересно ќе биде за промена, мене ми се свиѓа овој новитет.

Али едно е факт, ќе биде и те како потешко и поисцрпно за разлика од турите низ Африка што беа.

За најтешка етапа се смета 10тата, кој ќе се вози низ најсуровата пустина Атакама ...

Одвај чекам да почни кај сакат нека возат важно е да се гледа нешто на тв.

Добро бе луѓе точно е дека годинава ќе го нема духот на Дакар, ама сепак и оваа не е лошо.
Како и да е, најверојатно ни наредна година нема да го има правиот Дакар, туку ќе се вози рели низ Европа кое по 2 години ќе се нарекува Рели на Европа, а ова Американсково од наредната година ќе добие нов назив. За 2 години Дакар се враќа на старите патеки.
Ова е тоа што јас го имам како информација, доколку грешам, поправете ме.
:helou:

Работнички - Ѕвезда. НБА.
Бразил - Парагвај. Африкански куп на нации.
Копенхаген - Хамбург. Пехчево...

На Еуроспорт ја даваа трката одприлика низ какви предели ке се вози, и тоа што забележав беше одлично. Возачите ке имаат многу проблеми...многу гуми ке бидат избушени, ке биде тешко, можеби ке биде најтешкиот Дакар во историјата.

Иначе мој фаворити на Дакар се Хируоши Масуока и Гордон со хамерот :)

JBG francuzite napraia golema panika i sega go nema pustinskoto vozenje
ali kako sto rekoa nekoi clenowi pogore barem ima sto da se gleda

Лел го заборајв за прв пат, сиве години го пратев ама сеа неам ни време . Иначе поинтересна ке е оваја релација, со повеке типови на подлога, ама сепак Дакар си е Дакар :wink:

и јас мислев дека ќе биде глупости откако смени континентот, ама после неколку етапи што ги гледав сменив мислење, но сепак бар да го смениле името Дакар неиде:toe:
Почна да се гледа суровата страна на ова рели зошто денеска беше и официјално објавено за првата жртва годинава Францускиот моторциклист Паскал Тери:(
потврдена информација...
http://www.makfax.com.mk/look/novin...n=2&NrArticle=137108&NrIssue=865&NrSection=30

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom