Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Не си ме сфатил што сакам да кажам, а можда не ни можеш.
Каков Среден век, какви бакрачи.
Ne be druze, ti si toj sho ne sfakja tvoeto mislenje deka zhenite vo Amerika ja imale komandata e netochno, a analogno na toa site raboti ponataka kazhani ti se besmisleni.

Delumno si samo vo pravo deka mazhite se prirodno agresivni vo borba za dominantnost, samo taa borba ne e so zeni, nikade vo priroda mazhjaci ne se borat so zhenki za dominantnost, tuku so drugi mazhjaci. Ama koga nekoj ne e sposoben za toa, kje ja tepa zhena mu, majka mu, kjerka mu baba mu, kje istura frustracii na niv a vie tuka ke si relativizirate

Ne be druze, ti si toj sho ne sfakja tvoeto mislenje deka zhenite vo Amerika ja imale komandata e netochno, a analogno na toa site raboti ponataka kazhani ti se besmisleni.

Delumno si samo vo pravo deka mazhite se prirodno agresivni vo borba za dominantnost, samo taa borba ne e so zeni, nikade vo priroda mazhjaci ne se borat so zhenki za dominantnost, tuku so drugi mazhjaci. Ama koga nekoj ne e sposoben za toa, kje ja tepa zhena mu, majka mu, kjerka mu baba mu, kje istura frustracii na niv a vie tuka ke si relativizirate
Токму ова го мислев, кога зборев за насилност и доминатност. Можеби требаше пошироко да објаснам. Секако дека некој ќе ме сфати оти подржувам насилство кон жените или некоја слична глупост.
Непредизвикана насилност кон жените или послабите (децата, старите лица...) - у никој случај.

Природно е мажите да бидат понасилни и подоминатни - тоа го реков и сметам дека секој маж, у крајна линија, треба да е спремен за насилство. Таква е природата на реалноста. Мажите и жените не се исти у никој случај. Заради тоа едните се далеку посоодветни за едни работи, а другите за други.

Токму супериорниот физикус, но и ментална состојба е императив мажите да ја водат играта и тоа доаѓа со огромна одговорност, а не само со некакви си претпоставени повластици.

Мажите ја водат играта, но мажите водат и во умирање (од работа, криминал, болести...). Мажите водат на планетава и во полош живот, посуров општествен третман и тн. Затоа, на пример, жените кои покушаваат вистински да живеат ко мажи, потоа имаат емотивни, ментални проблеми кои често завршуваат со самоубиство.

Модерното западно општество, од пред деценија отприлика, својски се труди идеолошки да ја поткопа оваа, со милениуми утврдена, реалност и затоа деградира.
Примери, миљарда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom