Целта ни е да изградиме луѓе со големо срце или со совршен изглед?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо никој нема да гради.
Да разградува - секако...
Системот е расипан,трул,корумпиран,нерационален и нечовечен до даска.
Што очекувате не знам?????????

Што ве чуди што се фаворизира физичкиот изглед?
Испран ви е мозокот одамна и вие сте само продукти кои треба да се продадат на пазарот на човечко месо.
Ништо повеќе,ништо помалку.
Може да се рационализира и со биологија и со социологија и со естетика...џабе.:drk:
Не се плашете,нема да ви го одземат правото да бидете “сменети“ од некој/ја на интервју за работа,работно место,врска,пуштање преку ред на шалтер...
Ок,супер шо постојат форуми и муабети на кафе,или пред кооперација за да си кажуваме бајки и прикаски...

Be the change you want to see in the world & that`s that...
It`s the only thing you can do...as far as i know...:toe:

Направете си своја консензус реалити,не чекајте да се смени општата шема...бидејќи нема да се смени,ако нема доволно луѓе да иницираат нешто тргнувајќи од себе...

Liebe?! Wenn ich trafe das ich werde sag dir............... Или во превод:„Љубов?! Ако ја сретнам ќе ти кажам“.За да се изгради нешто, прво треба да се има некаква љубов ( и тоа не мислам љубов на фукање во кревет, doggy style и сл. перверзни мисли, перверзњаци едни само на тоа да се мислело..) туку мислев на љубов спрема татковината, љубов спрема нацијата.Тогаш кога ќе го имаме ова тогаш ќе можеме да зборуваме за градење, до тогаш if you can't beat them, join them.............And that's how the cookie crumbles.

Дека повеќе се фаворизира надворешната убавина - се, дека е тоа многу грешно - е, но единствено што можеме против тоа е да му се спротивставиме и да се надеваме дека покрај нас ќе научи и некој друг како треба. Значи јасно е дека човек мора да изгледа убаво и средено за да биде општо прифатен, но тоа нема да биде краткорочно само доколку под левата града има нешто големо. Прост пример ... јас до продавница не слегувам без да се облечам нормално и да средам коса и лице за да личам на пристоен човек, но исто така кога ќе влезам таму не можам без да се поздравам културно, без да ги испочитувам луѓето и без да ги оставам насмеани. Читам тука доста истомисленици, па само ќе кажам дека ми е мило поради тоа.:smir:

Bitni se i dvete raboti i podednakvo treba da se raboti i na vnatresno gradenje na licnosta no isto taka i izglefot ne treba da se zanemari :pipi:

второто е поважно бидејќи е минливо. првото го имаме и го чуваме за тешки времиња, ко во тој вицот со кубурата :)

Целта ни е да изградиме луѓе со големо срце или со совршен изглед?

Што ни е важно срцето или изгледот?

Јас мислам дека во последно време повеќе се инвестира на второто, но искрено се надевам дека таквото размислување ќе се промени.

Не, него тоа само зависи Игор какво срце и лице ќе може да најде во моментот.
dr-frank.jpg

Целта на денешниве луѓе е да изградат луѓе со многу пари.
Сите трчаат по парите, да имаат Q7, одела од Армани, голема куќа, со многу жени у неа.
Дали ќе се ружни или убави тоа и не е така битно, пошто ако имаат пари - ќе имаат се, така иде тоа во денешниве времиња.

Секој обид да се "изгради" човек ќе резултира со утка-промашување.

Многу ми е мака што наоколу луѓето не сфаќаат колку е небитна убавината.
Јас многу повеќе сакам да читам книга отколку да губам време на фризер. И кога одам на фризер, носам чупкалица, турпија за нокти и маска за лице, оти не можам да замислам дека цел еден саат треба да седам додека ме чешлаат. Вака барем правам неколку небитни работи наеднаш и завршувам со тие глупости. И плус наоѓам време да прочитам некој весник додека ме сушат:)
А сето тоа средување е само поради околината, да не бидам одбивна.
Лично, колку повеќе би учела, би сурфала, би се чудела на светот, отколку да се дотерувам. Затоа и го сакам форумов, тука те прифаќаат поради душата, а лицето нема никакво влијание. Џабе убавината, кога немаш ништо паметно да кажеш. Кога зборуваш а злоба ти тече од устата. Кога немаш сопствено јас и дозволуваш да те носат тековите. Кога еднострано гледаш на работите затоа што не си способен да истражуваш. Кога немаш време да се образуваш оти си се дотерувал за,,на кафе’’ секој ден.
Веќе кучки не се модерни. Сега се модерни жени со душа, кои изгледаат пристојно. Ама кој како бил воспитан.

од двете пошто никој не те ебе ако си добар а немаш изглед.. А обратно многу повеќе те ценат..
И немој да викате дека на пример грдите неможат да се пробијат.Почни теретана запази на исхрана прави фризури смени се !!
како мал бев дебел си играа курот со мене.. Сеа можат само да ми се фатат позз

Да требаше да одговорам на ова прашање пред 2 години ќе кажев надворешна убавина, ама сега мислам спротивно, надворешната убавина е минлива и помалку важна од внатрешната. Треба секој од нас да се стреми да биде подобар човек и да се изградува и воздигнува, во тоа и всушност е големината на луѓето. Но за жал во ова денешно општество критериумите за моралните вредности се изместени и се ценат одредени работи што се на дно,навистина жално ...

"There will be time, there will be time To prepare a face to meet the faces that you meet" (T.S. Eliot, "The Love Song Of J. Alfred Prufrock)

Битна е природноста - односно што помалце шминка и што помалце глума. Повеќе би сакал нервозна и природна особа да ми рече „марш у пм коњ 1“, отколку лицемер да ме благословува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom