Crash Team Racing Nitro-Fueled

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Една од ретките игри на која сум експерт, и тоа со Пура најбавниот лик во цела игра :angel:

Ela na novata bidi expert... :D

Ja zemav za 4kata koga bese na popust, stegnata igra plus nostalgija e epten winning combo za prodazba. Ama mnogu pomalku ja igram od sto ocekuvav, zenska mi i brat mi epten gi pleskam i e dosadno a na prevrtuvanje mi e teska i zamara... Mora da driftas na sekoe kosence i da skoknes na sekoja ugornina za da imas sansi. Online ne ni pomisluvam da se trkam. Intteresni se i deathmatch i capture the flag no ne mnogu dolgo...

Neka se namalat merkite pa ke probame so drugari 4ca ili 6 dusi na nekoj 60" ili projector, letovo so pivo... Preku kur od fifa posteno. :D

Што е најдобро да се симне за ПЦ да каже некој, не сум во тек?

На PC можеш само CTR од PS1 преку PSX емулатор.
За Nitro Fueled ќе почекаме веројатно уште месец дена.

Ela na novata bidi expert... :D

Ja zemav za 4kata koga bese na popust, stegnata igra plus nostalgija e epten winning combo za prodazba. Ama mnogu pomalku ja igram od sto ocekuvav, zenska mi i brat mi epten gi pleskam i e dosadno a na prevrtuvanje mi e teska i zamara... Mora da driftas na sekoe kosence i da skoknes na sekoja ugornina za da imas sansi. Online ne ni pomisluvam da se trkam. Intteresni se i deathmatch i capture the flag no ne mnogu dolgo...

Neka se namalat merkite pa ke probame so drugari 4ca ili 6 dusi na nekoj 60" ili projector, letovo so pivo... Preku kur od fifa posteno. :D

На работа ја превртев и на хард веќе ги тепам без проблем (хард на новата се многу појаки него на старата). :D
*се фали

Обавезно возење под дрифт цела стаза, дури и на прав пат, за да се одржат резервите и брзината. Air-brake на некои места е доста корисно. U-turn исто, но ова е најтешко за совладување. Кратенките исто мора да се знаат сите, пошто има некои значително кратат.
Кога ќе ги совладаш овие, веќе ќе можеш и онлајн да конкурираш на оние што цела стаза ја возат под blue fire.
На acceleration мод возам.

За тие што не знаат, еве што blue fire :D Пред втор круг почнува

Btw 4 играчи е максимум што може на едно Сони. Ама прејак ќотек паѓа и со четворица, ракети, струи, саати :D

на Windows ја играв и јас преку емулатор само неможам да го најдам сега..ја отепувавме од играње на пс1 беше подобра од пс2..мултитаб и четворица се играше :)

Оваа е една од оние игри што е забавна и за гледање, немора да ја играш :D . Може некои нема да се сложат но мислам дека ова е најдобрата картинг игра на било која платформа, ја имам пробано и Mario Kart 8 Deluxe но CTR е на сосема друго ниво ми се чини. Читав дека е овој римејк е доста потежок од оригиналот, одлично е што има и онлајн ма да ја не би играл тоа пошто на тоа ниво неможам да бидам, има јаки играчишта а не сум некој компетитивен тип ќе ме разбијат како бугарска скупштина :D

Ја само 1в1 ја имам играно, оваа пошто може онлајн со една поголема собиранка би можело и осуммина да играат една стаза, тоа би било доживување :)
Автоматски споено мислење:

на Windows ја играв и јас преку емулатор само неможам да го најдам сега..ја отепувавме од играње на пс1 беше подобра од пс2..мултитаб и четворица се играше :)
Емулаторот се вика ePSxe, ги имаш и за ПЦ и за Андроид и за Линукс и за Мек.

Играва ти е тешка како да си убацил Фифа професионално ниво ....

Играва ја дупнував од играње на ПС1. Сега ко си купив ПС4, прва игра (освен ФИФА 2020 што дојде со ПС4ката) што ја купив беше оваа. Ја купував на старо, сум одел по дожд 1 сат пешки да се најдам со батето, од шо неможев да чекам еден ден да преврни.
Мислев дека толку сум јак, шо онлине че ги мачкам сите ко мармалад. Сите скратени патишта ги знам во сон. Арно ама, ко почнав онлине да играм, УБЕДЛИВО последен секој пат. Рекорд ми е 4то место.
Башка, не е ко фифа, да почниш одма онлине да играш. Овде треба да чекаш 8 души, па дури дојди 8миот че се откажи 5 тиот... и ја баталив.
Ако сака некој, да се тркаме бујрум, ако можи онлине (и за фифа сум ако сака некој)

Играва ја дупнував од играње на ПС1. Сега ко си купив ПС4, прва игра (освен ФИФА 2020 што дојде со ПС4ката) што ја купив беше оваа. Ја купував на старо, сум одел по дожд 1 сат пешки да се најдам со батето, од шо неможев да чекам еден ден да преврни.
Мислев дека толку сум јак, шо онлине че ги мачкам сите ко мармалад. Сите скратени патишта ги знам во сон. Арно ама, ко почнав онлине да играм, УБЕДЛИВО последен секој пат. Рекорд ми е 4то место.
Башка, не е ко фифа, да почниш одма онлине да играш. Овде треба да чекаш 8 души, па дури дојди 8миот че се откажи 5 тиот... и ја баталив.
Ако сака некој, да се тркаме бујрум, ако можи онлине (и за фифа сум ако сака некој)
Би ти правел друштво,но антипатична ми е играва веќе,боље ми е фудбал менаџер коа одмарам ....Затоа ја продавам :)

Јас прв пат ја изиграв Mario Kart пред некоја година кога го купив Свичот и баш добро ми легна али онаа забава во играчница на РЅ1 со мулти-тап, 4 рачки и СТR мислам дека никоја друга игра не можеше да го понуди тоа време.

Главната причина зошто повеќе се игра Crash кај нас е поради тоа што секогаш плејстешн била примарна конзола, не знам дали постоеше играчница кај што можеше да се игра и на нинтендо. А во светски рамки мислам дека МК е за нијанса попопуларна. Јас ги имав и двете на Свичот и двете беа одлични игри али пре би ја одбрал МК8 само затоа што Мario секогаш ми бил поомилен лик од Crash Bandicoot. [emoji38]

Марио имаше повеќе време да се етаблира, душа му вадевме на Нинтендото со него. Од тогаш наваму немаше или мал беше бројот на пиратски конзоли од Нинтендо каде што можеше масовно да се игра Марио, тука Сони со Плејстејшн настапи на сцена и го пополни тој простор, си најде простор и Краш и мене некако по драг ми е од тогаш наваму. Секако и двете игри се добри, но секој си има по омилена.

Ripoff на Mario Cart, исто како што Краш беше рипофф на Марио со лоши контроли.

Реално за мене Марио има по лоши контроли, секогаш прво зима залет, забрзува... и марио карт зеле инспирација од Wacky Races па што, ако први не смислиле нешто тоа не оди по дифолт полошо од претходното. У секој случај и марио и краш го популаризираа карт жанрот.

Главната причина зошто повеќе се игра Crash кај нас е поради тоа што секогаш плејстешн била примарна конзола, не знам дали постоеше играчница кај што можеше да се игра и на нинтендо. А во светски рамки мислам дека МК е за нијанса попопуларна.

Не е МК попопуларна игра, нека не ве лажат Американците.
Оргиналниот Плејстејшн се продал во 102 милиони примероци ширум светот, додека ривалската конзола Нинтендо 64 само 33 милиони од кои 20 милиони само во САД... затоа тие толку ја воздигнуваат Марио Карт, во остатокот од светот CTR била попопуларна.

Ги имам играно двете и CTR и Марио Карт 64, иако Н64 е појака конзола, сепак разликата во овие две игри е небо и земја.

Не е МК попопуларна игра, нека не ве лажат Американците.
Оргиналниот Плејстејшн се продал во 102 милиони примероци ширум светот, додека ривалската конзола Нинтендо 64 само 33 милиони од кои 20 милиони само во САД... затоа тие толку ја воздигнуваат Марио Карт, во остатокот од светот CTR била попопуларна.

Ги имам играно двете и CTR и Марио Карт 64, иако Н64 е појака конзола, сепак разликата во овие две игри е небо и земја.

Пиратерија бе другар и јас имав пс1 убаво вика он пс1 секаде го имаше во играчници све пиратски
иначе ЦТР продани 2.5 милиона копии во споредба со Марио карт 64, 10 милиона копии
Цела европа имаше чипуван пс 1 затоа и толку голема продажба имаа плејстешн

Ја знаеше некој финтата со навалувањето на ПС-то на една страна, најчесто ја подигаш десната на конзолата за да чита подобро, или само кај мене тоа функционираше :D

Back
На врв Bottom