Chillout/Ambiental

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Класичната музика највеќе опушта, особено композициите на романтичарите како Шопен, Дворжак, Рахмањинов.
Убава за опуштање е и New Age музиката. Најомилени од овој жанр ми се Secret Garden, Enya, Era, Adiemus и многу други.
Доста опуштаат и композициите на Вангелис.

Enya, Enigma, Eclipse, Yiruma, Kwon Bo Young, Richard Clyderman, Shpongle, Paco De Lucia, i klasika isto, Bach, Vivaldi, Mozart, Tchaikovsky i Haydn...

Индивидуална работа, а и страшно зависи од моментално расположение.
Понекогаш ако си напнат може и моторхед да те опушти, а понекогаш и енигма. Не постои формулиран пристап за музика која би те опуштила.

Kako i sto rece burn ne mozes da definiras zavisi od raspolozenie
Vo posledno vreme David Gray ,Durruti Column,Leb i Sol

Secret Garden, Enigma, саксофон инструменталки, чат пат го пуштам Наум Бурназ со 1762 лето, или па некогаш слушам и литурги тие најмногу ме релаксират, али нив ги слушам само во „екстремни„ ситуации :smir:

Стварно зависи од расположење, али би можел да кажам дека некое добро парче џез (Џорџ Бенсон или слично) ке заврши работа.

лично мене.. ме опушча Etnica поштено :) и од 50 Cent - When it rains it pours :tapp:

House, Deep House... пуштам и легињам...

Во последно време се опуштам со музиката на Abakus, Unkle, Air, Morcheeba, Shulman,...свака част амбиенат..

enya
pa moze i neso od bach.
isto taka uz drustvo и`скам рекге/ска по можност европско или поубаво да се искажам романциве и русиве праат кул ска.

Ryan Farrish ... Дефинитивно нај чил аут музика шо ја имам слушнато до сега ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom