CN – Народна Република Кина

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.751
Поени од реакции
12.774
немој те молам сега ке дојде оној Јени ли беа Јуани ли, кој ќе ги трпи, не ги закачај
Почекај сега ќе пише дека Афд се нацисти, а ваму вика убаво правел Израел што го чистел исламот. А Афд дури и помеки се за разлика од Израе.
Посамоубиствен член нема од ликот.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.411
Поени од реакции
5.119
Почекај сега ќе пише дека Афд се нацисти, а ваму вика убаво правел Израел што го чистел исламот. А Афд дури и помеки се за разлика од Израе.
Посамоубиствен член нема од ликот.
па затоа ти велам остави ги

со нив само со графика полесно им влегува

Член од
30 јануари 2014
Мислења
843
Поени од реакции
554
Се случи нешто неочекувано. Кина „почна да печати пари„, т.е. тоа оди под името стимулација на стопаснството или нешто слично. Т

За малку ќе ми пројдеше а да не забележам, гледам нешто акциите летнаа во небо.оа не личи на Кина, барем досега беше незамисливо. Барем за мене, неколку тпа што ги следам на Твитер баш тоа и го репдвидоа уште летото. А што немам едно пола милионче и јас да шпекулирам малку :)

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.751
Поени од реакции
12.774
Реална алтернатива во моментов е само златото. Претпоставувам затоа сите купуваат тони и тони.

За друго ќе видиме.

Но, да се вратиме на мубетот за Кина и проблемот со недвижностите и сега со банките. Ова може да биде економска бура за Кина, посебно заради фактот што кинеската бирократија си има обичај да ги пика проблемите под тепих се дури не се премногу видливи. Па, после ќе почнат да апсат лево десно и да ги судат на смрт.
Поминаа неколку месеци Тенеке, ќе можеш да објасниш сега дали се случи бурата која ја предвиде? Повикувајќи се на гзхартија масмедиуми и нивните идеи западни но нели не не фалш податоците од Кина?

Како помина? Осудија некого, запалија жив, изедоа ?

Абе уште паметот не ви иди :D

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.447
Поени од реакции
27.244
Поминаа неколку месеци Тенеке, ќе можеш да објасниш сега дали се случи бурата која ја предвиде? Повикувајќи се на гзхартија масмедиуми и нивните идеи западни но нели не не фалш податоците од Кина?

На Тенеќе “утка” му е средно име.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.419
Поени од реакции
18.342

Како што гледаш економијата и не му е баш најдобра, Кина почна да печати пари.

Дали некој ќе оди курбан ќе видиме. Кина си има голема бирократија и се разбира корупција, што со време многу се таложи, па сега како што викаа во Гола кожа, 'долази време ќорке'.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.307
Поени од реакции
24.425

Дали некој ќе оди курбан ќе видиме. Кина си има голема бирократија и се разбира корупција, што со време многу се таложи, па сега како што викаа во Гола кожа, 'долази време ќорке'.

duri i USA propaganda vika im odelo dobro i spored ocekuvanjata :toe:

nego kako mu odi na ostatokot na svetot pogotovo na zapad?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.447
Поени од реакции
27.244

Ти треба да одиш да предвидуваш утакмици, кој се клади обратно од тоа што си го рекол, пари ќе напраи.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.307
Поени од реакции
24.425
Ако најголемиот купувач наместо од Скопска пивара, почне да купува од Прилепска пивара, кој ќе наебе?
bafi a koj proizveduva pivo po slicna cena kako kinezite u denesno vreme...

eve glup primer, lupam daj mi nozici, strafciger i pegla sto druga drzava ke prozivede za slicna cena... da skratime, ne postoi.
Автоматски споено мислење:

Не збориме де за џиџи миџи, ама не збориме ни за нешто специјално единствено што само Киензите го произведуваат. Затоа ти дадов пример за нешто лесно заменливо, Скопска пивара и Прилепска пивара. Еве место прилепска нека е некоја Бугарска. Ако главниот купувач реши да купува од бугарската, Скопската ќе настрада многу повеќе, а не купувачот.
Ти напиша кој од кого бил зависен, јас пробав да ти објаснам дека Кинеските производители се повеќе зависни од јенките, се додека јенките ги имаат парите.
Твојава логика ја имаше членот не сум јас, а и други во темана за Брегзит.
nesto kako na primer rare earths sto se korsiti vo elektronika a kina 90% go drzi toj pazar? bez koj ke nema ni apple ni samsung? za takvo nesto zboris?

ili za solarni paneli, baterii i red drugi raboti?

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.751
Поени од реакции
12.774

Ајде да видиме. Ете научени од претходната твоја проценка базирана на западните приказни .

Kajgana Shop

На врв Bottom