Го гледав Amour денес од 12:00, и тоа што викаш за мрчење, не се за мрчење, за пцуење на се живо и диво се. На два пати снема слика, два пати по две минути зјапавме во црн екран, пет пати сликата се затемнуваше како на компјутер кога 10 минути ништо не му правиш па да заштеди батерија, откога ќе снемаше слика се качуваше некој човек горе, местеше, и после расправии, а филмот ко што си пишал имаше многу малку музика и беше тивок, така да ова што го гледавме ние од 12:00 не беше directors cut, беше kino mileniums cut со плус сценарио, значи до даска се изнервирав и убаво ќе размислам дали на друг филм ќе отидам.
А за филмот, не ми беше лош дефинитивно ама не и одличен, 7,5 добар. Сум гледал од Ханеке неколку филма и знаев што отприлика да очекувам, но некои кадри навистина ми беа предолги, плус и малата количина на музика некако ми направија умртвена атмосфера, иако тоа беше потребно до некоја мера за темата на филмот кој беше пред се реален, и со добра поента како што златкевичиус супер објаснил во рецензијата.
Исто денес приметив дека и
Sister ќе го даваат во среда, одличен филм со одлична глума, тој ми е гледан од пред некој ден и ви препорачувам да го погледнете.