С
Спасе супата
Гостин
Некако напумпани ми стојат цените. Очекувам едно 10% до 20% да паднат во следниве неколку години. Сепак оние станови на добра локација не верувам дека нешто значајно ќе изгубат од цената.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
сте полуделе сите. па кај баба и дедо во ,селото е подобро . лугето во големите градови во правите метрополи ,,како Скопјето си живеат надвор во перифериитеНе се реални евтини се според мене, на кого не му чини да си се врати во селото од баба му или дедо му.
Може и така да биде само малку ми е чудно секаде по светот становите кои се наоѓаат најгоре се нај скапи и по правило цели спратови се на еден човек, демек си на помирно имаш панорама романтика...... ама тоа е таму некаде на запад каде секој си ги подмирува давачките и имаат по повеќе лифтови на располагање,а не како кај нас на оние од приземје не им требал лифт на тие најгоре не им требала чистачка и така и во ѓубре до коленици и по темни скали и без лифт
Да ама да живееш на 50 кат, 10 минути со лифт да се качуваш а да не кажам ти се расипе лифтот и ќе се качуваш 40 минути нагореплус многумина одбегнуваат да се на повисоку спратови од многу безбедносни причини, не е сеедно да си на 50 кат и да тресеш чаршав низ тараса
,или нели фобии,притисоци и др..
Недај боже да има пожар. Си ги видел ли возилата со кој се гасат пожари во МКД?
Цената на становите во слободен пад!
![]()
Цената на становите во земјава се движи со забрзан пад, констатира Народната банка во извештајот за првиот квартал годинава. Во него, како причини за намалувањето на цените се наведуваат завршените градежни работи на многу станбени згради и улогата на странските инвестиори во градежништвото
Индексот на цените на становите бележи забрзан пад од 2,1% во првиот квартал годинава и истиот незапирливо паѓа уште од првите три месеци од минатата година. Народната банка констатира дека лани, во периодот октомври – декември, падот на цената на становите на годишна основа изнесувал 3,5%, додека во првиот квартал годинава тој се зголемил на 5,5%.
какво намалување бе брат? Во Велес со години нема поевтинување на становите само се ѕидаат цените и што е најстрашно и она што највеќе ме нервира кога ќе ги прашам на што се должи така високата и нереална цена кога станот е стар повеќе од 25 год. и нема направено ниту една поголема интервенција одма почнува да тепка и по малку како од пушка затоа што толку оделе или последниот што ми одговори дека комшијата од први кат го продал Х евра а неговиот оти бил на приземје одма >15% , а тоа што тој што беше погоре имал сменето електрична и водоводна инсталација, влезна врата, тазе обелено, ПВЦ дограма и ролетни ... одма да се вселиш, никаде не го става како мана на неговиот.
И се повеќе мислам дека е голема вистина она што го прочитав на едно место пред некое време ДЕКА ЦЕНАТА НА СТАНОТ СЕ ОДРЕДУВА ПО ПРИНЦИПОТ КОЛКУ ПАРИ МУ ТРЕБААТ НА ПРОДАВАЧОТ а никако по некоја реална методологија.
Не знам кој друг принцип го сакаш освен тој.Он го поседува станот он би требало да си стави каква цена сака.Ако не или барај на друго место или напрај си куќа.Секако и ти си ги оценуваш своите работи по како мислиш ти дека треба да чинат.
И се повеќе мислам дека е голема вистина она што го прочитав на едно место пред некое време ДЕКА ЦЕНАТА НА СТАНОТ СЕ ОДРЕДУВА ПО ПРИНЦИПОТ КОЛКУ ПАРИ МУ ТРЕБААТ НА ПРОДАВАЧОТ а никако по некоја реална методологија.
Цената е тука некадеVo Kavadarci m2 bilo 600 e.Ako ima nekoj od Kavadarci neka potvrdi ili neka negira..
Se prasuvam zarem vo stanovive vo Skopje ima zlatni pracki umesto armatura,sto e tolku visoka cenata po m2!?![]()