Цртање

• Креатор на темата Креатор на темата street chic
  • Време на започнување Време на започнување
Јака ствар е цртање!Цртам пресеци,основи свашта ама ми се лоши некад коа има многу коа неам време :)

После 3 години фаќам молив у рука, па викам ајде да споделим со вас што зафрши пред 15 мин...

:helou:

Одлично ... ми се допаѓа текстурата. Лично не би прекинал, малку би го доработил светлото, поточно сенките кои не се баш конзистентни, очите ... во секој случај ако ти си задоволен со резултатот а нели тоа е најважно супер е и вака.

На наставничката по Физика на таблата и ги цртаах тии скиците и се си имаах 4 или 5 :)

Јас цртам кога имам време, пред се со маслени бои од икони па се до надреализам.Ја скм и наивата,Ван Гог,Пикасо,Дали..
Цртањето ме релаксира. Сам ги правам рамките,платното,импрегнација и препаратура.
За жал сега немам баш доволно време за се што сум почнал да го завршам ( сликите).Единствено ќе морам да го завршам Св.Никола...:smir:

Јас цртам кога имам време, пред се со маслени бои од икони па се до надреализам.Ја скм и наивата,Ван Гог,Пикасо,Дали..
Цртањето ме релаксира. Сам ги правам рамките,платното,импрегнација и препаратура.
За жал сега немам баш доволно време за се што сум почнал да го завршам ( сликите).Единствено ќе морам да го завршам Св.Никола...:smir:
стави некои слики да видиме шо сликар си....

pg_706197900.jpg

pg_1171952986.jpg

Не сум некој сликар.

pg_706197900.jpg

pg_1171952986.jpg

Не сум некој сликар.

Ооо брат само да се од тебе нацртани, оти и јас знам така да ги прецртувам :) иначе на дзидот имам нацртано знакот на милан ама не е довршен ке го постирам после :)

Ооо брат само да се од тебе нацртани, оти и јас знам така да ги прецртувам :) иначе на дзидот имам нацртано знакот на милан ама не е довршен ке го постирам после :)

Кажи ми ја причината зошто би те лажел ?
-Јас реков дека јас сум ги цртал , божем некое уметничко дело се па ќе лажам.

Уживам да цртам во масло, комплет со припрема на рамка,платно,импрегнација и препаратура.:smir:

Кажи ми ја причината зошто би те лажел ?
-Јас реков дека јас сум ги цртал , божем некое уметничко дело се па ќе лажам.
Абе од твоја рака се нацртани, ама се прекопирани, то ест гледани, про кажано со користење на референца.

Право да ви кажам, имам дигителен апарат, кој го користи внукот, но ве молам да ми кажете како да ги префрлам сликите, кои ги цртам и ќе ги снимам, од апаратот во форумов - однапред сум Ви благодарен!.Патем ми се допаѓаат и слики од надреализмот како оваа:bilokojzbor:Тоа е тоа.
Чекам одговор!

Jas crtam so akvarell, ulje, gouach, ili so grafiti. Koj saka mozje da pogleda na mojot profil. Inaku crtanjeto mi pricinuva golemo zadovolstvo, a ima imalku efekt da se zaraboti malku pari.:helou:

Jas sum golem Fan von August Macke(germanski umetnik), i povrkje dela od nego imam nacrtano. Tie go krasat mojot stan.Pozdrav. :wink:

Ви кажав дека ке постирам со мојот цртеж на ѕидот :)

imgp0976x.jpg

Еве што имам нацртано на ѕидот, само ми фали уште ѕвездата и буквите од доле ги избришав не ми се допаднаа од ново ке ги нацртам :) Сам нацртав со права рака гледајки од оваа крпа :)

spa0252.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom