Црвен кармин-кич или тренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Crven karmin! Ednash svetov tolku go "potceni" so prirodnite nijansi i sjajovi za usta , pa sega so vrakanjeto kako trevdovski saka da mu se izvini....
Dobro izgleda na crni devojki , mu dava ushte poveke zavodnicki izgled i sofisticiranost, no ne e za sekoja prigoda.....Poveke bi rekla so vecerna toaleta....
Jas licno, ne go koristam:salut:

Pa vo posledno vreme se poveke i poveke crveniot karin se vraka vo modata.Ima na nekoi devojki sto stvarno mnogu dobro im stoi i im dava zavodnicki izgled osobeno koga se posveceno obleceni.Ali jas licno ne go koristam...ne mi se sviga kako mi stoi

CuCeNcE напиша:
Pa vo posledno vreme se poveke i poveke crveniot karin se vraka vo modata.Ima na nekoi devojki sto stvarno mnogu dobro im stoi i im dava zavodnicki izgled osobeno koga se posveceno obleceni.Ali jas licno ne go koristam...ne mi se sviga kako mi stoi

Па и мала си Маич за црвен кармин:smir:

Crvenata boja mnogu velze u moda ma da i4 ne mi se svigja

...crven-necrven...i nema nekoja bitnost...i taka moz da go "snema" za kratko vreme...i posle ostanua vkusot na usnite...i crvenilo na bradata...znachi crven karmin i crvenilo na bradata i obrazite ide def.

Crveniot karmin u posledno vreme se poveke i poveke se koristi, no ima edna nijansa sto e bas ona crvena, bukvalno oci bode i plus koga ke vidam deka e i glupo oblecena, izgleda stvarno nevkusno i kic, no ima edni mnogu ubavi nijansi na crvenata sto navistina mi se svigaat kako stojat , no samo ako si i prikladno oblecen, posto ne ide na sve crven karmin

За некои е кич,за некои е тренд...секој има свој вкус.На некој му стои убаво,на некој не.
Мене одвратко ми стои било која нијанса на кармин,освен месо боја,а има некои на кои баш им прилега и супер изгледаат.

moda nemoda sekogas si stavam na mene toa sto mi stoi i sto mi se dopaga mene... odvreme na vreme i porano si stavav crven karmin zatoa sto super mi stoi..obozavav odsekogas crven karmin!! a ne sea doslo modata crven karmin i aj sea site so crveni buzi ke setame isti! toa me nervira ovde sto sekogas ide nekoja moda i site isto i obleceni i frizuri i nasminkani.....na sto lici.....treba sekoj da si nosi toa sto si saka i toa sto mu stoi bez razlika dali e frizura dali e sminka ili obleka.....

...aha i bez razlika dali e vo najnova moda ili ne.....

Не знам за црвен, али знам дека обожавам темно бордо и темно лила кармин. И секогаш сум сакала бордо лак. Не ми се свига како стои бордо кармин на темни девојки, пошто дава спротивен ефект, не ги освежува, ги прави постари. А кај девојките со светол тен и со полни усни стои совршено. И не ми се свиѓа на тенка усна црвен кармин. Само една линија
И да, често ставам бордо кармин, посебно кога сум цела во црно облечена, и не го комбинирам лакот со карминот, ниту пак со ташната или штиклите:smir:

Тренд е кога го носат ЖЕНИ на кои им стои.

Кич е кога го носат ДЕВОЈЧИЊА од мерак, а не од лепота.

Ми се допаѓа црвен кармин,ама јас не користам...Мислам дека црвениот кармин е за навечер,а и не се носи со секоја боја,се носи со црна,црно-бела комбинација и сл...

Го сакам црвенкаст онака (благо) но не и премногу дреч зш ме асоцира на курвине по фјумовине и со црвен изљуштен лак:pov:

а додека она првото ми е женстевно и секси дава привлечност:smir:

Има личности на кои супер им прилега и се доволно смели за да го употребуваат. Еднинствено ме нервира кога го носат девојчиња кои изгледаат како недораснати со него.
Не го употребувам, сметам дека не ми одговара и не се чувствувам убаво кога го имам ставено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom