Црвен кармин-кич или тренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми се допаѓа како црвениот кармин ја истакнува белината на забите.

И не е кич ако е со добра комбинација на облека и шминка. Само, ако се стави руж треба да е прееемногу нежно нанесен (речиси незабележливо), бидејќи може да се добие спротивен ефект и наместо да прилега, ќе изгледаш како кловн нашминкан.

И не ми е некако за девојчиња од 15-16 години.

Не користам кармини, туку само сјаеви.. Па и мислам дека не ми доликува на годините да ставам црвен кармин.. Баш и нема да стои привлечно.. Приметив дека црвениот кармин е во тренд во последно време. Речиси секоја втора девојка носи. Убаво стои но ако убаво се искомбинира.. А на плави девојки не изгледа многу убаво... Некако премногу паѓа во очи.. Пренападно доаѓа.. Мислам дека на бринети најубаво стои.

jtm-019941.jpg

Еве за пример..

devil_prada_300x400.jpg

Crven karmin rulezzz ama onli navecer mi e samo prifateno nekako glupo mi e denski
:D

Кога би ставала кармини, изборот би ми бил секако дречка црвено. Ја обожавам црвената како нијанса, уште и пред да дојде модава :bilor: Само што мислам дека не ми е стил, а нема па ни некои пригоди каде што би можела да носам црвен кармин. Значи ми се допаѓа како ми стои, ама само за пред огледало ... За надвор некаде не ...

А за ефекти ги зголемува усните и ја истакнува белината на забите, Дефинитивно :helou: ...

Нејќам никаква шминка што се гледа од 5 километри, па така го нејќам и црвениот кармин ... пренападен ми е и никогаш не би го користела. Повеќе сум за нежни или темни бои на кармин (во зависност од сенката на очите нали), но никако нешто дречливо.
Туку еве да ви доловам преку неколку сликички од познатите фацки, што ми е убаво мене, а што не ...

reeseredlipstick.jpg

Хаос!

gwenstefaniredlipstick.jpg

Лошо.

erinoconnorredlipstick.jpg

Типкава е ужасно грда и претпоставувам дека нема нешто што и стои, но оваа боја на црвен кармин ми е во ред донекаде.

czjredlipstick.jpg

Одлично.

sjpredlipstick.jpg

Добро.

salmhayekredlipstick.jpg

Супер е и оваа боја накај бордо.

И така ... :igra:

normal_P1000175.jpg

Е на девојкава стварно одлично и стои црвениот кармин!

Се надевам дека Весна нема да се налути!:smir:

A be i jas bi i stoel na nea ubavo, se bi i stoelo ubavo, ama sepak ne protpoccitam crven karmin, nekako mene licno mi e nevkus.

Ми го зеде муабетот Real! Само што сакав да побарам која слика да ја ставам тука. На Весна прекрасно и` стои црвен кармин, без разлика која нијанса (сум ја видела и со бордо и со посветла нијанса).

Oкото и јазикот од типов :pos:
41675037pz4.jpg

Moдераторката на Мода и убавина! Е, неее!

Зависи...јас на пример не користам уопште де кармини, али во зависност од комбинација на облека, коса, а и нијансата на црвената боја на карминот може да стои добро...многу добро! :)

*P|nK_G|rL* напиша:
А на плави девојки не изгледа многу убаво... Некако премногу паѓа во очи.. Пренападно доаѓа..

Е ај сеа и ти...
Што, на оваа не и` стои убаво?

AnaBBStephenEastwoodRunways2003-06.jpg

Еве и уште една слика, ма да и не ми е баш најцрвена бојата...
AnaBBStephenEastwoodRunways2003-07.jpg

црвени усни мхмхмх според мене во моментов црвен кармин и црвен лак ми се нешто неописливо секси и бидејки имам бела кожа сакам да ја истакнувам со црвената боја.Факт е дека црвен кармин не му стои на секого баш поради бојата на кожата...Пред некоја година беше страшен кич да носиш црвен кармин но сега сменето е тоа
sade.jpg

Плавуша и црвен кармин и црвени нокти...да може.

Чиста класика е црвениот кармин , јес од зимата е тренд и почесто се гледа надвор но сепак од дамнина бил класси, лично го користам кога како , никогаш не дречи на мене пошо сум како ѓупче црно ....

Црвениот кармин и лак се тренд, но и нешто што никогаш не излегло од мода.Евергрин. Класика. Лесно може да премине во тежок кич ако се ноктите премногу долги или ако си нашлапан ко Индијанец по цело лице. Овие два детала бидејќи се исклучително силни сами за себе, бараат префинетост и минимализам. И да. Црвени балеринки на ноџињата :pipi:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom