Црвенковски ќе ја консолидира опозицијата

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Денес само Тутунски комбинат Прилеп е задолжен за најмалку 50 милиони евра по домашни и странски (претежно грчки) банки и милиони евра неплатени акцизи. Цигарите се наплатени, а обврските кон доверителите остануваат на комбинатот, а комбинатот е државата. Значи пак буџетските пари ќе ги користиме за санација и покривање на дупките кои државата сама ги направила, а парите се одлеале по приватни сметки. Ако објективно се анализираат актуелните економски движења во државата и крупните капитални прегрупирања, се гледа како едни исти луѓе се кријат зад разноразни титулари и успешни брендови.

A shto znaesh ti za Tutunskiot Kombinat vo Prilep machna dusho?I daleku od Brankova odgovornost nego od period vo 98godina do 2001 godina za vreme traenje od 3godini kombinatot kapitulira.

A shto znaesh ti za Tutunskiot Kombinat vo Prilep machna dusho?I daleku od Brankova odgovornost nego od period vo 98godina do 2001 godina za vreme traenje od 3godini kombinatot kapitulira.

Jas nezanam nishto i zato citiram go citiram:Љупчо Палевски, до пред неколку години еден од најблиските соработници на Бранко Црвенковски, поранешен прв човек на можеби најсилната партиска ќелија на СДСМ, скопската, човек за се чесно и нечесно во партијата....

Jas nezanam nishto i zato citiram go citiram:Љупчо Палевски

E mnogu jak choek si nashol da citirash,da si go citiral Dime Dimeski kje imashe poinkva slika i preglednost na situacija!A toa deka bil chlen na SDSM a potoa delel nechija kelija e znak deka SDSM ne pravel selektivnost vo presudi i pravni gonenja,t.e. se postapuvalo so ednakov arshin,znachi dojde pak na moeto deka SDSM ne pravel selektivnost vo korupcijata i kriminalot.Blagodaram!

поранешен прв човек на можеби најсилната партиска ќелија на СДСМ, скопската, човек за се чесно и нечесно во партијата....

E mnogu jak choek si nashol da citirash,da si go citiral Dime Dimeski kje imashe poinkva slika i preglednost na situacija!A toa deka bil chlen na SDSM a potoa delel nechija kelija e znak deka SDSM ne pravel selektivnost vo presudi i pravni gonenja,t.e. se postapuvalo so ednakov arshin,znachi dojde pak na moeto deka SDSM ne pravel selektivnost vo korupcijata i kriminalot.Blagodaram!

samoUTEPAN, ti si bil nepismen-ne se raboti za zatvorska kelija-tuku za PARTISKA NA SDSM

Љупчо Палевски, до пред неколку години еден од најблиските соработници на Бранко Црвенковски, поранешен прв човек на можеби најсилната партиска ќелија на СДСМ, скопската, човек за се чесно и нечесно во партијата....

Jas nezanam nishto i zato citiram go citiram:Љупчо Палевски, до пред неколку години еден од најблиските соработници на Бранко Црвенковски, поранешен прв човек на можеби најсилната партиска ќелија на СДСМ, скопската, човек за се чесно и нечесно во партијата....[/quote
Е мачна душо ти ли најде на Сиуцид или како го викаја да му кажиш за Тут.Ком.Па таткому таму работел бе и по тоа прашање Сиудад ќе те прегази.Или што вели еден пријател ќе те изеде за појадок.:pos2::pos2:

Е мачна душо ти ли најде на Сиуцид или како го викаја да му кажиш за Тут.Ком.Па таткому таму работел бе и по тоа прашање Сиудад ќе те прегази.Или што вели еден пријател ќе те изеде за појадок.:pos2::pos2:

Pa nemozhe tatko mu na Ganchev shto rabotel vo Sofija da mi kazhe mene chij tatko pominal 35godinin vo tutunski kombinat.Ni fakt ni logika togash mozhe da ima,shto bi rekol eden moj prijatel na drug forum za takvite kako ganchev:smeshni se kako turska la costa!

Pa nemozhe tatko mu na Ganchev shto rabotel vo Sofija da mi kazhe mene chij tatko pominal 35godinin vo tutunski kombinat.Ni fakt ni logika togash mozhe da ima,shto bi rekol eden moj prijatel na drug forum za takvite kako ganchev:smeshni se kako turska la costa!

Кај работеше бе да не го познавам.Можи сум му бил шеф.

Црвенковски: Мојот мотив е да се консолидира опозицијата

Коментари (0)
prazno.gif
prazno.gif
06.02.2009 21:43
branko-crvenkovski-studio1.jpg
Црвенковски: Не го условував моето враќање во СДСМ
Треба да се екипира еден тим од чесни, вредни и способни луѓе кои ќе имаат кредибилитет, новата и модерна програма да ја промовираат пред граѓаните, изјави претседателот Црвенковски прашан што по враќањето во СДСМ.
Најавивте дека нема да пишувате мемоари, доколку се вратите во СДСМ во партијата ве чекаат со раширени раце или и таму е можна битка за шефовското место во опозицијата?
-Во ниту еден момент не го условував моето враќање во СДСМ со некаква функција или позиција. Јас реков дека сум подготвен да се вратам, и дека ќе се ангажирам таму каде што партијата ќе оцени дека е најкорисно и најцелисходно. Ако е тоа лидерската функција спремен сум да ја прифатам. Ако на престојниот конгрес кога ќе се одлучува за тоа се пројават и некои други кандидати, јас тоа ќе го поздравам, почитувам и ќе сметам дека е еден придонес на внатре партиската демократија во СДСМ. Инаку, уште еднаш, мојот мотив е да се консолидира СДСМ, да се консолидира опозицијата во целина, да се дефинира една модерна политичка програма која ќе даде одговор на актуелниве предизвици со кои што се соочуваме. Да се екипира еден тим од чесни, вредни и способни луѓе кои ќе имаат кредибилитет таа програма да ја промовираат пред граѓаните, и се разбира доколку на следните парламентарни избори ја добиеме довербата, да можат потоа и да ја спроведат.
Кој е тој тим од СДСМ со оглед на големата кадровска криза со која се соочува партијата?
-Луѓето се тука. Во СДСМ и надвор од СДСМ. Само треба да ги собереме, а јас верувам дека тоа ќе го направиме. Да ги собереме да ги мотивираме и секој да си го препознае своето вистинско место каде што може најмногу да допринесе.
Во овие пет години додека бевте шеф на државата, не се погодија Бучковски, Шеќеринска, Заев, на лидерското место во опозицијата дали тоа беше некое смислено сценарио за ваше враќање лидерското место во партијата?
-Тоа прашање и друг пат сум имал прилика да го слушнам во некои друго разговори. Значи во целиот овој период, апсолутно, на ниту еден начин не се мешав во внатре-партиските работи. Нити се мешав да помогнам или да одмогнам за изборот на Бучковски, или потоа на Радмила Шеќеринска, или при последната одлука. Нити имав право да го направам тоа, нити го правев. Значи до мај така ќе продолжам да се однесувам до последниот ден. Тоа не е само согласно Уставот. Мислам дека така треба. Се разбира потоа, после враќањето, со цел капаците ќе се вложам во функционирањето и консолидирањето на партијата.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=104080

Леле леле колку се сменил Бранко во изминатите години, па колку наивно интервју, а особено болдираниот дел...
Од денес се ќе му верувам иако 17 години ме ЕБЕ во здрав мозок...
А во демократијата во СДСМ пак ептен ми се врати вербата , едвај чекам да свикат конгрес и поштено да му доделат на Бранко функција...
А он човекот скромен на се би се нафатил...
Народов наш македонски кажува дека оној кој виско лета ниско паѓа...

Народов наш македонски кажува дека оној кој виско лета ниско паѓа...
Бранко два пати леташе високо и два пати падна... Грујо лета уште повисоко, а тоа значи дека и тресокот од земја ќе биде уште посилен!

Па консодилирањето на опозицијата во овој момент е повеќе од потребно !

Верувам дека после убедливиот пораз на претседателскиве ни избори ( ПОРАЗ КОЈ Е ПЛАНИРАН И ПРЕДВИДЕН ОД БЦ) - бране ќе има убава можност, и убедлива причина да направи чистка на неуспешните кадри кои во минатиов период го водеа сдсм (пред се мислам на шекеринска ,макрадули, заев, игор ивановски)
....па ќе се обиде преку создавање на ново јадро кое би било микс од искусни политичари (н.поповски , ханџиски ,ружин) и некои нови млади деца, добри оратори со јасна визија за нова социјална програма - да создаде сдсм со нов имиџ ,кој полека но сигурно ке почне да ја гради довербата кај работниците.
Така мислам дека би се повратила сегашнава опозиција која се наоѓа во нокдаун , што пак сметам е корисно - за зачувување на повекепартискиот систем во државава :)

Бидејќи претходно дискутирав во неопходноста за нова опозиција (и неоходните промени што сдсм реба да ги направи)...се цитирам за да се надополнам , дека не е нужно таа опозиција да биде само СДСМ
Верувам дека сдсм ке зајакне ,но не толку за да се врати на власт (тоа -ако претходно не биде постигнат некој договор со владејачкава партија - за ротирање)

Тука ја гледам можноста на останатите лево-орентирани партии (ако постои некоја која значи што значи тоа) да се здружат во некоја поголема опозициона коалиција и така да бидат зериозна закана за вмро-дпмне ,иначе тешко сами по сами !

Бидејќи претходно дискутирав во неопходноста за нова опозиција (и неоходните промени што сдсм реба да ги направи)...се цитирам за да се надополнам , дека не е нужно таа опозиција да биде само СДСМ
Верувам дека сдсм ке зајакне ,но не толку за да се врати на власт (тоа -ако претходно не биде постигнат некој договор со владејачкава партија - за ротирање)

Тука ја гледам можноста на останатите лево-орентирани партии (ако постои некоја која значи што значи тоа) да се здружат во некоја поголема опозициона коалиција и така да бидат зериозна закана за вмро-дпмне ,иначе тешко сами по сами !

Името на партијата која би била на власт воопшто не е битно. Битно е луѓето да водат про-македонска политика и да ги штитат националните интереси. А името на партијата е ирелевантно.

А со Б.Ц.?

Името на партијата која би била на власт воопшто не е битно. Битно е луѓето да водат про-македонска политика и да ги штитат националните интереси. А името на партијата е ирелевантно.

А со Б.Ц.?

па ја би радо одел со друг...ама нешто слабо има харизматични оратори от тој тип - а бранко ако за нешто го бива, го бива за ораторство!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom