Ернесто ЧЕ Гевара
Hasta La Victoria Siempre
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 14.845
- Поени од реакции
- 23.246
Секој пресврт е местена утакмица. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Голманите не играат голема улога во исходот на резултатот - @Џони Вајсмилер
Значи нема поглуп муабет овој, мислам дека не памти форумов поглуп муабет од твојов. Еве ти две хипотетички ситуации:Па не играат,ако немаш тим пред тебе да истрча,да покрива,да постигнат голови,да се борат како лавој на теренот ќе го свитка голманот...голманот максимум можи да извлечи резилтат 0-0 ,а нели треба да се победува во фудбалот?...Голманот игра некоја улога во поставувањето на играчите и самата распределба во одбраната при прекини ама вие ја претерувате .
Значи нема поглуп муабет овој, мислам дека не памти форумов поглуп муабет од твојов. Еве ти две хипотетички ситуации:
1. Финале на СП или ЛШ, завршува резултатот 3-3 после 120 минути изиграни, треба да се пуцаат пенали. Важен е голманот во овој случај или не?
2. Иста ситуација, финале СП или ЛШ двајца од четворицата првотимци во дефанзивата ти се повредени. Значи играш буквално со второразредни стопери, битен е голманот во овој случај или не?
Се извинувам за офтопик.
Хахаха ти си скроз отиден друже, секаков понатамошен муабет со тебе е залуден.За мене искрено многу ми е овај муабет глуп.
Ти не читаш дека концизно напишав дека Голманот игра некоја улога?..или магично го избегнуваш тој дел?..не гледаш?..јас напишав дека има најмала улога а не дека нема никаква...за да дојди до 3-3 резултат треба некој гол да постигни,а голманот ако сака и супермен нека биди повеќе од 0-0 неможи да се избори.
Хахаха ти си скроз отиден друже, секаков понатамошен муабет со тебе е залуден.
Терај магарето, во право си.![]()