Да се погазиш себеси за љубов?

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?

zasto da ja svatam taka temata,koga ne e takva?vo temata se zboruva za par koj veke e vo vrska.
taka da,ako nekoja ja sakam mnogu,najverojatno vredi za da se potrudam okolu zaednickata sreka.
a inaku na toa sto ti go zboruvas,SEKOGAS i toa bez isklucok sum uspeal da ja osvojam taa sto me ignorira i na koja "navodno"ne i se dopagam,ima milijarda nacini kako da i se dopadnam,e sega koga ke uspeam vo toa(da ja osvojam),i vrakam za se.ova go zboruvam od licno iskustvo.

Значи немојте со бош муабети... Ова болдираново е вистина! СЕ ЗБОРИ ЗА ВРСКА! Ако некоја не ме рецка пред да се деси нешо (врска и слично) кој кур ке трчам по неа... ЗНАЧИ АКО ВЕЌЕ СТЕ ВО ВРСКА!!! Само алекс67 ја сваќа темата... за жал...

zasto da ja svatam taka temata,koga ne e takva?vo temata se zboruva za par koj veke e vo vrska.
taka da,ako nekoja ja sakam mnogu,najverojatno vredi za da se potrudam okolu zaednickata sreka.
a inaku na toa sto ti go zboruvas,SEKOGAS i toa bez isklucok sum uspeal da ja osvojam taa sto me ignorira i na koja "navodno"ne i se dopagam,ima milijarda nacini kako da i se dopadnam,e sega koga ke uspeam vo toa(da ja osvojam),i vrakam za se.ova go zboruvam od licno iskustvo.

Сеедно и да станува збор за врска. Јас на почеток би се потрудила но не и понатаму.
Едноставно не можам со сила да терам некој да ме сака.

Тоа е тоа, затоа секој си има различно мислење

Сеедно и да станува збор за врска. Јас на почеток би се потрудила но не и понатаму.
Едноставно не можам со сила да терам некој да ме сака.

Тоа е тоа, затоа секој си има различно мислење
e ova e veke drugo.na covek so sila mozes da mu zemes,a ne mozes so sila da mu dades.

Ако сум во врска, значи сум влегла во неа со причина, ме рецкал и се тоа, и ќе се погазам изгледа да дури и ако ме игнорира, нормално ако верувам дека и покрај неговото глупаво игнорирање, сепак му значам нешто...Е сега до кога ќе се газам хехе, не знам, сигурно додека :nesvest:

Не знам, има луѓе кој што тоа им е филмот, но за поголем дел од обичните смртници не верувам дека имаат глем праг на толеранција за вакви мазохистички побуи...па ни јас.

Bi se pogazile li sebesi za partnerot sho go sakate nenormalno mnogu iako toj sve sho prai e vi vrakja so ignoriranje i zabelezuvate deka ne mu e griza za vas ni priblizno kolku sho vi e na vas za nego?

Погазување не баш. Ама толерирам прилично многу, и си ќутам, си собирам се во мене, се нервирам, особено кога гледам дека јас се трудам, а него не го боли цеф. Како и да е...да се погазам себе и она во кое што верувам - не, не се случило, а не верувам дека ќе се случи.

Не фала! Доста ми е што светов ме погазува! Но тука е универзумот нели?:icon_lol:
Како прво невозможно е да го сакам ако ме игнорира? зошто би го сакала? Заради плочките на стомачето, црната коса и длабоките кафеави очи на кои очајно ќе се обидувам да им привлечам внимание? Ноу танк ју! Му ги иам!
Како да му посветам дел од своето битисување(иако сега за сега недокажано:pos:)на некој на кој не му е грижа за мене!
Не, јас во љубовта милувам да си играм на-ти-го дај-ми-го! Ако прифати ке си ги подаваме цигличките и ке испадне нешто на крај под кое ке застанеме и двајцата, макар и мала трошна колипка!

Не уживам во патила, така да партнерот кој ме игнорира или ич не му чуе за мене, многу брзо по ова мое сознание ќе престане да ми биде партнер.
Нема поента да се остане во врска во која нема фидбек.

Јас сум таква личност што не поднесува пораз ама ни не се понижува за да добие нешто што би го добила и на друг начин(па и од некој друг).Значи НЕ,не се понижувам,на љубов враќам со љубов,а кога нема љубов од другата страна - нема ни од мене.

Не уживам во патила, така да партнерот кој ме игнорира или ич не му чуе за мене, многу брзо по ова мое сознание ќе престане да ми биде партнер.
Нема поента да се остане во врска во која нема фидбек.

i tek togas ke patis najveke,ama od samata sebe,a ne od nego.a tek pa koga ponatamu ke svatis deka barem malku da si mrdnela so maliot prst rabotite bi bile poinakvi i mnogu podobri.ama sepak ti si znaes.

Јас сум таква личност што не поднесува пораз ама ни не се понижува за да добие нешто што би го добила и на друг начин(па и од некој друг).Значи НЕ,не се понижувам,на љубов враќам со љубов,а кога нема љубов од другата страна - нема ни од мене.
i nema ni da se potrudis ZASTO nema ljubov od drugata strana?a mozebi e do tebe.

Да:pipi:
Се погазив себе си,го погазив сето она во кое верував дека никогаш нема да го направам,за никого на светот.И уште сум жива,со истиот партнер кој некогаш за малку ќе го изгубев.Борба до крај за личноста која ја сакам повеќе од себе си и не ми е срам да признаам дека некогаш сум била на дното.Тогаш кога е најтешко,тогаш треба да се бориш со себе си и се останато,зошто ако не преземиш ништо,ќе го изгубиш човекот за секунда.Секој има кризи и во врска и во глава,но треба да се надминат.Ако не успееш,барем ќе знаеш дека си дал се од себе и со крената глава ќе продолжиш понатаму,можеби некој ќе го цени тоа.

Да:pipi:
Се погазив себе си,го погазив сето она во кое верував дека никогаш нема да го направам,за никого на светот.И уште сум жива,со истиот партнер кој некогаш за малку ќе го изгубев.Борба до крај за личноста која ја сакам повеќе од себе си и не ми е срам да признаам дека некогаш сум била на дното.Тогаш кога е најтешко,тогаш треба да се бориш со себе си и се останато,зошто ако не преземиш ништо,ќе го изгубиш човекот за секунда.Секој има кризи и во врска и во глава,но треба да се надминат.Ако не успееш,барем ќе знаеш дека си дал се од себе и со крената глава ќе продолжиш понатаму,можеби некој ќе го цени тоа.
bas taka, i nema da ostane vecno da te maci prasanjeto STO AKO...?

Во погоре наведенава ситуација апсолутно не!!!! Има премногу личности одспротивниот пол ,за да губам време наедна која има таков однос со мене.мада со таков однос не би се ни зањубил у неа.
Али во други ситуации, мислам дека би си го ставил срцето пред се. Јебига што да праам романтична душа сум, за љубов се праам ,валда зашо мислам дека е многу потребна да бидеш вистински среќен.
Али она...ПОГАЗИЛ СЕБЕСИ ми е премногу силен збор!

хммм..многу работи се измешаја во темава
засега сум на ставот дека не би се погазила себе си за никој..ама сите ми велат заељуби се сериозно па после ќе видиш
али сепак едно е скроз да се погазиш а друго е кога не те рецка да се влечкаш пак со него..зашто може само му е период и да пробаш да зборниш...али некои екстремности не...имаше некоја тема, во смисла дали би го молеле да остани со вас...такви нешта сигурно не :pipi:

Хммм... Доаѓа моментот на мерење:
- ако ме игнорира, дали сексот е добар? Ако да, значи не ме игнорира. Или пак е толку добра што може да ми понуди добар секс во секое време кога ми е потребен, значи јас сум подмирен, па таа нека игнорира и понатаму.
- ако сме биле долго заедно, дали ми значи тоа што сме заедно во врската толку многу за да променам нешто кај себе, за да ја зачувам? Ако она што треба да го променам е премногу и не можам да си го дозволам - чао пријатно. Од друга страна, ако имаме време на располагање, ќе работам за да создадам повеќе на друг план, така што оваа загуба (да речеме на достоинството) да биде компензирана. Со други зборови, ако треба да дадам нешто (или да сменам нешто), секогаш ќе гледам тоа да биде соодветно искомпензирано и во глобала работите да се одвиваат на подобро.

Значи, оној термин „погазиле себеси“ е пресилен, и според мене. Но секогаш има место за компромиси и за еволуирање и развивање на врската, нормално, ако и двете страни се спремни на тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom