Chelsea vs. Manchester United | 05.02.2012 ; 17:00h

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    118
В

Вори

Гостин
Не викам дека беше за пенал зошто беше надвор од шеснаесетник, таман работа :)

За тоа со стартовите е друга работа, можеме до утре да дискутираме, ама јас само ги потенцирав овие работи кои беа очигледни, зошто фановите на Челзи очигледно заборавија во прво полувреме дека се случи ова и влечењето на Босингва. Ама тогаш Веб арен беше нели? :) Во 11 минута беше, ќе направам гиф утре да погледнеш на што мислам :) Имаше и на скај спортс на полувреме репетиции за penalty claim.
Како и да ја вртиме, Челзи беше оштетен од Веб и тоа во директни ситуации кој влијаеа врз резултатот.
Ситни прекршоци и такви работи беа судени и за едните и за другите.

Веб му донесе бод на Јунајтед, и направи Сити да не се оддалечи премногу.Тоа е тоа. Се читаме до наредно дерби, кое не верувам дека ни ќе го гледам.

Лигава зошто станува се помизерна и помизерна, за жал.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.520
Тоа од Кејхил беше фаул и беше за жолт картон. Ама не беше пенал, затоа што беше надвор од шеснаесет.
За тоа со Босингва не ми текнува, искрено.

А ти што мислиш за тоа што Јанг го собра Бане од зад грб и не доби картон, а Бане го удри после некое време Јанг, а доби одма жолт?
Велбек излегуваше чисто 1 на 1...Во такви ситуации и црвен може да се досуди ако сме реални :)

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Како и да ја вртиме, Челзи беше оштетен од Веб и тоа во директни ситуации кој влијаеа врз резултатот.
Ситни прекршоци и такви работи беа судени и за едните и за другите.

Веб му донесе бод на Јунајтед, и направи Сити да не се оддалечи премногу.Тоа е тоа. Се читаме до наредно дерби, кое не верувам дека ни ќе го гледам.

Лигава зошто станува се помизерна и помизерна, за жал.
Даворче освен оние кои провоцираат, другите, пореалните и во тек на утакмицата и сега кажуваме дека вториот пенал не беше!
Да, ако не беа пеналите ќе изгубевме! Задоволен си?
Можам и да додадам дека јаките екипи освојуваат бодови и кога играат слабо!
Значи како и да ја вртиме, и ти си во право и јас!

Судењето е тапа веќе неколку години, и сме биле оштетувани, и сте биле оштетувани, ние само ќе си се нервираме, а фајде од тоа нема!
Ај остани ми со здравје!

В

Вори

Гостин
Велбек излегуваше чисто 1 на 1...Во такви ситуации и црвен може да се досуди ако сме реални :)
Ама штом не досуди ни фаул, тогаш како ќе му даде црвен?
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 23:56 ---
Даворче освен оние кои провоцираат, другите, пореалните и во тек на утакмицата и сега кажуваме дека вториот пенал не беше!
Да, ако не беа пеналите ќе изгубевме! Задоволен си?
Можам и да додадам дека јаките екипи освојуваат бодови и кога играат слабо!
Значи како и да ја вртиме, и ти си во право и јас!

Судењето е тапа веќе неколку години, и сме биле оштетувани, и сте биле оштетувани, ние само ќе си се нервираме, а фајде од тоа нема!
Ај остани ми со здравје!
Да дадеше Манчестер регуларни голови, немаше да ми биде криво што Челзи загубил бодови воопшто.
Чак што више ќе се дивев на тоа како од толкава негатива, се вратил Манчестер во едно дерби.

И да, не сум задоволен. Тоа е океј што си признаваш, ама твоето признаение нема да им пише уште два бода на Челзи на своето конто.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
И да, не сум задоволен. Тоа е океј што си признаваш, ама твоето признаение нема да им пише уште два бода на Челзи на своето конто.
Тоа ми е муабетот де, ти бареше да признаеме дека не сме освоиле заслужен бод и признаваме!
2 бода на вашето конто нема да има, па што сакаш да речам!
Позз

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.520
Ама штом не досуди ни фаул, тогаш како ќе му даде црвен?
Епа тоа зборувам цело време. Значи гледате каде Веб ве оштетил вас, а не гледате каде ви помогнал пример. Имаше елементи да се случи тоа, ако гледаме реално. Велбек излегуваше сам чисто еден на еден со Чех, а Кејхил несмасно го зафати позади непосредно пред шеснаестикот што би можело да се санкционира со прекршок и црвен картон. Каков би бил текот на мечот од 10-та минута да бевте со играч помалку при резултат 0-0. Тоа никој не го потенцира...сите гледате како Челзи бил оштетен. Првиот пенал е чист како солза, вториот е доста контроверзен, но Велбек добро го надмудри Иванович и мислам дека постоеше доволен контакт за пенал...

Сепак Веб не е виновен што Торес на 3-2 можеше да стави точка на мечот...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Браво за Челзи, против 14 души да играш не е лесно ;)

В

Вори

Гостин
Епа тоа зборувам цело време. Значи гледате каде Веб ве оштетил вас, а не гледате каде ви помогнал пример. Имаше елементи да се случи тоа, ако гледаме реално. Велбек излегуваше сам чисто еден на еден со Чех, а Кејхил несмасно го зафати позади непосредно пред шеснаестикот што би можело да се санкционира со прекршок и црвен картон. Каков би бил текот на мечот од 10-та минута да бевте со играч помалку при резултат 0-0. Тоа никој не го потенцира...сите гледате како Челзи бил оштетен. Првиот пенал е чист како солза, вториот е доста контроверзен, но Велбек добро го надмудри Иванович и мислам дека постоеше доволен контакт за пенал...

Сепак Веб не е виновен што Торес на 3-2 можеше да стави точка на мечот...
Океј е батко :) Завршуваме овде. Зошто немам сили. Рачунај треба да си будала ко мене, за да им објаснуваш на 100 уште поголеми будали од тебе и на уште два-тројца што и заслужуваат објаснување.

Само кармата е заебана работа. Ќе ви се врати тогаш кога најмалку ќе очекувате, да знаеш.
Поздрав, се најубаво.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Само кармата е заебана работа. Ќе ви се врати тогаш кога најмалку ќе очекувате, да знаеш.
Поздрав, се најубаво.
На сите екипи им се има вратено, и на нас, и на вас!
Нас 100 пати ни се има вратено, нема да е чудо и во иднина!
Освен ако не мислиш дека тоа ќе ни се врати така што ќе испаднеме од лига? Се друго е прифатливо, па и пораз од 10-0 и да ни досудат 4 непостоечки пенали :icon_lol:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.520
Океј е батко :) Завршуваме овде. Зошто немам сили. Рачунај треба да си будала ко мене, за да им објаснуваш на 100 уште поголеми будали од тебе и на уште два-тројца што и заслужуваат објаснување.

Поздрав, се најубаво.
Најдобро е да се заврши затоа што секој си има своја теорија за тоа што се случи и не можеме да се убедуваме што е многу јасно.
А за тоа со кармата ќе видиме баш, времето ќе покаже се...можеби и вас ви се враќа заради стари долгови :) Спортски поздрав :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Поздрав, се најубаво.
Ќе им врати нареден викенд:cool:

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Тоа од Кејхил беше фаул и беше за жолт картон. Ама не беше пенал, затоа што беше надвор од шеснаесет.
За тоа со Босингва не ми текнува, искрено.

А ти што мислиш за тоа што Јанг го собра Бане од зад грб и не доби картон, а Бане го удри после некое време Јанг, а доби одма жолт?
Па тоа де, беше фаул и беше за картон излегуваше Велбек еден на еден а не беше досуден. И сега не можам јас да викам дека Јунајтед бил оштетен, тоа на 0:0 резултат. Друга работа што ќе беше on thin ice Кејхил да виси цела утакмица за уште еден старт да биде испратен надвор. Слободен удар или пенал како и да е, Манчестер тоа не го доби. Виде некој кога Руни ја тресна топката од земја? Па имаше 5 фаули, Веб се праеше на 3 ипол, а тие поострите што ги досуди немаше никаков картон. Епа и тоа за мене е лошо судење во корист на Челзи.

Трета работа, во дуел дефанзивец-крило/напаѓач, секогаш дефанзивецот е тој што полесно може да попие картон, затоа што крилото/напаѓачот излегува во шанса, а и не му беше прв старт на Бане.

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Еве сега заприметив, на официјалниот сајт пишува дека резултатот е 3:2. Еве за вториот пенал, шо сакате повеќе? :cool:

aa.png

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Што е ова плачење бе? Кога ви досудуваа пенали, голови од офсајд, арно ви беше... Прво полувреме, арно ви беше, никој ни да пише, ни ништо... Кратко и јасно, да му дадеа на Кејхил црвен картон и пенал за Јунајтед (или слободен удар, беше на линијата, неможам да проценам убаво), ќе беше лагано 0-3, според играта која ја диктираше Јунајтед на мостот...

Веб си ја увидел грешката на полувреме и успеа да искомпензира (што е лошо за судиите, бидејќи одат од грешка во грешка), ама тоа е, да не биде оштетена само едната страна... Првиот пенал чист како солза, вториот имаше контакт ама се гледаше убаво намерата на Велбек (исто како вчера на Џонсон кога се намести намерно за пеналот на Сити)...

И друга грешка, што гледам намерно или ненамерно не сте ја спомнале... Бане имаше жолт картон, така? При правење пенал, во зависност од фаулот се добива минимум жолт картон, а тој не доби само за да не му биде втор, автоматски црвен... Така да најреално беше нерешен исход, колку вие оштетени, толку и ние...

Ние не плачеме толку што сме кандидати за титулата, колку вие, што се борите за 4-то место :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom