- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.477
- Поени од реакции
- 5.214
Чекај сега, знаеш ли каков анархист сум или не знаеш? (стојам ја така покрај тахито и налетува екипа Јеховини, и започнува а мене не ми се слуша па им велам јас сум агностик, а тој главниот од Јеховините, а чекај а што е тоа? ..така нешто и моја @Bafra да не си и ти у таја група?)Овој не сум го слушал до сега (оти работел за Голдман Сакс, колку ете време да помине), ама има интересни објаснувања (за кина, елитата).
@Таксист сликовито објаснување, како за тебе, па стварно не си ми јасен каков анархист си ти, што се палиш на ваков тоталитарен режим .
Да бидам искрен имав дилема за тоа со каков профил на... си имам работа и коа видов со кој и каков извор се периш работите ми станаа појасни.
Мислев да замолам за повеќе појаснување ама веќе нема потреба, доволно е.
Хм, голема промена се случила кај тебе од Холивуд на Боливуд!Koga ke razmislam podobro, indijcite zieat vo smet, se banjaat, perat i pijat od voda vo koja gi ostavaat svoite leshevi, i pak nemalo vakva pandemija u moderno vreme od tamu da izleze
Добро е барем не ги мешаш Индијанците со Индијците, а многу се слични верувај ми.
Грешиш, типот е МАГА по убедување, а процесите-работите му се јасни но само од аспект на МАГА, останатите ги смета за тупи и глупи, никако не може да свати и прифати дека се е дијалектика, се е во движење никогаш немало и нема да има од во место, дека сето тоа е само илузија.Гледам дека многу работи ти се нејасни и несватливи но се надевам дека со тек на времето ќе ти се разјаснат.Еве ти само еден мал дел:https://www.youtube.com/watch?v=lhT0xd_uqoM
Западот ја воздигна Кина? значи бескруполозната експлоатација од сега натаму ќе ја викаме воздигнување, еве и од тебе еден придонес!Дека Кина западот ја воздигна Ок, ама тоа со војната и Русија за експлотација не ти држи вода, бидејќи и така си ја експлоатираат, преку руските олигарси. Не знам зашто овој дел не го гледаш/ признаваш... Никаква опасност не им е Русија, ни на воено ни на економско поле.
Засрем не се учи за војната помеѓу Кина и СССР, кој доби по носот, како заврши сето тоа, за денес да имаме сосема други односи и релации помеѓу овие две земји. Кина сигурно е во договор со МАГА тие од една страна да и воведат санкции на РФ за да тие ја експлоатираат Русија преку руските олигарси, а да не беа руските олигарси на нивно место ќе беа западните олигарси и тие немаше да прават експлоатација ами ќе се водеа од пазарните законитости .... Да, никаква опасност не им е Русија се гледа тоа не мора да се повторува имаат заеднички настап и интереси на многу полиња (РФ им продава софистицирана технологија а Кина плаќа со стока за широка потрошувачка - класична пазарна регулатива ), така е денес како ќе бидне утре ќе видиме.
4Д Портокалико ќе ја пебедел Кина, е оваа е веќе загрижувачка состојба, додека првите 3 кинески банки имаат повеќе капитал од ММФ+СБ+ други банки, ти и уште некои се-уште веруваат во МАГА и слични глупости, абе луѓе заврши таа епизода имаме нова реалност нов меѓународен поредок се воспоставува алооооо, тука ли сме? вака гледано од страна, ако 4Д-Портокалот успее да започне војна (ја нападне Венецуела или Иран) и на тој начин избегне граѓанска војна, тоа ќе биде негов најголем успех (за сега не му оди добро вчера имаше 17.000.000 отпуштања од работа - тоа е е веќе добра бројка од која понатаму може да се очекува анархистички настап! ).Дефинитивно си во право дека не ми се јасни, ама твоиве работи што ги пишуваш.
Што сакаш да кажеш со овој клип, дека Трамп нема да ја победи Кина ... дека елитата префрлила капиталот таму и Америте ќе банкротираат ли... Ако капиталот го носат во Кина, тогаш ќе имаш зголемена понуда на долари, толку голема што доларот ќе изгуби многу од вредноста, а не ја губи, напротив се бараат дополнително долари...
Зашто се мислам дека не знаеш англиски ... Ништо страшно, ниту навредливо, туку на тој начин немаш доволно информации, за да ги споредиш дал се вистина и дал држат вода.
Ај можда другпат ќе дознаеш врска фед и војската, па ќе ми одговориш.
Не се навредувај и јас имам од сетот за вода
Ако тој не знае англиски еве ти биди од полза па преведи нешто доста со дисквалификации ти не знаеш јас знам!
Еве и јас не знам англиски, германски, француски, кинески и руски и што треба сеа да правам, да се окажам од таксирањето ли?
Не се плаши не се бој, само по еднаш се чипира!VISTINATA E 5G ZNAM JAS SAKAAT DA NE CHIPIRAAT
Толку многу се грижиш за правата на Пандите, на мечките, на носорозите и другите, зошто не покажуваш барем малку емпатија и кон SARS Cov2, не заслужува ли и тој да биде слободен и да се развива слободно?
Инаку во право си се докажа како настнал вирусот од лилјаците било, еве го доказот!
------------------------
Кога ќе стане јасно дека сите оние кои се против хегемонијата, доминацијата и експлоатацијата на декадентниот запад не се по автоматизам за Кина Русија или кој и да е друг, ......... а дека на моменти изгледа така е затоа што само тие две земји отворено се спротивставуваат на тој таков и полуден запад (па погледнете ги сите земји погледнете ги нивните влади и елити сите пеат исто како да имаат иста глава, сте се запрашале ли зошто е така?), ........дека сите кои се против овој и ваков запад единствено се за Македонија - дека се против тој запад затоа што насилно ни смени име ни насади окупациона власт не избриша како народ ( па не очекувате да бидеме благодарни за тоа, до толку ли не ....), ......а овие и други случувања ги гледаат од тој аспект и се обидуваат да најдат модус или оправдување за своите размисли. Дека тој запад кој го знаевме заврши неговото време и епоха, дека денес имаме еден монструозен имепријален систем кој нема што повеќе да и понуди на денешнава генерација-цивилизација и време сме соочени со него и или ќе најдеме решение или тој ќе најде решемие за нас, ........дека се се менува, дека има нови понуди, дека истите не може да се отфрлаат со реторика од оние кои заседнале и се плашат од новото и непознато време!!!!
Последно уредено: