Чудни фудбалски стереотипи/убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Што и да се случи Арсенал секогаш завршува 4то место.
Немало наптревар кај што играла Барса а да не поминал со судиски нерегуларности.

На сите помали(пократки или потесни) терени паѓаат полесно голови(по некоја логика дека за брзо го префрлуваат тежиштето на играта)..(ВБА,Кристал Палас,Вест Хем(Аптон Парк),Челзи,Емполи,Јувентус,Џенова,Палермо,Севиља,Валенсија,Еибар).

Најголемата енигма ми е Арсенал, да играат со младинци цела сезона пак ќе заврши во топ 4,а од друга страна сите екипи да се катастрофа цела сезона (повреди,малери,лоша форма,лош тим), а Арсенал да се во топ форма пак нема да освојат првенство па макар и 10 бода да бегаат на полусезона.

Голманите не играат голема улога во исходот на резултатот - @Џони Вајсмилер

Па не играат,ако немаш тим пред тебе да истрча,да покрива,да постигнат голови,да се борат како лавој на теренот ќе го свитка голманот...голманот максимум можи да извлечи резилтат 0-0 ,а нели треба да се победува во фудбалот?...Голманот игра некоја улога во поставувањето на играчите и самата распределба во одбраната при прекини ама вие ја претерувате .

Па не играат,ако немаш тим пред тебе да истрча,да покрива,да постигнат голови,да се борат како лавој на теренот ќе го свитка голманот...голманот максимум можи да извлечи резилтат 0-0 ,а нели треба да се победува во фудбалот?...Голманот игра некоја улога во поставувањето на играчите и самата распределба во одбраната при прекини ама вие ја претерувате .
Значи нема поглуп муабет овој, мислам дека не памти форумов поглуп муабет од твојов. Еве ти две хипотетички ситуации:

1. Финале на СП или ЛШ, завршува резултатот 3-3 после 120 минути изиграни, треба да се пуцаат пенали. Важен е голманот во овој случај или не?

2. Иста ситуација, финале СП или ЛШ двајца од четворицата првотимци во дефанзивата ти се повредени. Значи играш буквално со второразредни стопери, битен е голманот во овој случај или не?

Се извинувам за офтопик.

Значи нема поглуп муабет овој, мислам дека не памти форумов поглуп муабет од твојов. Еве ти две хипотетички ситуации:

1. Финале на СП или ЛШ, завршува резултатот 3-3 после 120 минути изиграни, треба да се пуцаат пенали. Важен е голманот во овој случај или не?

2. Иста ситуација, финале СП или ЛШ двајца од четворицата првотимци во дефанзивата ти се повредени. Значи играш буквално со второразредни стопери, битен е голманот во овој случај или не?

Се извинувам за офтопик.

За мене искрено многу ми е овај муабет глуп.

Ти не читаш дека концизно напишав дека Голманот игра некоја улога?..или магично го избегнуваш тој дел?..не гледаш?..јас напишав дека има најмала улога а не дека нема никаква...за да дојди до 3-3 резултат треба некој гол да постигни,а голманот ако сака и супермен нека биди повеќе од 0-0 неможи да се избори.

За мене искрено многу ми е овај муабет глуп.

Ти не читаш дека концизно напишав дека Голманот игра некоја улога?..или магично го избегнуваш тој дел?..не гледаш?..јас напишав дека има најмала улога а не дека нема никаква...за да дојди до 3-3 резултат треба некој гол да постигни,а голманот ако сака и супермен нека биди повеќе од 0-0 неможи да се избори.
Хахаха ти си скроз отиден друже, секаков понатамошен муабет со тебе е залуден. :D
Терај магарето, во право си. (y)

Хахаха ти си скроз отиден друже, секаков понатамошен муабет со тебе е залуден. :D
Терај магарето, во право си. (y)

Добро ајде ќе терам магарето.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Во декември Арсенал се засилува...као фичо на удолница.

Англиската репрезентација била јака.
Исто и лигата...

Само на FM може да се на јаки со Балотели кој дава по 30 гола по сезона.

Сите екипи навиваат Криља Советов ( или некои други) од далечен исток на Русија да излезат од лигата, да куртулат од далечните патувања за еден лига меч. Французите за екипите од Корзика, Португалците за Мадеира, Шпанците за екипите од Канарски острови и Мајорка, и Норвешка мислам имаше некоја екипа на крајот на светот.
А овие па ѕверовите, една сезона испаѓаат, а втората веднаш назад во прва лига, во старо друштво :D

Фудбал се игра низ цела година, и на крај шампион е Динамо Загреб (Бате Борисов) :ROFLMAO: Ова не е стереотип, жива вистина, ама нека тера.

Спонзор им е кладилница на дресот, местачи се :D Ако ти е Газпром спонзор, тешко да освоиш нешто. Турците дома че го запалат стадионот ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom