Chillout/Ambiental

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Bob Marley, Damian Marley - значи Реге
Dead Can Dance - страшно добро музиче за опуштање само незнам што е точно неможам да го дефинирам..
Morphine - Такво некое експериментално рокче - Џез рок
Jazz вака шо било
Clever Jeff - Џез хоп.. Рап со џез многу страшно опуштачко музиче..
Исто и Q-Tip тоа е рапче ама исто многу опуштено..
Има исто фини песни од почетоците на Rhythm and Blues она оригинал РнБ што е..
Chill Out - еден страшно добар сет иам од Dj Mars (голема благодарност до еден форумџија :)))))
А и трансче се наоѓа добро за кулирање.. Има добро кулирачко онакво даркче и тоа многу..
А и техно минимал има добро..
Абе има има ептен добра музика за кулирање неможе еден вид или една група да одвоиш.. Ја иам ептен фаца таква музика..
Повеќето видов реге сте пишале.. Точно дека е такво регето ама не е само регето.. За опуштање има и каде каде поопуштачки ствари од регето..

Делумно сите повторуваме едно исто на темата.

Era, Enya, Loreena McKennitt, Morcheeba, Ani DiFranco, Cat Power, Ingrid Michaelson,Richard Clayderman , Norah Jones, Kate Wolf, Enigma, Zuco 103, Buddha Bar, Cafe del Mar, веќе по не знам кој пат спомнати Pink Floyd, секако и Miles Davis, Nina Simone и не го видов меѓу набројаните и Kenny Wayne Shepherd .:pipi:

Претежно балади со побавен ритам,било странски било од домашни артисти.

Зависи од расположение. Настрана од тоа што редовно слушам, за опуштање, (или кулирање...), одвреме навреме пуштам од овие:

Julio Iglesias

Andrea Bocelli

Vaja Con Dios

Dido

Па највеќе ме опушта Хип-Хоп музиката како и Хаус музика.

реге музиката највеке ме опушта а и највеке се уклопуе во овие летни горештини

песните од моранди ме опушатаат :)

Од класика највеќе се опушта човек, научно е докажано. А доколку сакате да си го подигнете расположението, тогаш слушајте ја музиката која ви е омилена. Барем јас така мислам. :toe:

Дефинитивно најмногу ме опушта The Cranberries. (Animal Instinc, Kiss me, Zombie, Ode to my family ... ):pipi:
После Oasis, Nickleback, Eric Clapton, Pink Floyd, Razorlight...
Зависи од расположението.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom