Чудни фудбалски стереотипи/убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Рибери и Робен последен пат беа фит 2013 негде;

Секогаш кога медиумите ќе го фатат на заб одреден фудбалер, мора да се јави некој од неговата екипа и да каже дека овој во лошата форма секогаш доаѓа прв на тренинг а си оди последен;

Анелка уште си игра негде низ Англија;

ВБА не прават трансфери, ги чуваат едни исти копачи веќе 10 години

Тотенхем мораат секогаш во екипа да имаат црномурест крилен играч кој е хајпан до Марс и назад и после ќе заврши во некој мидтејбл тим (Ленон, Таунсенд, Чадли..);

Португалија ги замрзнува одредени играчи и ги одмрзнува за време на ЕП или СП - Нуно Гомеш, Постига, Карваљо, Кварезма...;

Бускетс физички не старее;

Кога клуб од Источна Европа има добар настап - тоа е Советска школа, цврст фудбал. Кога губат повеќе разлика, никому ништа.

Џои Бартон уште хејта. Ноу моур Ферги тајм.

На Јувентус оваа година примарна цел им е освојување на ЛШ... Или ... Јувентус го скроија тимот за освојување на ЛШ само среќата да е на нивна страна...

Дека „следната е наша“ е фраза која се користи (само) од навивачи на Ливерпул и покрај тоа што Рики ја пишал на претходната страна, иронично се разбира.

Други:
Де Геа е #1. :pos:
Тика-таката на Барселона е најдосадна за гледање. :pos:

На Буфон му е поминато времето. :facepalm:

Moи:
У Афричките репрезентации на СП барем има по 1 фудбалер кој ги има лажирано податоците од датумот на раѓањето.
Сисоко,Сисе,Диара,Дембеле се најчестите презимиња на црномурестите фудбалери.
Еду Драчена од Бразил на секои 3 утакмици си постигнува по еден автогол.
Гиљермо Очоа уште има 6 прсти на едната рака :pos:
Накитот што го носат жените во светот, е направен од рудата која ја копале славните Севернокорејски фудбалери од 2010.
Ибрахимович постигнува колку ѕверски, толку и пацерски голови.
Милер е класа играч, среќата е дел од неговата игра :D
Најбољи играч на Арсенал е поранешен на Челзи.
Шелви е најнеинтелигентниот играч, со прецизен пас / долг пас .
Претходното СП/ЕП беше боље од тековното.
Поинтересни утакмици имало порано во ЛШ..

Секогаш кога ќе се споменат Калчо/Јувентус, одат муабетите местачка лига, Јуве лопови, сериа б итн...:toe::icon_lol:

-Poveketo prosecni timovi vo Francija se polni so crnci koi sto oraat po terenot kako konji a nemaat ni gram fudbalska intelegencija.

-So Inter nikogas nemozes da bides na cisto,duri i koga vodi/gubi 3-0

-Porto/Benfica sekogas imaat nekoj juzno amerikanec za koj sto oci si vadat pola evropski giganti.

-Koga ima penali na WC ili dr golemo natprevaruvanje, najgolemite zvezdi pretezno se poseruvaat.

-Jovetic poveke po svadbi ima igrano odkolku vo Inter sto igrase.

На секое ЕП (поретко на СП):
"Ех да беше уште Југославија, со овие играчи што ги имаат екс-ју државите, лагано ќе се прошетаа до титула."

И одма се прават формации, состави, па се бира селектор (обично фаворит секогаш е Чиро Блажевич). :D :D

Не знам зашто, ама кога го прочитав насловот, ми текна на бековите нa @Џони Вајсмилер и муабетот дека голманот не е битен, ако одбраната е добра.

Да не се Иниеста и Чави, Меси ќе пропадне.

Кога мислиш на заборавени играчи секогаш прв ти паѓа на памет Џемба Џемба, иако поима немаш кој бил тој.

Арсенал уште го исплатува стадионот.

Германската лига е Баерн лига иако последните 10год се сменија најмногу прваци од најаките лиги.

Раниери вечити лузер

Sent from mTalk

Роналдо 7 години се враќа во Манчестер.

Ама ние освоивме триплета - реченица на секој навивач на Интер, оправдувајќи ја мизереријата на Интер со години...[DOUBLEPOST=1482233073][/DOUBLEPOST]@Milanisimus krilija sovetov pa i ne e bas od dalecen istok...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom