Call of Duty: Black Ops

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во менито кога седам на столчето кликам на наизменично на пук и нишан на џојстик и станува од столот. Одам позади столот има комјутер пишам DOA и се уклучува.

Премногу е заразно стигнав до 18 лвл :) Ама за на пц барам како е незнам....
Симни си ја ALIEN SWARM преку STEAM бесплатна е, од VALVE, ваква е, овој гејмплеј.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Симни си ја ALIEN SWARM преку STEAM бесплатна е, од VALVE, ваква е, овој гејмплеј.
Да не се лажеме, ама срање е овој гејмплеј на PC. Немаш појма колку е боље на два аналози истово, со маус не можеш да центрираш ко човек. : )

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Јас еднаш ја „свртев“ и се` си беше во ред. Почнав пак да ја играм, сега сецка КОРНЕ!
- Broo пачот кајмене многу помогна. Од кога го ставив пачот, играва не сецна. - Само на моменти ќе сецне ама не се приметува :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Три совети за повисок фрејмрејт.
1. Ставете го пачот
2. Одте во Black ops\players\ и отворете го config.cfg и config_mp.cfg со текстуален едитор и најдете го seta r_multithreaded_device "0" и сменете го во 1
3. Исклучете vsync. Внатре во играта опции>Graphics>Sync every frame: OFF.
Vsync е за тие со ептен јаки комјутери што имат вискок фрејмрејт, па од тоа што е висок се појавува tearing, прекршена, раскината слика по хоризонтални линии, па на едниот дел гледаш една слика (еден флејм), на другиот друга. Цела мисија поминав, не забележав такво „раскинување“ на сликата.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Врти сучи си го вклучив назад vsync, скоро ништо не менува. Вака така си имам фрејмрејт 30-40 на повеќе од FullHD резолуција се на макс.
А вторана мисија, Вортука, ептен јака. Линеарна ама јака, е онака се прави линеарно ниво.
На моменти се чувствував како Дјук Нукем, Џејмс Бонд, Индијана Џонс, Терминатор, и уште некој од овие баткиве.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Од текногодс има Лоадер за МР, не се игра на интерент.. туку против ботови. Сега баш играм, Gun Game ми е најјако :vozbud:

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Немора лоадер... само конфиг треба да смениш и толку..

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе игра некој зомби? До лвл стигнавте јас до 12 и хаос е после :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Во менито кога седам на столчето кликам на наизменично на пук и нишан на џојстик и станува од столот. Одам позади столот има комјутер пишам DOA и се уклучува.

Премногу е заразно стигнав до 18 лвл :) Ама за на пц барам како е незнам....
Ќе треба да се проба ова со повеќе играчи :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
И така ја завршив и оваа игра. Задоволен сум, ама не ме воодушеви многу, па нема да пишувам детална анализа.
Играта е подобрена MW2. Изиграле на истата формула и има линеарност до немајкаде во некои нивоа. Во некои од нив компензирале со акцијата ама па други се тапа. Имаше некои послободни нивоа ама кратко траеше слободата. Ништо од военото чувство. Во WaW какви војни се прикажани а овде слабо. И таму имаше слобода да се кријаш, да направиш јуриш и да слушниш како ти просвирува оловото, да појдиш од лево или од десно. Го нема тоа овде.
Овде повеќе на stealth свртеле, нема војна, ама пак и тоа е сето автоматски, линеарно. Притисни на едно копче и сѐ сам прави, или пак ти вика убиј го тој и тој така и така и нема друга алтернатива.

Некои од глупавите нивоа беа буквално ова на сликчево:

Значи акцијата е земена од MW2 и подобрена, стелтот од MW (MW2 скоро и да немаше стелт) и адаптиран да биди ептен линеарен и вметнати многу пресечни неигрви сцени. Визуелно играта изгледа многу добро ама делува некако статично оти не употребиле некои посебни светлосни и колоритни ефекти како во WaW. Такви има само во сцените со визиите кои се неигриви.
Приказната е добар трилер. Оценка, па некоја си 8ка.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ЛЕле народе на зомбите стигнав до лвл 17 соло и тоа сам како будала. Колку е добро со зомбиве смислено ЧИСТА 10-ка од мене. Од палење до струја до напивки за живот едноставно прекрасно. Можеа слободно да ја продаваат како посебна игра.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
ЛЕле народе на зомбите стигнав до лвл 17 соло и тоа сам како будала. Колку е добро со зомбиве смислено ЧИСТА 10-ка од мене. Од палење до струја до напивки за живот едноставно прекрасно. Можеа слободно да ја продаваат како посебна игра.
Пробај ја "Five" стазата, ептен е добра.

Kajgana Shop

На врв Bottom