Црвен кармин-кич или тренд?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Немам ништо против кармините, не сакам многу јака боја, ама сепак ок е.

Одамна се спремам да си ја подновам мојата шминк-колекција со еден убав црвен кармин но некако сеуште немам доволно храброст за тоа.Мене лично ми изгледа тренди на девојки на кои им стои, а истовремено и кич на девојки кои сакаат да изгледаат тренди па ставаат се и сешто што е во мода без разлика што не им стои.Во секој случај не им стои на тинејџерки т.е на детски лица!Вулгарно ми изгледа!:jaj:

Ставам црвен кармин, најчесто кога сум облечена во црна облека. И не сметам дека е кич :)

Црвен кармин, истакнати трепавици, нежно со тенка црна линија исцртани очи и сосема нежно нанесен руж, па уште ако типката има црна коса ќе се добие прекрасен ефект и преубав изглед, а доколку на тоа се додаде нешто фазла како сенка за очи се добива пренападен изглед, дека на плавушите не им стои црвен кармин и не се сложувам баш .. се зависи како ќе се искомбинира и дали ќе знае да го носи девојката карминот.
И да, носам црвен кармин без разлика дали е во тренд или не .. секогаш кога мислам дека ми одговара го користам и знаете што? Не сум направила утка до сега секогаш сум го добивала посакуваниот ефект :baeh:

Црвен кармин-класика!

ako nekomu mu stoi-zasto da ne.jas licno smetam deka imam mali usni i zatoa ne mi prilega inaku mnogu sum voodusevena koga ke vidam kako i stoi na nekoja devojka,navistina ostava vpecatok na zenstvenost,zensualnost i sharm

Црвен кармин може да биде најкич а може да биде и најшик, најсекси, најсензуален, најпровокативен, најстраствен, најзаводнички, најгламурозен, најНАЈ! Се разбира, дали ќе потпадне под првата или под втората ситуација зависи од тоа како е укомпониран во целокупниот изглед - гардероба и детаљи, и севкупниот стил.
Ја лично го обожавам!

Garfield напиша:
Е ова е појако од мене. Морам. Извини Трилијане, ама сите ли бре попој и клисари се такви? Или злоставуваат деца или ставаат кармини или ги јадат кармините, аманте бре, после сакате некој да ви верува на проповедите.
Искрен сум барем,биди и ти искрен,раскажи дека ко мал си облакал хулахопки и штикли од мајкати и со саати си се фрцкал пред огледало!:smir::):)

Никако, јас само од братучетките тангаите им ги мирисав и им ги криев за да мораат да излезат од купатило голи, па послем да :drk::drk:дркам на нив, а бе реков јас дека морафф да се пошегувам, нели нема лутиш. :smir:

Него да се вратиме на темата, мене лично не ми се допаѓа кога ќе видам некоја со јак црвен кармин. Мислам дека е кич.

Зависи од нијансата

Cutie напиша:
Зависи од нијансата
Па каква нијанса сакаш де?Светла, темна, дречлива? Биди поопширна, образложи.
Да не те маваат по прсти додека куцаш на тастатура?:)

Скулгрл напиша:
Па каква нијанса сакаш де?Светла, темна, дречлива? Биди поопширна, образложи.
Да не те маваат по прсти додека куцаш на тастатура?:)
Ако ја маваа по прсти повеќе ќе напишеше, инаку темава е глупа, па од се зависи дали ќе биде кич или тренд. Тоа подразбира:облека, боја на коса, веѓи, трепки, пудра, мудра и шо ти ја знам таму.

јахутерминал напиша:
Ако ја маваа по прсти повеќе ќе напишеше, инаку темава е глупа, па од се зависи дали ќе биде кич или тренд. Тоа подразбира:облека, боја на коса, веѓи, трепки, пудра, мудра и шо ти ја знам таму.
зошто глупа? абе ајде...која ти е тебе интересна? каладонт,абука на работи кои ги сакам и тие од играчница нели?
ако не ти се свига не пишувај...

патем во првиот пост на темава кажав дека не стои црвен кармин на плавуши али кога ја видов кристина агилера со црвен кармин сосема ми го смени мислењето...видете колку е преубава!
plavooki-holivudski-ubavic-01.jpg

Abe na mene nemam nikogas staveno crven karmin, ali znam na drugarkami i stoi mn jako. Plavusa baska crven karmin koga ke se sredi koga ke napravi frizurce, ke se nasminka, ke s ufirca TOP

Da kic e ako se nosi denski so garderoba sportska a sum videla takvi kombinacii niz grad mnogu, crven karmin odgovara so samo iskluitelno elegantna I VECERNA GARDEROBA i e isklucitelen za kombiniranje ama ocigledno toa mnogu luge ne go pocituvaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom